Redactie tipt: summer hotspots in Antwerpen

Redactie tipt: summer hotspots in Antwerpen

Jaloers op de vakantiestories van je vrienden op Instagram? De Azoren of Albanië zijn misschien te hoog gegrepen voor je studentenportefeuille, maar niet getreurd: in het prachtige Antwerpen kan je het vakantiegevoel voor minder geld beleven. De redactie tipt enkele summer hotspots in ‘t Stad waar je kan picknicken, afspreken met vrienden en zonnen. Story’tje op Instagram check!

1. Jelle’s favourite: Begijnhof

Stadscampus people kennen het Begijnhof al: dit is de verborgen parel van de studentenbuurt. In het Begijnhof huisden van de 16de tot de 20ste eeuw Begijnen. Terwijl je door de pittoreske straatjes struint, voel je de rijke geschiedenis van Antwerpen en snuif je de spirituele sfeer op. Waar de straatjes samenkomen, staat een binnenplein met een boomgaard. This is where you wanna be. 

“Ik zit vaak in Begijnhof met mijn vrienden. Het is onze favoriete plek om tot rust te komen en genieten van elkaars gezelschap, zonder de drukte van een café. Het meest pittoreske plekje van de studentenbuurt!”

Vermijd in het Begijnhof muziekboxen of kratten wijn, dit is de ideale plek voor rustige en gezellige activiteiten. Denk aan een schattige picknick, een boekenclub, goeie chillings en misschien zelfs een jamsessie. Waar je ook voor kiest, het Begijnhof wordt ongetwijfeld jouw vaste chill-out spot deze zomer!

2. David’s choice: Groen Kwartier

Nog een stukje geschiedenis: wist je dat het Groen Kwartier de reïncarnatie is van het oude Militair Hospitaal? Deze wijk is een project met nieuwe, betaalbare woonplaatsen én meer aandacht voor groen in de stadWe love to see it! In ‘t Groen Kwartier kan je dus genieten van een moderne maar gezellige buurt. Beetje inspiratie nodig? In deze urban jungle is er om elke hoek wel een glaspleintje om te chillen. Wat deze wijk ook aantrekkelijk maakt, zijn de vele duurzame en creatieve zaakjes: denk aan koffiebars, bakkerijen en concept stores. Ook PAKT is de moeite waard: dit is een oud pakhuis dat werd omgetoverd tot een bruisende hub met cafés, workshops en een dakterras. Groen Kwartier is the place to be. Dat vindt ook David van onze redactie:

“Het Groen Kwartier voelt echt alsof je niet in de drukke stad bent, maar in een gezellige buurt waar mensen elkaar ontmoeten op de pleintjes. In de zomer is dit echt een bruisende wijk en kan ik zeker de pleintjes aanraden voor een picknick!”

3. Anna’s choice: Park Spoor Noord

Dit gigantische park is misschien wel één van de meest underrated parken van Antwerpen. In de zomer zie je er kinderen spelen bij de fontein, jongeren chillen in grote groepen en ouderen een wandelingetje maken tussen het groen. Park Spoor Noord is echt de shit. Wat je plannen ook zijn, in dit park is alles mogelijk. Een grote picknick, sport in groep… Alle zotte ideeën zijn welkom, zoals met je vrienden schilderen in openlucht of zonnen zoals aan het strand. In de zomer zijn hier ook vaak evenementen, wat het nog leuker maakt. Daarom is het ook de favoriete chill-plek van redactielid Anna:

“In Park Spoor Noord zou ik een hele dag kunnen doorbrengen met mijn vrienden! Je kan skaten, iets gaan drinken, gewoon in de zon liggen… Dit park is ook zo groot dat het in de zomer lijkt alsof de hele stad hier samen komt. I love it!”

Park Spoor Noord is met zijn mega grote grasplein ook ideaal voor grote groepen. Als je in de zomer verjaart, heb je de locatie van je feestje dus al gevonden!

4. Ilana’s favourite: gedempte Zuiderdokken

Het Zuidpark is de gloednieuwe invulling van de Gedempte Zuiderdokken. Hoog tijd dus om het te gaan verkennen! Het Zuidpark is een langwerpig park, parallel aan de Scheldeoever. Er is nu veel meer groen, er zijn gezellige bankjes, sportvelden en een stiltetuin! Redactielid Ilana beveelt deze plek elke jonge Antwerpenaar aan:

“De werken zijn nog maar net klaar, maar ik zie het al helemaal voor me: een warme zomeravond, grote vriendengroep, samen chillen op die ronde bankjes… Je kan altijd even afwisselen met een wandeling aan de Schelde.”

Laat je deze zomer inspireren door de vele mogelijkheden van het Zuidpark, zoals Ilana. Van alle opties uit de lijst is deze het meest evening-proof. Goesting om met uw vrienden tot in de vroege uurtjes buiten te zitten en u geen zorgen te maken over lawaai? This is your spot: het Zuidpark is volledig omringd door horeca en winkels, dus geen buren die kunnen klagen. Laat u gaan!

5. Flamingo’s spotten met Julia op het Flamingoplein

Centraler kan het niet: dit leuke pleintje is gelegen achter het Centraal Station van Antwerpen aan de ingang van de Zoo. Dit inkomstplein is toegankelijk voor iedereen: je hoeft geen ticket voor de Zoo te kopen om hier te genieten van de zon, het gezelschap, en – natuurlijk – de flamingo’s. Dat is voor Julia de voornaamste reden om hier te komen chillen:

“Ik ben echt een grote dierenliefhebber, maar ik heb geen abonnement op de zoo. Tussen de geluiden van de flamingo’s kan ik echt tot mezelf komen. Ik kom hier soms alleen, maar ook soms met vrienden. Dit gezellige plein is mijn go-to chillspot in de zomer!”

Wist je dat er zich hier ook de Zoomerbar bevindt? Dit is een jaarlijkse zomerbar met kraampjes, muziek en lekker eten. Het Flamingoplein is niet geschikt voor een picknick, maar je kan er een gratis voorproefje van de dierentuin krijgen én quality time met je vrienden. Bekijk deze zomer door een roze bril!

Nog interessante nieuwsberichten