Tips voor Trips: regenachtige zomerdagen

Tips voor Trips: regenachtige zomerdagen

Het hete zomerweer dat we tijdens de blok moesten verduren is aan de start van de zomervakantie ver te zoeken. Regen, regen en nog eens regen! Hoewel je altijd een stormachtige wandeling langs de kaai kan maken, opteer je misschien liever voor een namiddagje vertoeven in één van de Antwerpse cultuurhuizen. Dus bij deze en voor alle regenachtige dagen die nog komen, mijn cultuurtips voor de zomer.

FILM

Minari @ Cinema Cartoon’s

Vers van de pers en nu in onze Vlaamse bioscopen is Minari, een Amerikaans drama met niemand minder dan Steven Yeun (The Walking Dead) in de hoofdrol. In de jaren ’80 van vorige eeuw verhuist de Koreaanse immigrant Jacob samen met zijn familie naar Arkansas, VS. The American Dream lijkt echter ver te zoeken wanneer integratie moeilijk blijkt op het Amerikaanse platteland. Maar dat is niet alles: het gezin wordt pas echt op de proef gesteld wanneer oma komt logeren…

Bekijk de speeltijden en boek je tijdsslot voor Minari hier.

Out of the Past @ DE CINEMA

Voor échte filmklassiekers moet je bij DE CINEMA zijn. Het voormalige Cinema Zuid (M HKA) en De Studio sloegen de handen in elkaar en creëerden een nieuw cultuurhuis waar de filmvertoningen maatschappelijk debat aanmoedigen. Hier vind je geen blockbusters!

Mijn tip voor de maand juli? Out of the Past. Deze klassieke film noir uit 1947 vertelt het verhaal van voormalig privédetective Jeff Bailey die nu een tankstation uitbaat. Bailey dacht zijn verleden achter zich te hebben gelaten, maar niets is minder waar wanneer zijn voormalige opdrachtgever hem opzoekt met de vraag diens vriendin op te sporen. Zij zou er immers met 40.000 dollar vandoor zijn gegaan.

Out of the Past speelt op vrijdag 30 juli (16u) en donderdag 29 juli (20u15) in DE CINEMA.

MUZIEK

ZSA ZSA ZSU @ Fakkeltheater

Denk flapper girls, Charleston en The Great Gatsby, en je krijgt een idee van deze performance van ZSA ZSA ZSU in het Fakkeltheater. ZSA ZSA ZSU betekent zoveel als ‘vlinders in de buik’, en dat is exact wat je voelt wanneer je naar de songs van dit muzikaal gezelschap luistert. Dansbare gipsy swing? Meer heb je niet nodig om je avond op te fleuren.

Swing mee met Zsa Zsa Zsu op donderdag 12 augustus (19u) in het Fakkeltheater.

City of the Sun @ Kavka

Indie rock meets American folk meets flamenco en blues: dat is City of the Sun. De instrumentele sound van dit Amerikaanse post-rock trio doet je gegarandeerd wegrdromen en tovert spontaan een glimlach op je gezicht.

Dans mee op de muziek van City of the Sun op zondag 19 september in Kavka.

THEATER

Ik ben mijn straat @ Toneelhuis

Wanneer je zou terugkeren naar de straat waar je als kind opgroeide, welke herinneringen zouden er dan komen bovendrijven? Welke verhalen zou je vertellen, met anderen willen delen? Wie zou er nog wonen, wie is er verhuisd? Mokhallad Rasem en Jessa Wildemeersch keren samen terug naar de straat waar ze zijn opgegroeid. Zij in België, hij in Irak. Twee landen, zo anders, maar de verhalen die Mokhallad en Jessa delen lijken erg hard op elkaar.

Ontdek de verhalen van Mokhallad en Jessa van 28 augustus tot 21 september in Toneelhuis.

Nog interessante nieuwsberichten