Kotweb: het walhalla voor koten in Antwerpen

Kotweb: het walhalla voor koten in Antwerpen

Ga je studeren in Antwerpen? Yay, welkom in de leukste studentstad van het land! Nu nog op zoek naar het kot van je dromen? Dan is Kotweb the place to be! Kotweb biedt het grootste kotbestand van Antwerpen aan, met meer dan 5000 koten, studio’s en appartementen. Je vindt dus gegarandeerd je nieuwe tweede thuis op Kotweb, volledig naar jouw wens. Benieuwd wat Kotweb zo fantastisch maakt?

  • Het kwaliteitslabel

Als er iets is wat garandeert dat je een goed kot hebt gevonden, is het wel een groen kwaliteitslabel. Kotweb kent een groen kwaliteitslabel toe aan de koten die voldoen aan de kwaliteitseisen van de stad Antwerpen. Dit groen label houdt in dat het kot volledig woon- en brandveilig is. Naast dit groene label, bestaat er ook nog een blauw en rood label. Een blauw label geeft aan dat de koteigenaar nog wacht op een eerste controle, of er een aantal niet-dringende zaken moeten opgelost worden. Wanneer je een rood label ziet staan op de website, betekent dit dat het kot niet voldoet aan de kwaliteitseisen. Die kun je dus beter overslaan!

 

  • Corona-proof bezoeken

Een kot op ’t oog in deze moeilijke tijden? Geen probleem! Je kunt nog steeds je potentiële nieuwe stekje bezoeken, volledig volgens de maatregelen. Maak op voorhand een afspraak en krijg een bepaald tijdslot toegewezen. Tijdens dit tijdslot kan enkel jij het pand bezoeken, zodat je niet in contact komt met andere kandidaat-huurders. Zowel voor als tijdens het bezoek wordt de kamer verlucht en jij en de verhuurder dragen een mondmasker. Last but not least krijg je handgel bij binnenkomst en draagt de verhuurder handschoenen, zodat hij kasten en deuren voor je opent op een veilige manier.

 

  • Het modelcontract

Kotweb biedt verhuurders een modelcontract conform de huurwetgeving aan. Dit is een contract zonder poespas: geen kleine lettertjes, geen onaangename verrassingen, geen addertjes onder het gras. Het contract is het perfecte evenwicht voor zowel de belangen van de huurder als die van de verhuurder. Hoewel de koteigenaar niet verplicht is om dit contract te gebruiken, raadt Kotweb dit wel sterk aan. Goed nieuws: maar liefst 70% van de eigenaars op Kotweb maakt al gebruik van het contract!

 

  • Hulp is nooit ver weg

Heb je vragen of is er een probleempje op je nieuwe verblijf? Check zeker de FAQ van Kotweb. Toch nog niet gevonden wat je zocht? Stuur dan een e-mail met alle info naar studentenhuisvesting@stad.antwerpen.be, vraag raad bij de dienst studentenvoorzieningen van je school, of stuur een berichtje naar STAN! Je wordt sowieso in alle discretie en met de glimlach geholpen!

Nog interessante nieuwsberichten