Studentenhelden helpen studentenhelden

Studentenhelden helpen studentenhelden!

De zomer is voorbij gevolgen en een nieuw fris en spannend academiejaar is van start gegaan. En dat biedt volop nieuwe kansen! “Ja ja, nieuwe kansen, maar hoe zit dat dan met corona?”, hoor ik je zeggen… Goede vraag. Bij STAN doen we ons uiterste best om al jouw vragen rond studeren in Antwerpen (tijdens de coronacrisis) te beantwoorden in onze FAQ, maar ook bij ons aan de infobalie. Tot slot ben ik, Tara van het redactieteam, ook al naar wat informatie voor je op zoek gegaan!

VOOR DE BLUTTE STUDENT

Heeft Miss Corona je tijdelijk werkloos gemaakt? Zit je krap bij kas en ben je op zoek naar een extra centje? Vlieg als de bliksem naar:

De VDAB jobdatabank biedt je talloze job mogelijkheden. Zoek je een specifieke studentenjob binnen een bepaald domein? No problem! Met de simpele zoekcriteria functie heb je jouw droom studentenjob in een mum van tijd gevonden. Zoeken maar!

Studant is een platform voor en door studenten. Ben je bijvoorbeeld een buitengewone wiskundeknobbel of een ijverige linguïst? Dan is Studant the place to be voor jou. Zo kun je makkelijk een centje bijverdienen door je kennis te delen met andere studenten die het misschien minder goed begrepen hebben. Door bijles te geven doe je niet enkel je medestudenten een plezier, maar ook je portemonnee!

Natuurlijk kun je ook gewoon komen werken bij de tofste organisatie van ’t Stad, jawel, STAN! Zo zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe studenten die ons team willen versterken. Blader gerust eens door onze vacatures, wie weet wordt jij binnenkort wel één van onze STANciens.

VOOR DE STUDENT DIE ZICH WAT DOWN VOELT

Jammer genoeg kan een nieuwe academische start ook voor een hele portie stress zorgen. Die excitement en drukte in het begin kan zich al snel transformeren in angst en onzekerheid. Pieker je niet pletter, want je staat er NOOIT alleen voor. Check bijvoorbeeld eens:

De studentenvoorzieningen bieden vaak hulp als je je wat down voelt. Neem dus zeker contact met hen op en kijk hoe ze jou verder kunnen helpen.

Zit je de laatste tijd niet goed in je vel? Of heb je het gevoel alsof je wel een extra dosis zelfvertrouwen kunt gebruiken? Met Fit in je hoofd leer je om meer controle te hebben over je eigen gedachten. Positive thoughts ONLY!

Vind je het moeilijk om je tegenslagen te verwerken en kamp je met teveel stress? De website NokNok werd speciaal opgericht voor de coronacrisis, maar biedt universele tips en tricks die in alle tijden toepasbaar zijn. Je mentale gezondheid gaat boven alles.

VOOR DE SPORTIEVE STUDENT

Corona zorgde ook voor heel wat onzekerheid bij onze sportieve studenten. Actieve studenten waren genoodzaakt om creatief uit de hoek te komen wanneer alle groepssporten plots werden afgelast. Voor jullie sommen we de volgende links op!

Ben je als sportieveling helemaal in de war over wat wel en niet mag tijdens corona? Deze website biedt je een mooi overzicht over de regels rondom binnen- en buiten sport die tot op vandaag gelden. Zo kun je er weer een tijdje tegenaan!

Ben je koortsachtig op zoek naar een nieuwe leuke sport? Met de sportsticker krijg je toegang tot een breed sportaanbod, en dit volledig gratis of aan een voordelig tarief voor jou als student. Van yoga tot fatburner en van voetbal tot badminton. Keuze genoeg dus!

Nog interessante nieuwsberichten