Tips voor Cultuurtrips

allevents

Tips voor Cultuurtrips

Leef jij een kluizenaarsbestaan tijdens de blok? Sociaal isolement is nefast voor het mentaal welzijn. Voldoende pauze nemen is dus de boodschap. In plaats van de zoveelste vunzige bedenking naar UAntwerpen Confessions te sturen, kan je ook altijd kiezen voor een welverdiende blokpauze. Nood aan een beetje spektakel, een filmbeurs, of een concert? Ook deze maand hebben we vijf cultureel verantwoorde activiteiten voor jullie op een rijtje gezet!

Museum: Wonderkamer II: Wouters en Hendrix

Nood aan wat creatieve inspiratie? Voor hun wonderkamer in het diamantmuseum van Antwerpen (DIVA) doken ontwerpersduo Wouters en Hendrix in de eigen archieven. Verwacht je dus met andere woorden maar aan veel prachtige bling bling. In drie zalen blikken de gastcuratoren terug naar hun meest iconische stukken en hoe deze verband houden met andere objecten. Is je mind helemaal blown na al die pracht en praal? Niet gevreesd! Je kan je bezoek namelijk combineren met een heerlijke high tea. Zo kom je in stijl weer helemaal tot je positieven.
Voor een bezoek aan het museum én de nieuwe wonderkamer, betaal je t.e.m. 25 jaar 13 euro. De Wonderkamer alleen kan je echter voor slechts 7 euro bezichtigen. Deze tentoonstelling loopt nog tot zondag 16 februari 2020!

Uit Vlaanderen

Boek: Someone like you – Roald Dahl

Schotel je brein tussen al die academische boeken ook eens wat aangename literatuur voor. Wist je dat Roald Dahl, jaja die van Sjakie en de chocolade fabriek, ook voor een ouder publiek heel wat straffe dingen schreef? Zijn stoutmoedige kortverhalen  vormen bijvoorbeeld perfect materiaal voor een spannende studiepauze. Someone like you bundelt 18 van deze griezelige meesterwerken. Je vindt deze collectie ongetwijfeld terug in een bib bij jou in de buurt.

Film: Film- & Vinylbeurs

Wordt het niet eens tijd om jezelf iets cadeau te doen? De Roma organiseert de komende maand de negende editie van hun geliefde film- en vinylbeurs. Je kan er naast films en platen ook posters, foto’s en gadgets op de kop tikken. Heel wat potentieel om je zelf eens goed te treaten dus. Zin om nog wat extra kennis op te doen? In de projectiekamer kan je terecht voor een overzicht van de filmgeschiedenis. Ook tickets voor andere voorstellingen in De Roma koop je hier aan kortingstarief.

Iedereen welkom op zondag 12 januari. Voor 4 euro kan je jezelf verliezen in het aanbod aan films en platen van De Roma.

De Roma

Podium: Johnyboy – Elena Peeters

Mag het iets steviger? Theatermaakster Elena Peeters snijdt in haar nieuwe voorstelling een controversieel onderwerp aan: De doodstraf in de Verenigde staten. Pittig dus, maar daarom niet minder interessant. Na een jaar te corresponderen met drie veroordeelde Amerikaans misdadigers, bezoekt Elena hen in de dodencel. In deze aangrijpende monoloog deelt ze haar persoonlijke verhaal.

De voorstelling loopt van 7 tot 10 januari in hetpaleis. Studenten onder de 24 betalen 7 euro.

UiTVlaanderen

DIY: DIY Christmas Gifts

Weinig inspiratie en toch weer gedwongen om aan de zoveelste Secret Santa deel te nemen? Gelukkig spoedt YouTube je te hulp. Met het immens aanbod aan DIY videos vindt je in 1,2,3 een leuk idee. ‘JENerationDIY’ schotelt je in deze video een paar écht toffe kerstcadeaus voor. En allemaal zelf gemaakt!

Nog interessante nieuwsberichten