Je academiejaar ‘zo normaal mogelijk’ starten

Je academiejaar ‘zo normaal mogelijk’ starten

©Emily Hung

De zomer is voorbij! De pumpkin spice latte’s zijn (dit jaar wel héél vroeg) terug, de herexamens zijn gedaan en er ligt alweer een nieuw academiejaar om de hoek. Alleen zal die er in deze vreemde tijden niet uitzien zoals we dat gewend zijn. Maar de Antwerpse student is creatief, en wij bij STAN blijven zeker niet bij de pakken neerzitten: er zijn meer dan genoeg alternatieven om je academiejaar ‘zo normaal mogelijk’ te starten! Wij lijstten er alvast een paar voor je op.

STUDAY wordt STUDAYS

StuDays, dat is het meervoud van StuDay! Bij STAN laten we de start van het academiejaar niet stilletjes voorbij gaan. In plaats van met één festival, trappen we het academiejaar van 2020 af met een talloze evenementen doorheen heel ’t Stad. Voor iedereen die ooit wenste dat StuDay nooit zou eindigen; deze editie duurt tot eind oktober! It’s a dream come true 😍. Zet jij jezelf alvast op aanwezig? Dan blijf je ook zeker op de hoogte van alle updates en de volledige programmatie. Waar zien we jou terug?

Samen sporten met de sportsticker

Als je na de les niet meer met al je vrienden op café kan gaan, dan ga je toch gewoon samen sporten? Met de Sportsticker krijg je als student toegang tot een wekelijks uitgebreid sportaanbod, en dat voor maar 15 euro! Zo kun je samen badmintonnen, boksen, of heb je toch liever yoga? De keuze is aan jou. En om dit alles veilig te laten verlopen, heeft de Sportsticker drie trajecten uitgewerkt: Full, Flex en Light. Zo krijgen jij en je vrienden in eender welke situatie toch de kans om samen wat tijd door te brengen én wat calorieën kwijt te spelen. Win-win!

PS: studenten aan de UA en Artesis Plantijn Hogeschool hebben met hun UAntwerpen Plus Pass ook toegang tot het Sportsticker aanbod. Score!

Rendez-vous in een park

Channel je inner Tarzan and Jane en spreek eens af in een park. Wist je dat Antwerpen meer dan 40 parken telt, en dat dat nu net de ideale plek is om corona-proof met je vrienden af te spreken? Er is namelijk meer dan genoeg plaats om anderhalve meter afstand te houden (het equivalent van drie bierbakken) én het is nog eens gezellig ook. Net zoals je bij een feestje zou doen, brengt iedereen iets mee: een natje, een droogje, iets om op te zitten, goede muziek, … Plezier gegarandeerd.

Studeren… enzo

De silver lining van het coronavirus is ongetwijfeld dat we meer tijd hebben nu we onze dagen grotendeels thuis spenderen en niet meer mogen gaan feesten. Je zou je aan de start van het academiejaar dus ook kunnen voornemen om naar alle (online) lessen te gaan, notities bij te houden, je op tijd voor te bereiden op de examens, regelmatig te herhalen, …

But what’s the fun in that 😉

Ach, alles met mate zullen we maar zeggen. De key is om een goede balans tussen fun en studeren te vinden. En dat moet jou met deze tips toch zeker te weten gaan lukken.

Nog interessante nieuwsberichten