Thrift it up at our Kot Kringwinkel!

Thrift it up at our Kot Kringwinkel!

 

© Jonas Pareit

Yes, you read that right: STAN opent een pop-up thrift store in zaal TakeOff van 12 september tot 12 oktober in samenwerking met Kringwinkel Antwerpen! Bij Kot Kringwinkel zal je unieke items kunnen scoren om je nieuwe kot in te richten of om the shinen in je nieuwe outfit voor de eerste schooldag. Lees verder en ontdek waarom de Kot Kringwinkel een match made in heaven is voor Antwerpse studenten!

Buitenkansje

Kot Kringwinkel: een gezellige, hippe pop-up in zaal Takeoff! Van 12 september tot 12 oktober, van maandag tot donderdag open van 10 tot 18uur. Van vintage fotokaders, sierlijke vazen en plantenpotjes tot unieke kledij en accessoires. Het ideale evenement aan het begin van het academiejaar: kotstudenten kunnen gezellige inkleding vinden, of een nieuwe outfit scoren voor diegene die met een nieuwe aesthetic aan het academiejaar willen beginnen. Dit unieke evenement is dus een buitenkansje voor alle studenten: je kan na de les nog een snelle shopping sesh komen doen, midden in de studentenbuurt, gewoon tegenover de unief.

© Julia De Graeve

© Julia De Graeve

Kringen = winnen

Hoewel tweedehands kopen internationaal een grote trend is, zijn sommige mensen er nog niet van overtuigd. “Waarom zou ik gebruikte spullen kopen als ik ook nieuwe kan vinden in de winkel?” De voordelen van kringen zijn enorm! Kringloopwinkels zijn goed voor het milieu want ze verkleinen de afvalberg en creëren mogelijkheden voor hergebruik. Die broek die je in de foute maat gekocht hebt ga je toch niet wegsmijten? Of een vintage fotokader dat nog prima in orde is, hoort toch ook niet in de vuilbak? Precies daarom vind je in de kringloopwinkel mooie items van goede kwaliteit, voor de helft van de prijs. What’s not to love?!

Een grote troef aan kringen is ook dat je altijd unieke spullen vindt. Een Ikea-kast is handig, maar een karaktervol, eikenhouten meubel voor geen geld is toch net iets persoonlijker en authentieker. En dat helpt als je je snel wilt thuisvoelen op je kot. Bovendien creëer je ook het ideale decor om je nieuwe vrienden uit te nodigen in je übergezellige studentenwoning! Voor kledij geldt hetzelfde: natuurlijk wil je de laatste mode op de voet volgen, maar je wil toch geen copycat zijn? Tweedehands shoppen helpt je om je eigen stijl te vinden, los van merken en prijsklassen. Kom jezelf dus gerust heruitvinden in de Kot Kringwinkel bij STAN.

© Julia De Graeve

Pray to the thrifting gods

Doe zeker ook een kort schietgebedje aan de thrifting gods, zij helpen je om zalige spullen te vinden! Maar hoe begin je eraan? Geduld heb je zeker nodig om je goesting te vinden, dat is de beste tip. Het duurt soms even tot je tussen die mix van stijlen de jouwe gevonden hebt, maar wees ook niet bang om uit je comfort zone te treden. Het nieuwe academiejaar is de perfecte timing om je imago een beetje aan te passen en misschien zelfs een glow-up te overwegen! Wanneer je shopt voor interieur, kan het helpen om een foto van je kot mee te nemen op je gsm. Zo kan je visualiseren waar je bijvoorbeeld een kader zou kunnen hangen, of checken hoeveel plaats je nog in je kast hebt. Met deze tips in je achterzak, en het schietgebedje niet te vergeten, wordt je thrift-uitje een groot succes!

© Jonas Pareit

What’s next?

Heb je na een bezoekje aan de Kot Kringwinkel de smaak goed te pakken? Goed nieuws: Antwerpen telt meer dan 50 tweedehandswinkels, waarvan 11 Kringwinkels! Ja, je bevindt je werkelijk in het vintage walhalla. Welkom in Antwerpen, jij fanatieke thrifter! Wij kijken al uit naar de Dag van de Kringwinkel op 21 oktober 2023, met allerlei activiteiten. May the thrifting gods be with you!

Nog interessante nieuwsberichten