Tips voor Trips: naar de film in hartje Antwerpen

Tips voor trips: naar de film in hartje Antwerpen

De grootste cinemahelden: die spot je in het hartje van Antwerpen bij onder meer Cinema Cartoon’s & De Cinema. Dan heb ik het niet alleen over de bekende filmsterren, maar ook over de bekende studentensterren. Tot 12 oktober zijn onze 4 studentenhelden namelijk ook te zien op het grote doek bij Cinema Cartoon’s! En gratis (!) met StuDays. Dat wil je niet missen. Maar ook De Cinema biedt een interessante programmatie aan de komende week. Daarom hier wat tips voor trips!

The Racer – speelt nu – Cinema Cartoon’s

Vlaamse film, yes! Of nee wacht, Vlaamse acteurs! Yes, je leest het goed: the top of the bill van de Vlaamse grond speelt mee in een internationale film. The Racer brengt het verhaal over de welbekende wielerwereld, maar van achter de schermen. Doping, drama, liefde, sport, de film heeft het allemaal. Smeer de benen al maar in, want deze Vlaams-Ierse coproductie belooft een stevige rit te worden.

Black – zondag 11 oktober 20:30 uur – De Cinema

Wie heeft ze vroeger niet gelezen, de boeken van Dirk Bracke. Eén van zijn populairste boeken aller tijden werd in 2015 verfilmd door een iconisch duo in de Vlaamse én internationale filmscène: Adil El Arbi & Bilall Fallah. Het verhaal gaat over Mavela en Marwan, twee jongeren uit het Brusselse die allebei lid zijn van een straatbende. De bendes zijn rivaliserend, dus het stuit op een drama. Benieuwd hoe je favoriete boek uit je jeugdjaren eruit ziet in een film? Ontdek het snel!

Corpus Christi – speelt vanaf 7 oktober – Cinema Cartoon’s

Corpus Christi heeft alles te maken met een nieuw leven creëren. Een crimineel is op zoek naar een doel, en dat in een dorp met een groot geheim. Eén ding is zeker: vergeven betekent niet vergeten, en dat geldt voor iedereen. Check deze film met reeds 34 prijzen op zijn naam en een Oscarnominatie in de pocket (gek dat onze studentenfilm er geen heeft 😉) snel bij Cinema Cartoon’s.

Jojo Rabbit – 16 oktober 17:00 uur – De Cinema

Oorlog en humor, kan dat wel samen? Zeker wel! Dat bewijst Taika Waititi met zijn kenmerkende stijl in zijn nieuwste film, Jojo Rabbit. Deze satire speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en volgt een eenzaam Duits jongetje wiens wereldbeeld op zijn kop komt te staan. Met alleen zijn idiote en denkbeeldige vriend, Adolf Hitler (gespeeld door Taika Waititi zelf) aan zijn zij, moet Jojo zijn blinde vlek van nationalisme onder ogen zien. Ontdek de geschiedenis met een humoristische ondertoon in De Cinema!

On The Rocks – speelt nu – Cinema Cartoon’s

Zin om een lekker onderuit te zakken? Dat doe je met On The Rocks. Nadat die op Apple TV+ verscheen, is hij nu ook op het grote doek te zien. Je maakt kennis met Laura, wiens man steeds langere dagen begint te draaien. Na een gesprek met haar vader, besluiten ze op onderzoek te gaan, want ze denken dat hij vreemd gaat. Dit verhaal resulteert in een generatieclash wat betreft relaties, een komische viering van het moderne gezinsleven en een liefdesbrief aan New York.

Nog interessante nieuwsberichten