It’s time for your kot to shine!

It’s time for your kot to shine!

Het is zover, StuDay is gedaan en het academiejaar zo dus officieel afgetrapt. Dit jaar is het jouw time to shine! Maar dat neemt niet weg dat sommige andere dingen ook wel eens een opblinkbeurt kunnen gebruiken… Met onze tips kan jouw kot weer even hard shinen als jij dit jaar én zorg je ervoor dat je aan het einde van je contract je huurwaarborg terugkrijgt. Win-win!

1. Gewoon doen!

Het belangrijkste aan schoonmaken, is het gewoon af en toe te doen. Ververs je lakens, gebruik de stofzuiger die je van thuis hebt meegekregen, verlucht de ruimte, … Het klinkt idioot en we weten dat je er geen zin in hebt. Maar wil je echt dat je mama gelijk krijgt wanneer ze je kot na een half jaar terug ziet?

2. Gooi dingen tijdig weg

Dit vraagt weinig tijd, maar het is echt wel nodig als je wil vermijden dat je eten zelf naar de vuilnisbak kruipt en in zijn passage een vreemde geur achterlaat…

Dus open af en toe je koelkast en gooi weg wat zijn vervaldatum al lang heeft bereikt. En PS: een schimmelkaas is enkel oké als je die in die staat koopt…

3. Wees lief voor je beste keukenvrienden

Instant noodles, croqueskes, pizza, … Het typische studentenvoer vraagt niet veel tijd, maar vaak wel (microgolf)oven. Wees dus lief voor de machines die je oh-zo-geliefde pizza nog een keer opwarmen door deze af en toe even schoon te maken.

Een microgolfoven maak je snel schoon door een potje met wat water en wat citroen eventjes enkele minuutjes te laten draaien. Afvegen met een doekje en klaar! En bovendien: 100% vegan! Zeg nu nog eens dat de jeugd niet genoeg met het klimaat bezig is.

4. Het mirakel van de wonderspons

Tekeningen op muren? Wonderspons! Rare veeg? Wonderspons! Vuile sneakers na een vettige fuif? Wonderspons! Lastige ex? Wonderspons!

Je hoort het! Er is geen vuil dat niet kan bestreden worden met de wonderspons. Deze spons heeft het antwoord op al je vragen. Ook op die ene lastige examenvraag

5. Google is your friend!

Heb je een vlek gevonden waarvan je de oorsprong niet meteen kent? Of was jij de dader? Google “mysterieuze vlekken verwijderen” en je vindt sowieso een manier om van die irritante vlek af te komen.

Als je je kot wat op orde houdt, ga je je beter kunnen concentreren. Waardoor jij extra kan shinen in je studies! Succes! 

Nog interessante nieuwsberichten