Ook pauzeren moet je leren

Ook pauzeren moet je leren

Studeren, studeren, studeren,… Deze periode van het jaar doen we als student niks anders (of dat maken we onze ouders toch wijs). Omdat we weten dat ontspannen minstens even belangrijk is als inspannen, heeft onze redactie enkele toptips voor je. Want: ook pauzeren moet je leren.

Netflix (& Chill?)

Af en toe mag je jezelf eens belonen met een avondje Netflix. Begin best niet aan de meest verslavende reeks ooit,’La Casa de Papel’, want dan loop je het gevaar om nooit meer te studeren. Lach jezelf liever te pletter met een aflevering van Friends of word een echte misdaadspecialist tijdens ‘Peaky Blinders’. Wat je achteraf doet met het ‘Chill’-gedeelte, bepaal je natuurlijk zelf…

Kom tot rust tijdens mindfulness


Neem af en toe een momentje om weer helemaal op adem te komen. Mindfulness is daar de ideale oplossing voor. Er bestaan verschillende leuke apps zoals Headspace die je daarbij kunnen helpen. Zo kan je alle leerstof ook even aan de kant zetten en krijgt je hoofd een beetje rust. Je zal merken dat het echt helpt om daarna beter te studeren of te slapen, want dat moet natuurlijk.

Zweet je stress eruit tijdens het sporten


Volgens verschillende studies is sporten dé ideale pauze tijdens het studeren. Dus trek je sportschoenen aan en beweeg! Misschien kan je eens iets nieuws uitproberen, zoals een les Taebo of Bikramyoga? Hoe zotter hoe liever tijdens de blok. Maar een goede wandeling door het park is ook altijd een optie natuurlijk.

Koken met vrienden


Niets is beter dan een gezonde maaltijd om die hersenen te stimuleren. Als je dat ook nog eens combineert met je vrienden, valt alles helemaal in de plooi. Spreek met z’n allen af op kot en kook de lekkerste gerechten met wat muziek en gelach op de achtergrond.

Powernap


Een kort dutje van 20 minuten, meer heb je niet nodig. Als je een powernap doet, is je lichaam opnieuw helemaal klaar voor je volgende studieblok. Let op! Langer slapen heeft dan weer het tegenovergestelde effect. Een tip: Hou een sleutelbos in je handen. Zodra die op de grond valt, schiet je wakker en zit je dutje erop.

Met deze 5 tips kan je nu pauzeren als een pro. Nu al je lesmateriaal nog, en je kan de blok geslaagd beëindigen. Veel succes met pauzeren (& studeren)!

Nog interessante nieuwsberichten