Kick-off 2023, It’s a wrap

Kick-off 2023: it’s a wrap

©Woodmonkey

Jawel, it’s a wrap, Kick-off 2023 is een feit. De belangrijkste dag voor alle Antwerpse praesidia en studentenvertegenwoordigers. Een dag waarop Antwerpse studenten met trots en met hun borst vooruit hun favoriete linten dragen. Maar die Kick-off van ons, wat is dat nu eigenlijk en waar draait het om?

De Kick-off is een dag waar we aan alle studentenvertegenwoordigers en praesidia willen meegeven wat voor de stad Antwerpen nu écht belangrijk is als het aankomt op welkomstrituelen. En ja, geen stress, er waren gratis frietjes aanwezig.

HET BEGIN VAN HET BEGIN

Welkom bij dé kick-off van de Kick-off! We zijn de dag begonnen met wat belangrijke info, af en toe een slecht mopje en een mooie verwelkomingspresentatie. Kort samengevat: inspirationele praat gecombineerd met essentiële informatie. Want als student denk je misschien alles te weten, maar wij bij STAN weten nu eenmaal meer hihi 😉.

Zo kregen de studenten bijvoorbeeld te weten wat STAN voor jou als studentenvertegenwoordiger kan betekenen. We gaven ze alle do’s-and-don’ts mee bij het organiseren van evenementen op een openbaar domein. Vrij belangrijk toch? Al die succesvolle middag TD’s organiseren namelijk zichzelf niet.

En ook straffe madam Jinnih Beels, Antwerps schepen bevoegd voor onderwijs en jeugd, kwam langs om te spreken over  de highlights uit het studentencharter en de manier waarop studenten inspraak krijgen in het beleid via het Antwerps Studentenoverleg. Dus ja, geef het maar toe, bij STAN weten we écht meer.

Afbeelding Jinnih Beels

© Woodmonkey

WORKSHOPS EN WATTESESSIES?

Na een welverdiende pauze met ijsjes en fruit, aahh het heilige woord voor een echte student, was het tijd voor enkele workshops en powersessies. Zo voorzagen we korte sessies waarbij de studenten op maat gemaakte workshops kregen over enkele typische studentenonderwerpen. Neem nu alcohol bijvoorbeeld. Alcohol is leuk, maar wat nu als iemand uit jouw vereniging de grens opzoekt en overschrijdt tijdens één van jullie events? Wat nu bijvoorbeeld met die nieuwste TikTok-trends en andere sociale media challenges, een kleine media-training komt tegenwoordig wel van pas. Of hoe zit het met het mentaal welzijn binnen jullie praesidium, hoe gaan de studenten daar best mee om? Onze powersessies waren er om duidelijkheid te scheppen.

Of je nu al jaren ervaring hebt in de praesidium scene of je komt net uit je ontgroeningsjaar. Bij STAN zorgden we voor op maat gemaakte tips en tricks, waardevolle workshops en warme frietjes die echt bij iedereen in de smaak vielen.

Afbeelding workshops

© Woodmonkey

Afbeelding frietjes

© Woodmonkey

YOU’RE WELCOME KIDS

Dus graag gedaan hé, dankzij ons gaan alle Antwerpse praesidia weer volledig voorbereid een nieuw academiejaar tegemoet! Het belooft weer een jaar vol nieuwe opdrachten, plezante activiteiten, lekkere drankjes en vrienden voor het leven te worden. Enjoy!

© Woodmonkey

© Woodmonkey

© Woodmonkey

© Woodmonkey

Nog interessante nieuwsberichten