Wie goed doet, goed ontmoet: Vrijwilligerswerk in Antwerpen

Wie goed doet, goed ontmoet!

© Loesje

© Loesje

Word je het computerscherm ook zo moe? Mis je sociaal contact en hunker je naar een voldaan gevoel na nog eens iets goed te hebben gedaan voor iemand anders? De wereld verbeteren begint bij jezelf! Het is zoals het aloude spreekwoord zegt: “Wie goed doet, goed ontmoet”. Of je jezelf nu inzet om goede Karma binnen te slepen, je er een dagje in de week ertussenuit wil, een extra zakcentje of gratis inkomticket wil scoren, wij geloven dat vrijwilligerswerk een verrijking kan zijn in het leven van elke student! Daarom zetten we voor jou enkele opties op een rijtje, how to become a do-gooder in Antwerpen.

Wereldverbeteraar of wielertoerist?

Hou jij van sport, maar wil je de koers graag eens van de andere kant bekijken? Dan heeft Stad Antwerpen jouw droom-vrijwilligers-vacature in petto. In september vindt namelijk het WK wielrennen plaats in Vlaanderen en, surprise surprise, Antwerpen is één van de gaststeden dit jaar. Zie jij jezelf wel seingeven om zo de grote wielericonen letterlijk de juiste weg te wijzen? Altijd al eens de handen uit de mouwen willen steken voor het opbouwen van zo’n event? Of zet je je liever in om alles zo ecologisch mogelijk te laten verlopen? Dit en zo veel meer, het kan allemaal. Check de vacature hier!

© Sporza

© Sporza

Beter een goeie buur dan een verre vriend

Tijd om dat sociale beestje in jezelf nog eens te wekken. Wij hebben het vaak heel erg goed in ons studentencoconnetje, maar het is geen geheim dat heel wat van onze Antwerpse buren soms een extra duwtje in de rug of luisterend oor kunnen gebruiken. Daarom organiseren heel wat buurthuizen dingen zoals ‘koffie en papieren’ waarbij je een koffietje drinkt met mensen uit de buurt en hen tegelijk helpt met hun paparassen of brieven. Wil je graag je studie-ervaring delen met kinderen in de lagere- en middelbare school? Goed nieuws! Veel buurthuizen bieden ook huiswerkbegeleiding aan waarvoor ze steeds gemotiveerde vrijwilligers zoeken. Meer zin in een gezellig klapke doen en zo samen het echt Antwaarps oefenen? Dan zijn de verschillende buddy- en taalprojecten iets voor jou. Taallessen vind je bijvoorbeeld ook bij Atlas, een organisatie die anderstalige nieuwkomers ontvangt. En wat buurthuizen betreft, deze vind je steeds in elke (verrassing) buurt! Zo is er vlakbij de studentenbuurt Buurthuis de Buurt (Van Schoonhovenstraat 35), Elegast bij Antwerpen Dam of Buurtwerk de Wijk in de Seefhoek.

Cultuurfreak zonder centen 

Kijk jij net zoals mij uit naar de heropstart van al die leuke concerten, theater, dans en filmvoorstellingen, maar is het addertje onder het gras je bankrekening die al weer richting nul begint te tellen? Niet getreurd, wij hebben dé oplossing voor jou: vrijwilligerswerk! In heel wat cultuurcentra en concertzalen kun je een vrijwilligersshiften draaien achter de vestiaire, ticketbalie of inkom in ruil voor een gratis ticket of een spaarkaart die je naar dat gratis ticket leidt. Zin in? Ik ook! Check zeker de websites van bijvoorbeeld Arenberg , De Studio, De Roma, Rataplan, Het Bos, Tutti Fratelli of TRIX. Ook de Zomerfabriek zoekt altijd heel wat vrijwilligers voor de Zomer van Antwerpen. Wist je dat je op enkele van deze locatie ook kan studeren met onze eigenste STUDY360? Zo kan je je toekomstige werkplaats al eens gaan inspecteren voor je eraan begint. Go check it out!
Nog interessante nieuwsberichten