Woensdag op Wieltjes: Pride Edition

Woensdag op Wieltjes: Pride Edition

HAPPY PRIDE WEEK! Deze week vieren we de liefde in alle vormen, maten en gedaanten – wat is het toch een prachtfeest. En waar kun je dat nu beter vieren dan in één (of meer) van de allergezelligste gaybars van Antwerpen? Wij maakten er speciaal voor jou een Woensdag op Wieltjes Pride-promenade van! Neem de wieltjes en rijd van Den Draak tot Que Pasa naar het Velvet Café en nog zo veel meer. Met ons handige kaartje vier jij vandaag het leven en de liefde niet in één, maar wel in maar liefst 12 verschillende gaybars! Wij vertellen je meer over onze zes favorieten.

Den Draak

Draakplaats 1

www.dendraak.be 

In dit heerlijke café in Zurenborg is niet alleen iedereen lief voor elkaar, maar ook voor je portemonnee. De drankjes hier zijn namelijk extreem goed betaalbaar – en dat is natuurlijk ook niet onbelangrijk als je als student op pad gaat. Als de zon schijnt kun je je trouwens wel beter haasten voor een plekje op het felbegeerde terras, want je bent zéker niet de enige die hier graag eens een kijkje neemt. Maar ach, dat zegt eigenlijk al genoeg, toch?

Café DeLux

Melkmarkt 18

www.cafedelux.be

Luxe, indeed! Het interieur van dit café schrééuwt chique, maar het oergezellige terras aan de achterzijde (gelegen aan de Lijnwaadmarkt komt dit ook nog eens mét prachtig uitzicht) is dan weer ontzettend knus. Wat een contrast! Café DeLux vind je middenin het historisch centrum van ’t Stad – tegenover de alom bekende Muze -, dus een gevarieerd publiek én de nodige drukte zijn hier aan de orde van de dag.

De Pannekoek (Café Bonaparte)

Grote Markt 21

www.bonaparte.be

Wie hield er nog nooit een gekke zangstonde in de Bonaparte op het midden van de Grote Markt? Een studententijd is er geen geweest als je niet één keer een karaokebar hebt bezocht! Wel, die vertrouwde Bonaparte wordt elke zondag omgetoverd tot een drag- en gaybar van jewelste, ‘de Pannekoek’. Van bingoballen tot een brunch, zolang het maar in een dragjasje kan worden gedraaid! Bekijk je favoriete karaokebar dus eens een keer vanuit een ander perspectief en wie weet opent je bezoek je Antwerpse horizonten wel!

Que Pasa

Lange Koepoortstraat 1

www.cafe-que-pasa.be

Wie van Madonna, dansen en sjansen houdt, is bij Que Pasa aan het juiste adres. Dit danscafé is berucht om zijn geweldige en over the top drag shows in het weekend, maar ook in tijden waarin een dansje wagen even niet meer zo vanzelfsprekend is, kun je hier heerlijk vertoeven op het kleine maar fijne terras. Que Pasa is inmiddels absoluut een begrip binnen de LGBTQ+ community, maar ook hetero’s voelen zich sterk aangetrokken tot dit café door de latin vibes, gezellige mensen en fantastische muziek. Zeker een bezoekje waard!

Het Hessenhuis

Falconrui 73

Facebookpagina Hessenhuis

De leukste gaybar van ’t Stad (in ieder geval volgens yours truly 😉) vind je, gewoon, pal in de Studentenbuurt! Het Hessenhuis heeft aan het begin van de coronacrisis een heuse transformatie ondergaan en heeft zich zodoende ontpopt tot een ultrahippe cocktailbar. Check zeker de wisselende specials op de menukaart of proef één van hun klassiekers. Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond word je hier geregeld getrakteerd op een live optreden van zangers of zangeressen die gewoon – heel casual – op de bar zitten. Oh, en kom je hier vaker? Check dan ook zeker eens de flyers die worden uitgedeeld, want met regelmaat organiseert het Hessenhuis op zondag een super extra drag lunch – en dát wil natuurlijk niemand missen.

Café Strange

Dambruggestraat 161

www.cafe-strange.be

Het laatste café op je Pride-promenade is ook meteen een historische parel,  het is namelijk dé oudste gaybar in Antwerpen! Armand, de iconische cafébaas die al meer dan 80 jaar oud is en nog steeds het café met een even groot enthousiasme uitbaat, onthaalt je er met liefde en plezier. Van de jaren 70 tot 90 was tegenover dit café ook het Gesprek en Onthaalcentrum gevestigd, waar holebi’s terecht konden met al hun vragen. In die tijd een belangrijke taboedoorbrekende plek dus! Van een feestje, tot een dragshow, tot een gezellig avondje drinken, je vindt voor ieders wat wils op het rustige terras van Café Strange! En don’t worry all you straight girls and boys out there, want ondanks hun befaamde naam als gaybar ben je er ook als hetero meer dan welkom voor een fijne café-avond!

© Hessenhuis

© Que Pasa

Nog interessante nieuwsberichten