Tips voor cultuurtrips

Tips voor cultuurtrips

Met de examens achter de rug loop je ongetwijfeld over van de energie. Gelukkig krijg je vandaag vijf manieren om deze maand je surplus aan geestkracht cultureel kwijt te spelen.

Museum: Achter de schermen bij het Middelheimmuseum

In het Collectiepaviljoen kan je snuisteren door nooit eerder geziene kunstwerken van het Middelheimmuseum. De weersomstandigheden in ons Belgenland bleken voor sommige werken van het museum niet echt ideaal. Meer dan 80% was daarom niet zichtbaar voor het publiek. In het Collectiepaviljoen stelt Middelheimmuseum nu een selectie van deze meer kwetsbare werken open voor het publiek. Je geniet trouwens helemaal gratis van al dit moois. Allen naar het Collectiepaviljoen dus!
Kijk voor praktische informatie zeker even op de website van het Middelheimmuseum.

Literatuur: Het bos in met Haruki Murakami

Een moderne klassieker moet eens kunnen. Auteur Haruki Murakami laat zijn surrealistische trekjes links liggen en brengt met Norwegian wood een verrassend sober verhaal. Samen met hoofdpersonage Toru reis je in het boek door Japan in de jaren 60. Laat je hart in alle zachtheid breken door het abnormale liefdesverhaal dat zich vervolgens in ongeveer 300 pagina’s ontvouwt. Na het lezen voeg je Murakami ongetwijfeld toe aan je lijstje met favoriete schrijvers.
Check zeker even of een bib in jouw buurt Norwegian Wood in de rekken heeft staan.

Film: Een dubbele dosis Anderson

Heb jij geluk, want deze tip voor trips telt niet één maar wel twee filmsuggesties. Met Fantastic Mr Fox en Isle of Dogs leeft regisseur Wes Anderson zich volledig uit op stop motion animatie. Sluwe vossen in oorlog met al even sluwe boeren? Of toch liever een roedel honden die overleven op een chemisch eiland? Voor knotsgekke verhaallijnen in een wondermooi visueel jasje ben je bij beide films aan het goede adres. Deze twee pareltjes leuken in no-time een doorsnee dag in februari op.
Je kan zowel Fantastic Mr Fox (vrijdag 7) als Ilse of Dogs (zondag 23) deze maand in De Cinema bekijken. Als student betaal je 5 euro per film.

Podium: Van klassiek naar club

Wissel deze maand je normale TD in voor een uitgaanservaring om U tegen te zeggen. Op donderdag 20 februari kan je in de Koningin Elisabethzaal terecht voor het clubconcert. Deze avond combineert een kort optreden van het Antwerp Symphony Orchestra met een set van DJ Buscemi. Verrassend? Zeker. Geestverruimend? Al helemaal. Voor deze bijzondere belevenis betaal je als student 12 euro.
Kijk voor meer info en tickets op de website van het Antwerp Symphony Orchestra.

DIY: Grote kuis

Zet de goede toon voor het nieuwe semester en hou eens grote kuis op je kot. Een hele karwij maar niet gevreesd je staat er niet alleen voor. De beste tips en tricks krijg je rechtstreeks van opruimguru Marie Kondo zelf in Tidying Up with Marie Kondo op Netflix. Eens die kamer er helemaal spik en span bijligt, volgt een helder hoofd als vanzelf. Ideaal om opnieuw in de boeken te vliegen dus.

Nog interessante nieuwsberichten