Kick-off Doopdebat: Doop or Nope?

Kick-off Doopdebat: Doop or Nope?

Het is zover, de bouwwerken zijn gestart! Op dinsdag 26 oktober trapte STAN samen met de Antwerpse hogere onderwijsinstellingen het debat over doop- en welkomstrituelen in stijl af. Tal van ambassadeurs en presidiumleden van verschillende studentenclubs gingen met elkaar in dialoog over de rol van dooprituelen in het studentenleven. Moet het nu vettiger of toch prettiger? Hoe hou je een doop fun, maar ook inclusief en veilig? Kortom: voer voor debat!

Hoe?

Door met jullie in gesprek te gaan, natuurlijk! Tijdens de Kick-off op 26 oktober werden al debatten gevoerd in kleine groepjes van 5 à 6 studenten. Zo trekken we het gesprek open. Al jullie input wordt ter harte genomen en gebundeld, zodat we in een latere fase de belangrijkste punten, meningen en voorstellen over het dopen kunnen highlighten. 

Waarom?

Omdat we jou, de student, zien en graag zoveel mogelijk samenwerken! Het einddoel van dit project is dan ook een inspiratie-doopgids, gemaakt voor en door studenten. Want alleen samen met jullie kunnen we komen tot een open en verbindend doopklimaat dat enerzijds vernieuwend en inspirerend is, en anderzijds voortbouwt op tradities waar we o zo graag aan vasthouden.

Om dat te realiseren, hebben we jullie hard nodig. Daarom nodigen we alle studenten met open armen uit om hun stem te laten horen rond dit belangrijke thema!

En nu?

De Kick-off bleek een groot succes: van de 96 aanwezigen mochten we maar liefst 70 studenten verwelkomen, waarvan 21 aangaven zelfs zélf een debat omtrent het dopen te willen organiseren. Had jij er nu ook graag bij willen zijn om jouw ongezouten mening met ons te delen? Dan hebben we goed nieuws: we zijn nog maar net gestart! Ook dit najaar en in 2022 organiseren we volop nieuwe meetings en workshops. En als cherry on top lanceren we binnenkort ook een interactief digitaal platform waar jij al jouw ideeën en mening kwijt kan. Dus get connected!

Hoe, wat en waar? To be announced. Hou onze socials dus ze-ker in de gaten!

We moeten waakzaam zijn dat we het verkeer niet gaan verbieden omdat er iemand door het rood rijdt. De excessen moeten er uit, maar de rest moet in staat zijn om rituelen te hebben in een klimaat waar iedereen zich oké voelt. – Julien

Julien De Wit

Elissa Wuyts

Ik ben zelf twee keer gedoopt omdat ik als eerstejaars echt mijn plekje nog moest vinden aan de universiteit. Ik hoopte dat een doop daarbij ging helpen en dat is ook écht zo geweest. Het is een enorme meerwaarde geweest voor mijn vriendengroep in het eerste jaar, maar zeker ook daarna. – Elissa

Nog interessante nieuwsberichten