In Antwerpen studeer je uniek!

In Antwerpen studeer je uniek!

Antwerpen heeft een gigantisch gamma aan studierichtingen. Ons redactieteam ging op onderzoek om te kijken of er tussen al die studierichtingen ook unieke studierichtingen tussen zitten. En ja, die zijn er! We kwamen op enkele speciallekes uit die onze studenten graag aan jullie voorstellen. Zo zie je maar, in Antwerpen studeer je niet alleen leuk, maar ook uniek!

Alle hens aan dek! – Nautische Wetenschappen

Gaat je kennis over scheepvaart verder dan een paar afleveringen van Piet Piraat, dan zit je aan de HZS op de juiste plek. In de richting Nautische Wetenschappen leer je alles over de technologie op het water. Hier leer jij hoe je de hedendaagse Piet Piraat wordt, hoe jij Jack Sparrow kan assisteren en hoe jij Kapitein Haak kan verslaan. Dit alles, maar dan iets professioneler dan in de films.

Mathéo

Mathéo

“De meeste docenten zijn ooit kapitein geweest, wat ervoor zorgt dat ze een echte ervaring vanop het werkveld kunnen geven”, vertelt Mathéo, student Nautische Wetenschappen. “Omdat we met niet zo heel veel studenten zijn, is de band die je creëert eentje die je nergens anders krijgt. Dit zie je dan ook tijdens onze zeestage in het tweede semester, wat tevens ook een fantastische ervaring is.” Als je naar zijn favoriete plekje vraagt, is dat zonder twijfel het Noordkasteel. “Onze campus is niet zo heel groot, maar ligt wel vlak naast de Schelde. Je hebt zicht op de haven, dus je kan elke dag letterlijk en figuurlijk naar de toekomst kijken.”

“De band met de medestudenten, dankzij de zeestage, is eentje die je nergens anders kan krijgen” – Mathéo

De stad als laboratorium – Sociaal-economische Wetenschappen

Een gezonde interesse in sociale wetenschappen, maar ook heel graag met cijfertjes bezig? De UA biedt het allebei aan in hun unieke richting Sociaal-economische Wetenschappen. Zo ontwikkelen studenten zich als economist met een duidelijke focus op de huidige samenleving waarin we leven. Je plukt in deze richting de hoogtepunten van twee faculteiten, waardoor je eigenlijk meerdere diploma’s hebt (of ja, ongeveer dan toch 😉).

Marie

Marie

Studente Marie vindt ook die dubbele insteek van economische en sociale wetenschappen de max. “Als student kan je zelf kiezen waar jij persoonlijk de nadruk op wilt leggen, iets wat ik erg fijn vind. Soms is het wel moeilijk om je weg te vinden tussen de grote hoeveelheid vakken, maar als je eenmaal weet wat je wil doen, doe je wel wat je écht wil doen.”

Marie haar favoriete plekje op de campus is het Hof van Liere. “Ik hou van genieten, en dat moet je ook doen tijdens je studententijd. Daarom spreek ik graag buiten af met mijn vrienden aan het Hof van Liere om een picknick te doen tijdens de pauze.”

“Je kiest zelf je persoonlijke focus, wat ik heel fijn vind!” – Marie

Cultuur als tweede naam – Kunst- en Cultuurbemiddeling

Krijg je nooit genoeg van muziek, theater, beeldende kunst & zoveel meer? Daarvoor heeft KdG de richting Kunst- en cultuurbemiddeling ontwikkeld. Door een nauwe samenwerking met het echte werkveld, leer je al heel snel alles van in de les om te zetten in de praktijk. Een sociaal dier dat kunst eet, drinkt en ademt zit je hier volledig op je plek.

Nikita

Nikita

“Ik vond de combinatie van een sociale studie met de culturele sector enorm interessant”, vertelt oud-studente Nikita. “Je studeert niet enkel in Antwerpen, maar je gaat er ook voortdurend op verkenning in de sociale culturele kusntwereld. Je zit niet de hele tijd tussen de vier muren van je klaslokaal, maar je maakt enorm veel uitstappen naar culturele plekken in de stad. Door de kleine groep studenten maak je gemakkelijk contact en ga je in je vrije tijd ook sneller naar activiteiten zoals theater en tentoonstellingen met je vrienden.” Nikita was ook steeds te vinden in de prachtige koffiebar op Campus Zuid voor een gezellige pauze, duidelijk haar favoriete plek.

“Je studeert niet enkel in Antwerpen, maar je gaat er ook voortdurend op verkenning in de sociale culturele kusntwereld.” – Nikita

Wil je nog meer interessante weetjes over Antwerpen als studentenstad? Want wist jij dat Antwerpen zo’n 3.500 straten telt om in te verdwalen? Surf snel naar studereninantwerpen.be & ontdek hoe cool Antwerpen wel niet is!

Nog interessante nieuwsberichten