‘Mail mij’ … vandaag even niet

‘Mail mij’ …

vandaag even niet

Ping, ping … Bzzt, bzzt … We krijgen meer e-mails dan complimentjes op een dag. Daar zou verandering in moeten komen. Op e-mailloze vrijdag mag jij alleen de inbox van jouw brievenbus openen. Verlos je even van ongewenste mails of opdringerige berichtjes. De deur uit met die extra digitale stress. Borrel zo ook opnieuw dat fantasierijk denkvermogen terug op uit jouw kindertijd!

PENNENVRIEND

Duik terug in jouw archieven op zolder. Wie weet bots je op een boodschap van een oude pennenvriend of liefje uit de klas. ‘Wil je het met mij aan?’, ‘Ik hou van jou’, ‘Spreken we straks af na school aan de schoolpoort?’ … Dit vormt zeker en vast een kleine greep uit jouw collectie liefdesbrieven. Momenteel verliefd? Stuur eens een brief naar jouw lief. Zet een kusje met lippenstift of spuit wat parfum. Erg melig, maar wedden dat het zal werken! Liever iets gewaagder? Schrijf een brief naar die oude pennenvriend in plaats van hem of haar te stalken via social media. Veel origineler en spannender om te weten te komen hoe het ermee gaat. Wie weet zien jullie elkaar dan nog eens terug, vroeg of laat.

©Giphy

PERSOONLIJK KAARTJE

Binnenkort zijn het weer feestdagen! Elk jaar stuur jij misschien, net zoals jouw leeftijdsgenoten, een vrolijke kerstboodschap op de dag zelf in de chat van jouw vriendengroep. Grijp eens enkele oude tijdschriften, slijp die kleurpotloden weer gebruiksklaar en geef oud papier nieuw leven. Maak zo een uniek kerstkaartje voor jouw vrienden. Misschien ontvang je wel een verrassingskaartje terug. Altijd fijn om tijdens het blokken je bureau wat te pimpen met enkele persoonlijke items die jou opvrolijken.

©Giphy

SOLLICITEREN

Met pen en papier solliciteren, daar kan je van leren! Als werkzoekende of stagiair wil je graag beginnen bij een bedrijf waar je jezelf goed bij voelt. Niet gemakkelijk als er zo nog een berg andere motivatiebrieven binnenrollen in de mailbox van het bedrijf. Jij beseft dat  je maar 7 seconden van hun aandacht krijgt en die moet je ten volle gebruiken. Ooit er al eens aan gedacht om die brief op te sturen via de post? Verras zo jouw toekomstige werkgever op een originele manier. De kans is veel kleiner dat je een fysieke brief weggooit zonder te openen dan dat je een ongelezen mail verwijdert. Voor zij die nog een stapje verder durven, is een eerste telefoontje langs jouw kant ook een goede aandachtstrekker.

“Hey, I just met you and this is crazy but here’s my number, so call me maybe”

©Giphy

CONTROLEFREAK

E-mails checken zorgt voor stress. Misschien verhoog jij enkel maar die stress door jouw omgang met binnenkomende berichten. Vooraleer je een e-mail verstuurt, denk dan eens even goed na over welk communicatiemiddel nu het meest geschikt is. Soms kan een telefoontje een veel snellere manier zijn om de juiste persoon te bereiken. Volgt er diezelfde week een teamvergadering waarin je deze persoon zal zien, houd je vraag dan voor tijdens deze ontmoeting. Verwijder gelezen mails die niet meer van belang zijn direct. Leg tot slot ook vaste controlemomenten in voor jezelf, zet het geluid van jouw inbox af en maak gebruik van de functie ‘Categorieën’ om mails voor behoud te sorteren.

10 GEBODEN

De 10 geboden die je wél vanbuiten moet kennen in 2020 vind je, samen met andere (gratis!) tips en weetjes, terug op de website van de E-mailloze vrijdag. ‘Een dag zonder e-mails is een dag niet geleefd’ zeg jij nooit meer na vrijdag 27 november.

Nog interessante nieuwsberichten