Tips voor trips: ZOMER EDITIE

Tips voor trips: ZOMER EDITIE

De zon schijnt weer en het wordt steeds warmer en warmer in ons klein Belgenlandje. Dit kan maar één ding betekenen: de zomer staat voor de deur! Een zomer boordevol coronaproof activiteiten. Ben je een beetje overweldigd en weet je niet waar te beginnen? Hier zijn vijf leuke tips om het beste uit jouw zomervakantie te halen!

DE ZOMER VAN ANTWERPEN

Tijdens de zomermaanden (juli en augustus) mag het jaarlijks stads- en cultuurfestival uiteraard niet ontbreken. Ook dit jaar biedt Antwerpen een waaier aan activiteiten – concerten, filmvoorstellingen, theater, zomerbars, noem maar op – verspreid over de hele stad. Het betreft zowel buitenlandse producties als lokale coproducties met culturele en sociale organisaties. De doelgroep? Iedereen die je maar kan wensen. Alle leeftijden en culturen zijn welkom. Ieder jaar opnieuw tracht de Zomer van Antwerpen alle leeftijden en culturen te verbinden met elkaar. Sfeer en verrassing alom. Meer info over het programma vind je op de website.

ZONNEBADEN

Zit jij op kot in ’t stad? Dan kamp jij ongetwijfeld met hetzelfde probleem als ik. Waar kan ik zonnebaden? Niet iedereen kent immers de luxe om in de tuin of op een balkon te chillen. Gelukkig heeft Antwerpen unieke badplaatsen in overvloed. Hieronder sommen we enkele van onze favorieten op:

  • Noordkasteel: Het Noordkasteel is een verborgen pareltje dat zich omtovert in een populaire badplaats wanneer de zon volop aan het schijnen is. Je kunt er alle leeftijden terugvinden, jong als oud! Meer nood aan rust en minder menigte? Niet getreurd. Wanneer je de weg langs het Noordkasteel volgt, kun je de kalmte terugvinden tussen de groene plekjes. Aan jou de keuze!
  • Sint Annastrand: Wist je dat Antwerpen ook een strand heeft, die je volledig gratis kunt betreden? Aan Linkeroever vind je het Sint Annastrand terug. Het is makkelijk bereikbaar met de waterbus of – voor wie iets sportiever is – met de fiets. Goed nieuws voor de waterratten onder ons, want je kunt er ook zwemmen. Naast het strand bevindt zich een openlucht zwembad waar je je voor een klein prijsje heerlijk kunt opfrissen.
  • Galgenweel: Eveneens richting Linkeroever, maar verder van het stad, vind je het Galgenweel terug. Een plekje waar je in alle rust van het groen en het water kunt genieten. Krijg je dorst bij dit warme weer? Er is ook een leuke zomerbar beschikbaar waar je gezellig een drankje en babbeltje kunt doen met jouw beste vrienden óf – wie weet – date.

CULTUUR OPSNUIVEN

Sure. Zonnen, terrasjes doen en chillen is leuk. Maar soms heb je toch zin in dat tikkeltje meer. Gelukkig zijn er een heleboel culturele uitstapjes om naar uit te kijken! Ook deze zomer zal Antwerpen jou niet teleurstellen op het vlak van cultuur. Geen zin om zelf op zoek te gaan naar culturele trips? No worries. Hieronder sommen we alvast enkele van onze favorietjes op die niet te missen zijn deze zomer.

Girls Girls Girls

Deze zomertentoonstelling zet vrouwelijke kunstenaars met betaalbare en kwalitatieve werken in de kijker. Van illustraties tot digitale kunstfotografie, Female energy alom! Deze tentoonstelling is nog tot en met 29 augustus te bezichtigen in de ‘Nobody and Friends‘- Galerij. Meer info over de artiesten en ticketverkoop vind je hier.

Bestemming Atlantis

In het midden van de Meir krijg je de unieke kans om letterlijk in het verhaal van de onderwaterstad Atlantis te stappen. Studio 100 lanceert een innovatieve, unieke totaalbeleving met spectaculaire, levensgrote projecties. In dit avontuur moet je mee op zoek gaan naar de verborgen ruïnes van de verborgen stad. Deze activiteit is nog tot en met 30 juni te bezoeken op de Meir. Meer info over de voorstelling en ticketverkoop vind je hier.

Radically Naive

In de voormalige Dominicanenkerk wakkert Kunsthal Extra City hedendaagse beeldende kunst op tot leven in het project Radically Naive/ Naively Radical. Bij deze open tentoonstelling op een unieke locatie stap je mee in de zoektocht naar de betekenis van culturele eigenheid en artistieke autonomie. Nog tot en met oktober 2021 te bezichtigen in de Dominicanenkerk. Tijd genoeg dus! Check de website van Kunsthal voor meer info.

@stijn_bollaert

CINEMAKE DOEN

De cinemazalen mochten hun deuren weer opendoen sinds woensdag 9 juni. HOERA! Wanneer je de zomerhitte even niet verdraagt, kun je altijd de koelte gaan opzoeken in de donkere cinemazalen. Daarbovenop bracht 2021 een hele hoop nieuwe, spectaculaire films met zich mee, die je in verscheidene cinemazalen in Antwerpen kunt bewonderen. Hieronder sommen we alvast enkele van onze favoriete Antwerpse Cinemazalen met een bijhorende must-watch filmtip

  • Cinema Cartoons staat gekend onder de Antwerpenaren. En terecht ook! Dit knusse, alternatief cinemaatje ziet er klein uit maar kent een rijk en uitstekend filmaanbod. Extra pluspunt voor de filmliefhebbers onder ons? Je mag er niet eten. Zo kan je ongestoord naar jouw favoriete kwaliteitsfilm kijken zonder die eetgeluiden op de achtergrond. Win-win situatie toch? Eén van de films die je gewoonweg moet gezien hebben in Cartoons is het bekroonde Nomadland. In het verhaal volg je het leven van Fern die na haar plotse ontslag besluit om al haar bezittingen te verkopen en als een nomade door Amerika te reizen, op zoek naar nieuw werk. De esthetische, prachtige cinematografie contrasteert drastisch met de vele tegenslagen die Fern moet doorstaan. Leg die papieren zakdoekjes alvast klaar om jouw tranen op te vangen! Meer info over tickets en vertoningen vind je hier.
  • In bruisende Borgerhout kun je dan weer de Roma terugvinden. Een concertzaal dat af en toe ook wel eens omgetoverd wordt tot cinemazaal. Niet alleen bieden ze kwaliteitsvolle films en/of documentaires aan, je krijgt er zomaar een charmante, karaktervolle locatie bij. Voor de klimaatstrijders onder ons speelt er op 23 juni een interessante documentaire: Amazones: Mulheres da luta. De documentaire vertelt het verhaal van Braziliaanse, inheemse leidsters die strijden voor het klimaat en hun eigen voortbestaan. Daarbovenop is het een Belgische productie! Filmregisseur Thomas Ceulemans en journalist Jan De Deken volgden een jaar lang het leven van machtige leidster Sonia Guajajara, die in het Amazonewoud haar territorium verdedigde. Zin om kritisch na te denken over het klimaat en de samenleving? Dan mag je dit pareltje zeker niet missen! Meer info vind je hier.
Nog interessante nieuwsberichten