Tips voor trips: internationale dag van het theater

Tips voor trips: internationale dag van het theater

Zondag 27 maart is het van dat: internationale dag van het theater! Nu alle theaterzalen weer open zijn, kunnen we theater na twee jaar eindelijk weer in volle glorie vieren. Benieuwd waar jij deze hoogdag in de podiumkunsten kan vieren? Lees dan snel verder!

Sono io – hetpaleis

Als je denkt aan clowns, denk je meteen aan een grote circustent vol grappen en grollen. Circus Ronaldo pakt het toch iets anders aan en vertelt via ‘Sono io’ het verhaal van twee clowns, vader en zoon. Twee clowns op zoek naar hun gelijkenis. Op zoek naar ieders eigenheid. Wat hen scheidt en wat hen verbindt. Het wordt een intense zoektocht naar een zuivere weerspiegeling. Grappig, herkenbaar en meeslepend.

Tickets voor Sono io kan je hier bestellen.

Proper Lakens – Theater Elckerlyc

Theater is pure ontspanning, en wat wil je dan liever doen dan eens goed schaterlachen? Gelukkig kan je dankzij Sven De Ridder genieten van de voorstelling Proper Lakens. De plastische komedie speelt zich af in een chique privékliniek waar een kamer gedeeld wordt door verschillende speciale persoonlijkheden. Poets je tanden dus maar, want met al dat gelach zal dat wel nodig zijn!

Voor deze show koop je hier je tickets.

De tijger eet de zebra en de vogel vliegt verschrikt weg – Toneelhuis

Toneelhuis brengt op de internationale dag van het theater een uniek stuk. De voorstelling werd op de vooravond van de eerste lockdown noodgedwongen opgeborgen, maar gelukkig kunnen we er na twee jaar eindelijk van genieten. Benjamin Verdonck maakte een choreografie voor levensgrote figuren door zijn grote bewondering voor ‘de dingen’. Dat er daadwerkelijk een zebra opgegeten gaat worden zou me wel sterk verwonderen, maar laat je verrassen!

Tickets voor deze voorstelling kan je hier bemachtigen.

© SVEN DE RIDDER COMPANY

© kurt van der elst

LYNA – De Roma

Op de internationale dag van het theater zal er ook gedanst worden! RnB talent van eigen podium op het podium van AMOR: Lyna zakt samen met haar DJ af naar Borgerhout voor een daverende show. Met haar liefde voor muziek die ze vond in de invloedrijke jaren 90 hits van Brandy brengt ze als zangeres een hedendaagse mix van RnB, Pop en Urban Soul. Beleef de avond van je leven op de beste beats van die avond!

Om je benen los te gooien bestel je hier je tickets.

Iedereen Stadsdichter Poëziewandelingen

Geen theater zonder krachtige teksten, en de meest krachtige teksten zullen dan toch poëzie zijn. Dankzij voormalig stadsdichter Seckou kan je op 27 maart deelnemen aan een poëziewandeling doorheen de stad. Samen met hem, Scale of Esohe wordt je langs hun favoriete werken gegidst met de nodige uitleg om er ten volle van te genieten. Wil je zelf eens op ontdekking gaan? Check dan zeker iedereenstadsdichter.be!

Een wandeling boeken doorheen de stad doe je hier.

© Rataplan

Nog interessante nieuwsberichten