The podcast-way-to-go!

The podcast-way-to-go!

Heb je genoeg van je schermtijd maar toch zin in wat ontspanning voor het slapengaan? Heb je Netflix uitgekeken en nood aan eens iets anders? Dan is de podcast de way to go voor jou! Wij verzamelden voor jou enkele podcast-tips van het moment. En wie weet doe je er wat inspiratie op voor een eigen programma. Want NEWSFLASH! Binnenkort verhuurt STAN zijn mooie Tarmac en alle infrastructuur aan studenten voor het maken van podcasts voor studenten, door studenten!

Mentale gezondheid, geen vreemde eend in de bijt!

Het is een topic  dat niet meer weg te slaan is uit de actualiteit, en terecht. Het zijn moeilijke tijden en dat mag, meer nog dat moet, gezegd. Toch voel je je in deze gekke Coronatimes misschien soms als een vreemde eend in de bijt met je donkere gedachten. Wel, here’s a message to you, dat is niet zo! Luister naar verhalen van anderen of tips en tricks die je kunnen helpen, via de podcast ‘onbespreekbaar’ van onder andere DJ Jef Eagle. Of check Hoor Mij, de nieuwe podcast van DeStudio, waarin jongeren vertellen over alles wat hen bezig houdt in deze tijden. Luister je liever Engels? Dan is ‘Teenager Therapy’ iets voor jou!

True crime stories

Houd jij meer van spannende verhalen? Luister dan eens naar ‘De Volksjury’. Deze podcast vertelt de verhalen van waargebeurde en onopgeloste misdaadzaken. Zo zijn er twee afleveringen over de Bende van Nijvel, maar komen ook meer onbekende zaken aan bod.

Warning: niet voor gevoelige luisteraars en niet vlak voor het slapengaan!

Een duik in de muziek

Studio Brussel stuurt tegenwoordig de jonge Thibault Christiaensen, frontman van Equal Idiots, op pad op zoek naar de beste onbekende verhalen over jouw favoriete pop- of rockster! Ben je dus geïnteresseerd in muziek, en meer bepaald de verhalen achter de muzikant. Dan is de ‘Popcast van de week’ op je lijf geschreven.

Voor de nieuwsjagers

Volg je graag de actualiteit maar heb je zin in net dat tikkeltje anders, meer diepgang of beter toegelicht dan een kort artikeltje op Facebook? Dan kunnen we je heel wat actualiteitsprogramma’s aanraden. De VRT heeft onder meer podcasts zoals ‘Podvis’, die je meer diepgang geven bij de dagelijkse actualiteit. Daarnaast bieden ze ook heel wat meer thema specifieke podcasts. Wie geïnteresseerd is in politiek kan luisteren naar de podcast van Ivan De Vadder genaamd ‘De Afspraak op vrijdag’. Wie zich meer interesseert in internationale betrekkingen, leert meer over de spanningen in de wereld via de podcast ‘Vranckx en Byloo’.

Meer zin in een Engelse podcast? Dan is de podcast van ‘The Daily’ een echte aanrader!

Wetenschap voor beginners

Leer je graag iets bij over exacte wetenschappen maar ben je een absolute NOOB? Geen nood! In de maandelijkse podcast ‘Nerdland’ bespreken Lieven Scheire en kompanen de nieuwtjes in wetenschapsland op een begrijpelijke en luchtige manier. Verbreed je horizon en leer iets bij met deze interessante podcast. Momenteel hebben ze ook een speciale editie waarin ze alle vragen omtrent vaccinatie toelichten, super interessant en relevant dus!

It’s all about personality

Alex Agnew is naast comedian ook de host van zijn eigen populaire podcast ‘Welcome to the AA’. Daarin nodigt hij diverse gasten uit voor een twee uur durend gesprek over de dingen des levens. Soms grappig, soms bloedserieus, maar steeds boeiend van begin tot eind. Ook Ender Scholtens, je misschien bekend van TagMag Of tiktok, heeft een gelijkaardige podcast waarin hij praat met bekende personen over het reilen en zeilen van hun persoonlijk leven.

Zwijgen is geen optie

‘Zwijgen is geen optie’ is een podcast voor al wie geïnteresseerd is in filosofisch of maatschappelijk denken. Gevarieerde sprekers, bekend en onbekend maar steeds gespecialiseerd in het topic komen aan bod en zetten je aan het denken. Met vragen zoals ‘Hoe vrij zijn wij?’, ‘Hoe veranderen we het systeem?’ en ‘Racisme dient een doel’ worden vaak controversiële maar steeds boeiende onderwerpen op een prikkelende én eerlijke manier aangehaald! Zeker de moeite dus!

Nog interessante nieuwsberichten