OOTD: Outfit Of The (Stu)Day

OOTD: Outfit Of The (Stu)Day

All you fashionista’s op StuDay opgelet, want STAN stuurde haar eigen fashion reporters uit op zoek naar de meest stijlvolle festivalgangers van Spoor Oost. En wie zoekt, die vindt want er liepen heel wat aesthetically pleasing studenten rond: thrift kings & queens, Hailey Bieber fanaten en zelfs iemand die haar eigen outfits upcyclet. Wij spraken met Louise, Flora, Rosalie, Luc en Anna over hun mode-iconen en festivaloutfits.

Sophisticated but funky

First fashion stop bij Louise (20) en Flora (21), twee klassevolle besties die meteen onze aandacht trokken met hun unieke fits. Louise draagt een cropped blazer en twee opvallende parelkettingen. De parels komen ook terug in haar andere accessoires zoals haar handtas met kralendetail.

Flora draagt een denim two-piece met een blauw-wit gestreept patroon. Haar grootste inspiratie is Blanca Miró, een Spaanse fashion influencer en entrepreneur die veel strepen en ruiten verwerkt in haar ontwerpen. Beide vriendinnen dragen een slicked back look als kapsel: een strak naar achter getrokken, met behulp van goede haargel, dotje of staart. Dit kapsel accentueert hun accessoires.

Het duo komt gesofisticeerd over, maar hun outfits hebben ook veel pit. Hier is duidelijk over nagedacht. Louise: “Ik ga meestal voor basics met een specialer stuk erbij, zoals een opvallende ketting, of funky schoenen. Ik hou van een basic jeans en top, maar altijd met minstens één uitgesproken stuk erbij.” Flora wijst ons er op dat Louise haar blazers zelf upcyclet: “Ik koop ze tweedehands natuurlijk, vintage, maar liefst zelfs van de kringwinkel. Dat is goedkoper he, ik ben ook maar een student! (lacht)”.

Model off duty

Nog iemand die verliefd is op de sophisticated style is Rosalie (19). Hailey Bieber is haar fashion inspiration, daar hoeft ze niet lang over na te denken. Volgens Rosalie is de Bieber-stijl een combinatie van twee elementen: “Het moet classy zijn, daarom is mijn outfit fully black, maar het moet ook een stoer element van street style bevatten”. Haar oversized blazer (van Hailey’s merk!) geeft haar de nodige klasse en de toevoeging van stevige zwarte platform boots maken het geheel net dat tikkeltje stoerder. Haar zwarte zonnebril met puntig detail takes it to the next level. Volgens dit recept bereik je de “model off duty look” die nu zo trending is. Thanks Rosalie!

Thrift king 

De 21-jarige Luc belichaamt een compleet andere, unieke stijl. Luc draagt een oversized jeans met smileys en platform sneakers onder. Als bovenstuk heeft hij een vintage hemd aan met een witte T-shirt. Zijn ketting valt me het meeste op: een vintage horloge (die het heeft begeven) door een ketting gerijgd. I’m impressed! In tegenstelling tot het gesofisticeerde duo Louise en Flora, denkt Luc niet lang na over zijn outfits: “Ik draag vaak willekeurige dingen. Vroeger droeg ik ook altijd bommakleren, en meer vrouwelijke kleren, gewoon waar ik zin in had. Dus echt een specifieke inspiratie heb ik niet. Ik neem meestal willekeurige stukken en die combineer ik intuïtief.” Lucs garderobe is ook grotendeels tweedehands, al maakt hij soms een uitzondering voor unieke stukken, zoals zijn smiley-jeans. De manier waarop hij zijn jeans draagt, is ook heel trending en typisch voor streetstyle: je koopt de jeans een paar maten te groot en dan trek je die strak met een oude ceintuur. So damn resourceful!

Berlin Baddie

Nog iemand die meteen opviel in de crowd was Anna (25). De combinatie van een doorschijnende top met een bralette onder is populair in het nachtleven en resoneert met de opkomende techno-stijl. Toevallig of niet, Anna is afkomstig uit Berlijn en laat zich hierdoor ook inspireren: “This kind of style is inspired by some districts in Berlin and the people there.” Haar witte rok, die afsteekt tegen de voornamelijk zwarte kledingstukken, heeft ze gethrift in Berlijn. Veel jongeren zijn fan van de Berlin-aesthetic en dromen er stiekem van om daar een authentieke uitgaanservaring te beleven. Maar wat ís de Berlijn style juist? “It’s based on streetstyle, you can wear it on a daily basis but it’s also perfect for going out. I would say it’s typically a bit industrial and definitely edgy.” In Antwerpen lopen er dus ook Berlin baddies rond!

Festivaloutfits 101

Deze StuDay fashion icons, elk met hun eigen stijl, gingen heel anders gekleed naar hetzelfde evenement. Daarom vroegen we ons af waar zij de focus op leggen bij een festivaloutfit, wat is voor hen belangrijk?

Eén criterium werd unaniem beslist: comfort. Op een festival moet je kunnen dansen, alles losgooien en springen zonder je zorgen te maken over je kledingstukken. Zeker op StuDay is dat belangrijk, een festival waar ook sport en spel aanwezig is. Wanneer grote accessoires of experimentele kledij je in de weg staan om je zorgeloos te amuseren, heb je allicht een foute keuze gemaakt. Voor Louise (20) is comfort een synoniem voor laagjes: “Comfort betekent ook dat je makkelijk iets kan uitdoen als je het te warm hebt. Ik ga altijd voor laagjes die je makkelijk weg kan krijgen, geen dikke jas bijvoorbeeld. Het moet iets zijn dat je rond kan binden of in je totebag kan proppen.”

Rosalie (19) waardeert comfort ook, maar ze vindt dat je op een festival ook net buiten je comfortzone moet durven treden. Flora (21) is het hiermee eens: “Ik zou zeker niets kiezen dat je ook in het dagelijks leven draagt. Als je je specialer voelt dan op een andere dag, komen de good vibes vanzelf!”

Luc (21) heeft twee cruciale tips: “je niks aantrekken van de rest en vooral geen skinny jeans dragen!” Duly noted. Luc benadrukt ook dat merkkledij niet alles is: “als je iets van een duurder merk koopt, ga dan niet gewoon voor die grote letters, maar zoek naar unieke stuks. Waarom zou je enkel iets kopen voor het logo? Dat is basic.”

Voor Anna (25) uit Berlijn heeft een goede festivaloutfit minstens één item met glitters en moet je je niet inhouden om kleuren te combineren! The more, the better!

Wil je na het lezen van dit artikel nog wat extra outfit inspo opdoen? Check dan hier de compilatie van StuDay’s best fits.

Nog interessante nieuwsberichten