Weekend in Antwerpen zonder financiële kater

Kloosterstraat

Weekend in Antwerpen zonder financiële kater

Blijf je een weekend op kot in Antwerpen en wil je niet je hele bankrekening plunderen om je te kunnen amuseren? Met deze tips breng je twee goedgevulde dagen door zonder een aanslag op je portefeuille te doen.

Zaterdag

10:00

Trek je sportschoenen aan en loop door Park Spoor Noord. Het park is 1,6 km lang en is de ideale plek om je weekend te starten met een sportieve noot.

12:00

Na de inspanning is het tijd voor ontspanning. Op de wekelijke Vreemdelingenmarkt op het Theaterplein kijk je je ogen uit op de stapels vers fruit en groenten, de meterslange viskramen met verse kibbeling en de talloze bloemenkramen. Ook met slecht weer is het een ideale weekendactiviteit, want het hele plein is overdekt. Dorst gekregen? Geniet van een verse muntthee bij een van de Marokkaanse kramen

14:00

De mooiste plek om je pasgekochte lekkernijen op te smikkelen is de Botanische tuin in de Leopoldstraat. De Plantentuin van Antwerpen is dan misschien niet de grootste die je ooit zal bezoeken maar hij is wel prachtig onderhouden en nog belangrijker: volledig gratis.

16:00

Voor een dosis goedkope literatuur is er geen betere plek dan een van de Antwerpse bibliotheken. Voor tien euro per jaar kan je er tot twintig boeken, cd’s en dvd’s per keer uitlenen. De grootste Antwerpse bibliotheek is Permeke aan het De Coninckplein. Je kan er niet alleen uren doorbrengen op zoek naar het perfecte boek, er worden ook regelmatig evenementen georganiseerd zoals deze zaterdag de album release party van Titans & Lycas.

18:00

Niets gezelliger op een winteravond dan met een theetje in de hand een hele avond Cluedo spelen. Heb je geen gezelschapsspelletjes op kot of wil je eens een ander spel proberen? Trek dan naar het gezelschapsspelletjescafé The Playground in het Centraal Station of in de Hoofdkerkstraat. Je kan er gratis alle mogelijke spelletjes uitproberen tot 23 uur!

22:00

Om je avond in schoonheid af te sluiten neem je de roltrappen tot op de negende verdieping van het MAS. In de winters is het dakterras van dinsdag tot en met zondag open tot 22 uur. Je kan er genieten van het 360 graden uitzicht over de Koekenstad.

Vaderklap

Zondag

10:00

In het Middelheimmuseum gaan kunst en natuur hand in hand. Op twintig minuten fietsen van de stad bevindt zich in Wilrijk iets tussen een park en een museum. Het beeldenpark heeft zowat 1800 verschillende kunstwerken en biedt telkens nieuwe tijdelijke exposities aan. Met de gratis Antwerp Museum App kan je de wandeling “Een snelle blik in het Middelheimmusseum” volgen. De route leidt je in een halfuur langs elf beelden en geeft je een goede eerste indruk van het park.

11:00

Aan de overkant van het Middelheimmuseum ligt het Nachtegalenpark. In de Melkerij kan je iets eten of drinken maar je kan ook naar de dieren gaan kijken in de kleine boerderij of het loopparcours eens uittesten.

13:00

In Antwerpen is het enkel de eerste zondag van de maand koopzondag, maar de antiekwinkels van de Kloosterstraat zijn elke zondag geopend. Kopen is niet verplicht, hoewel je een oude lp-plaat of schattig nachtkastje misschien niet kan weerstaan. Zelfs al koop je alleen met je ogen is het fijn flaneren in deze gezellige straat.

15:00

Op het einde van de Kloosterstraat, op Sint-Jansvliet, bevindt zich de ingang van de Sint-Annatunnel, beter bekend als de Voetgangerstunnel. De tunnel werd in 1933 geopend en je kan hem nog steeds betreden via de authentieke houten roltrappen. Na 572 meter te wandelen onder de Schelde kom je aan de overkant op Linkeroever aan waar je een prachtig zicht hebt op de skyline van Antwerpen. Als de zon schijnt is het heerlijk om rond het Galgenweel of op het strand van Sint-Anneke te wandelen.

17:00

De Cinema is het resultaat van de samenwerking tussen Cinema Zuid en De Studio. Er spelen dagelijks tot vijf verschillende films gaande van onmisbare klassiekers zoals Breakfast at Tiffany’s tot de nieuwste filmhype en dat voor vijf euro. Niet gratis dus, maar toch al een pak goedkoper dan de grotere cinema’s in de stad.

© Vooruitzicht

Nog interessante nieuwsberichten