Tips voor trips: frisse cultuur in maart

Tips voor trips: frisse cultuur in maart

Het culturele leven lijkt niet meer te bestaan, maar dat geldt zeker niet voor Antwerpen. De sector moet zich misschien heruitvinden, maar dat betekent niet dat ze in sterkte afneemt. Haal je culturele neus deze maand weer boven en ontdek wat er allemaal te beleven valt in de stad. Maart: de maand van de lente en de nieuwe frisse cultuur.

Poëtische wandeling door de stad

Als je dacht dat Berlijn de enige stad was met een muur als toeristische trekpleister, dan had je het toch flink mis. Antwerpen presenteert jullie muren met een iets minder donkere geschiedenis, namelijk de Gedichtenmuren. Wandel voorbij zes prachtige gedichten doorheen de stad samen met de Antwerp Museum App. Selecteer de wandeling Gedichtenmuren en ga op stap. Elk gedicht wordt voorgedragen door Warre Borgmans waardoor je je kinderheld de meest prachtige woorden hoort uitspreken. Zon, poëzie & beweging: meer heeft een geslaagde dag niet nodig.

Antwerpen Leest

Antwerpen Leest

Vreugdedansje dankzij Palmos

Wil je een avondje relaxen maar heb je geen zin om weer te scrollen door TikTok of de zoveelste nieuwe serie te beginnen? Dankzij de livestream van Opera Ballet Vlaanderen kan je genieten van de voorstelling Palmos van de Griekse topchoreograaf Andonis Foniadakis. Voor een kleine 10 euro zit je op de eerste rij te kijken naar wereldklasse op het vlak van podiumkunsten. Wie weet komt de innerlijke ballerino of ballerina wel in je los en dans je die avond zelf de pannen van het dak.

In Palmos – Grieks voor polsslag – wordt opnieuw de zoekende, eenzame mens en zijn verlangen naar verbinding gethematiseerd, ditmaal niet vanuit een maatschappelijk en religieus perspectief, maar vanuit het individu. – A.F.

Studenten en cultuur gaan hand in hand

Voor wie dacht dat een (cultureel) festival in 2021 niet zou kunnen heeft Unifac duidelijk onderschat. Naar jaarlijkse traditie zal ook Calamartes dit jaar weer doorgaan. Na een onderbroken editie in 2020 komen ze sterker terug dan ooit! Alle studentenverenigingen van de UA Stadscampus verenigen zich onder één online cultureel dak om er een fantastische week van te maken. Van origami vouwen en karikatuur tekenen tot kaarsen maken, Calamartes heeft het allemaal. Ontdek er alles over via hun evenementenpagina op Facebook.

Unifac - Calamartes 2021

Unifac - Calamartes 2021

Al scannend de stad ontdekken

Wat zou je ervan denken om eens op stap te gaan met bekende Antwerpenaren zoals Slongs Dievanongs en Bas Birker? Wat misschien onmogelijk lijkt in deze tijden maakt Stad Antwerpen mogelijk dankzij Scantwerpen. Ontdek hoe de stad deze mensen gemaakt heeft tot wie ze vandaag de dag zijn. Zie het als een reis door de tijd maar op een luchtige manier. Hoe het allemaal werkt? Simpel: download de route, scan de QR-codes en gaan met die banaan!

Scantwerpen

Scantwerpen

Nog interessante nieuwsberichten