Vier hobby’s die jij kunt masteren in de lesvrije week

Vier hobby’s die jij kunt masteren in de lesvrije week…

© YouTube Bob Ross

© YouTube Bob Ross

Na de feestperiode en een helse blokperiode voor de student vol met bloed, zweet en tranen is het daar eindelijk… die langverwachte lesvrije week! Dat ene weekje in februari waar je even je boeken opzij mag leggen. Dat ene weekje waar je heel even aan niets moet denken en gewoon kan chillaxen. Heb je het idee dat corona toch wat roet in het eten strooit? Had je heuse vakantieplannen die zomaar in het water zijn gevallen? Geen nood! In dit artikel geef ik alvast enkele tips voor knallende, unieke hobby’s die jouw lesvrije week tien keer leuker kunnen maken.

PAINT YOUR WORRIES AWAY

Schilderen kan iedereen! Heb je zin om een verborgen talent te ontdekken of verder te ontwikkelen? Pak dan snel een penseel en kladpapier bij de hand. Je hoeft immers niet per se te beschikken over de nieuwste schildersnufjes om een mooi schilder resultaat te bekomen. Een kladpapier, verfborstel en waterverf zijn alles wat je nodig hebt. Verder moet je niet bang zijn om in het wildeweg te beginnen schilderen. Op die manier kan je immers je eigen persoonlijke schilderstijl ontwikkelen.

“I think there’s an artist hidden at the bottom of every single of us” – Bob Ross

Bob Ross kan jou trouwens persoonlijk begeleiden op Youtube bij jouw eigen schilderavontuur. Hij inspireert tot op de dag van vandaag nog steeds elke potentiële kunstenaar. Schilderen wordt op deze manier heel makkelijk en leuk! Klik op de video hieronder en “experience the joy of painting”.

BREIEN VOOR BEGINNERS

Breien is enkel bedoeld voor “oude mensen”? Helemaal niet! De laatste tijd is breien terug hip en trendy geworden. Bovendien is het ook geen moeilijke activiteit. Net zoals schilderen kan ook iedereen breien, ja echt waar! Ga naar de dichtstbijzijnde hobbywinkel, koop een paar breinaalden en wol en je kunt meteen aan de slag.

Met breien kun je je eigen unieke items creëeren. Dat gaat van sjalen tot truien, maar ook kleine schoudertasjes of zelfs gehaakte crop tops. Alles is mogelijk binnen de breiwereld. Op deze manier krijg je de mogelijkheid om te shinen in de lente met bijzondere pieces die niemand anders heeft! Vind je breien toch wat overweldigend en weet je niet hoe je eraan moet beginnen? Niet getreurd! Wederom biedt Youtube de oplossing. Klik op de video hieronder om de ultieme basis te leren voor breien. Hierna kan je zelf actief op zoek gaan naar items die jij wil maken. Want ja, je kunt écht alles terugvinden binnen de breierscommunity op Youtube!

BORDUREN LIKE A BOSS

Voor wie iets gedetailleerder creatief aan de slag wil gaan, is borduren de ultieme uitdaging. Ook iedereen kan borduren! Je hebt er gewoon nét dat tikkeltje meer wilskracht en geduld voor nodig. Met een borduurring, borduurgaren en een punch naald kun je heel wat nieuwe dingen ontwerpen.

Op deze manier kan je bijvoorbeeld je oude kleren opdirken. Dat saaie witte T-shirt die al maandenlang ongebruikt in je kast ligt? Met een hoopje creativiteit in je linkerhand en je punch naald in je rechterhand kun je jouw T-shirt helemaal opnieuw pimpen. Je kunt namelijk bloemetjes, memes of zelfs jouw favoriete quotes op je kleren plakken met wat borduurgaar. Zodanig kun je je kleerkast helemaal personaliseren op jouw maat. Ben je iets ambitieuzer? Dan kun je zelfs jouw eigen borduurkunstwerk maken op een kussen of een wit doek. Borduren pakt heel wat tijd in beslag…maar de energie die je erin steekt is het zeker en vast waard. Je zal verbluft staan van jouw eigen verborgen talenten.

ZINGEN OP JEZELF

Van zingen word je toch vrolijk, niet? Van luidop mee te kraaien bij je favoriete lied gaat je humeur automatisch omhoog. Het enigste dat jou ervan weerhoudt om luidop mee te zingen, is misschien het feit dat iedereen je kan horen… Het is namelijk geen ideaal scenario om vals te zingen in een kot met filterdunne muren wanneer je kotbuur aan het zoomen is met zijn familie. Toch heb ik de ideale uitdaging voor jou. Je kunt jezelf namelijk leren zingen en jouw kotgenoten een gratis zangconcert geven ter ontspanning. Maar hoe begin je hieraan?

Allereerst is het belangrijk om jouw natuurlijke zangstem te vinden. Welke toonhoogte past bijvoorbeeld het beste bij jou? Wellicht zal je je luidop-zanglijst moeten inkorten tot liedjes die enkel bij jouw zangstem en toonhoogte passen. Geloof het of niet maar zelfs Beyoncé kan niet elk lied foutloos zingen! ‘Ramsey Voice Studio’ op Youtube kan je verder helpen bij jouw eigen persoonlijke zanglessen. Klik op de link hieronder om allereerst jouw natuurlijke zangstem te ontdekken. Hierna kan je steeds een stapje verder gaan en voor je het weet ben je de ster van je eigen show!

Nog interessante nieuwsberichten