Weet je wat we doen? We spelen een spel vanavond!

Weet je wat we doen? We spelen een spel vanavond!

Vandaag is het #datedonderdag en we trekken naar buiten voor een picknick maar… hoe spice ik die namiddag in het park een beetje op? Wel… we spelen een spel vanavond! Gezelschapspelletjes zijn zalig om samen met je kotgenoten binnen of helemaal coronaproof met je vrienden buiten te spelen. Wij lijsten er een paar voor je op ter inspiratie. Let the games begin!

Never change a winning game

De klassiekers never get old. Voor wie graag wat wil tetteren while playing zijn deze vaak top omdat ze niet super veel van je aandacht vragen. Dus haal die Rummikub, Monopolie, Levensweg, Mens Erger Je Niet, Mastermind of Cluedo nog eens van onder het stof en begin eraan. Nog een voordeel: je moet de regels vaak niet meer uitleggen, want iedereen kent ze al!

TIP: Dit soort spellen vind je vaak ook terug in kringloopwinkels in een iets oudere versie, maar daarom niet minder goed!

TIP TIP: Heb je ons eigenste STAN UNO kaartspel al gezien? Volg onze socials en wie weet win jij uren spelplezier met dit exclusieve STAN gadget!

Harten, Ruiten, Troef

Kaartspellen zijn van alle tijden en goed voor elk moment. Er bestaan 100 verschillende spellen met 1 simpele kaartstok, en toch val je vaak zonder inspiratie. Welke spellen zijn de moeite en hoe zitten zet ook alweer in elkaar? Wij pikken er een paar voor jullie uit. Zin in een gezellig kaartspel dat niet al te lang duurt? Dan is Pesten iets voor jou, het klinkt niet zo aangenaam maar niets is minder waar. Plezier gegarandeerd! Op zoek naar het perfecte kaartspel voor twee personen? Sla dan aan het ‘Zenuwen’. Wie zin heeft in een klassieker van formaat, kan zich dan weer wagen aan een potje WiezenMay the cards be ever in your favor!

Step up your game

Alle strategieën van Mastermind al getest en ken je het Monopoliebord ondertussen vanbuiten? Zin in iets nieuws en een echte uitdaging? Dan hebben we enkele specialere tips voor jullie. Gezelschapsspelletjes waar je vast nog nooit van hoorde!
Het spel Sagrada speelt zich af in, hoe kan het ook anders, het Zuiderse Spanje. Waan je op vakantie terwijl je een glasraam van de Sagrada Familia probeert vol te spelen met gekleurde dobbelsteentjes. Pluspunt: dit spel kan je zelfs alleen spelen! Wie het graag nog tactischer speelt, kan zich wagen aan het kleurrijke spel ‘Azul. Op een prachtig spelbord leg je tegels in allerlei kleuren en motiefjes om zo het meeste punten te verzamelen. Dit spel is ondertussen al aan zijn derde editie toe, je raakt er dus niet snel op uitgekeken! Moet je je creatieve ei kwijt? Dan is Dixit iets voor jou. Trek een kaart en bedenk er een concept bij waaraan de andere spelers hun kaarten moeten linken. Kan je hen om de tuin leiden? De prachtige illustraties doen je creatieve brein op hol slaan en brengen je in een ware fantasiewereld.

Online games

Toch zin om partygames te spelen terwijl je lekker in je luie zetel blijft hangen? Dan hebben we ook wat online tips voor jou! In het populaire ‘Among Us’ probeer je de moordenaar te ontmaskeren. Download de app en je bent vertrokken. ‘Cards against Humanity‘ zorgt voor veel gelach en plezier en kan je makkelijk en gratis spelen via deze website. Verder vind je op Boardgame Arena alle klassieke alsook onbekende gezelschapspelletjes gratis of voor een kleine bijdrage terug.

Nog niet genoeg inspiratie maar wel geprikkeld door onze tips? Zoek dan een gezelschapspelletjes winkel in jouw buurt, sla een praatje met de eigenaar en hij helpt je vast en zeker naar een spel op jou lijf geschreven. In Antwerpen centrum kan je alvast terecht bij de Passaportas, Adriaensen Speciaalzaak gezelschapsspellen en The Playground Station . Hop de fiets op, en wie weet speel jij wel een spel vanavond!

Nog interessante nieuwsberichten