How to: the ultimate staycation

How to: the ultimate staycation

“Het aantal jongeren tussen 16 en 24 jaar dat zich neerslachtig voelt, is bijna verviervoudigd sinds de start van de coronacrisis” (uit VRT NWS). De kranten worden jammer genoeg bijna dagelijks overspoeld met dit soort krantenkoppen. De coronamaatregelen zijn voor niemand eenvoudig, en ook voor ons als jongeren verlopen de aanpassingen soms best moeizaam. Nu we in juli en augustus ook al geen zon-zee-strand-vakantie kunnen beleven, lijkt onze hele zomer in duigen te vallen.

Maar niets is minder waar: ook een vakantie in je eigen kot kan minstens even relaxerend zijn! Wij zetten graag enkele tips op een rijtje om van jouw staycation een echte droom te maken.

Paradise@kot

Met de gratis app “Ocean sounds” kun je genieten van rustgevende zeegeluiden, waarop je bijvoorbeeld kunt mediteren of als achtergrondgeluid gebruiken als je een boekje leest. In de app kun je kiezen uit een heleboel verschillende soorten golfklanken, die  stressverminderend werken.

Ga dus rustig zitten, open de app, sluit je ogen en beleef jouw ultieme zenmomentje. Je vergeet even dat je gewoon op kot zit en waant je meteen op een paradijselijk eiland!

Spetter pieter pater, lekker in het water!

Geen groot zwembad om in te zwemmen deze zomer? Geen probleem! Blaas een klein opblaasbaar kinderzwembadje op, vul het zwembadje met water, ga erin chillen en neem je lievelingscocktail bij de hand. Voila, je kot is nu volledig summer-proof! Met een beetje fantasie zit je in een luxueus zwembad onder de Spaanse zon.

Cocktailtip: met een bodempje tequila, een flinke scheut grenadine en de rest van je glas gevuld met sinaasappelsap heb je in no time een Tequila Sunrise, jammie!

Tequila Sunrise

Photoshop kun je leren!

Houd een leuke fotoshoot in je kot in je meest modieuze zomeroutfits, die je normaal zou showen op vakantie. Photoshop jezelf daarna op de meest verrassende vakantiebestemmingen, zodat het lijkt alsof je écht op vakantie was! Een wereldreis vanuit je luie zetel, easy-peasy! Op de website van Adobe kun je een een gratis proefversie voor zeven dagen downloaden (pas na deze proefperiode betaal je ervoor) én vind je een handige beginnerscursus van Photoshop, waar alles stap voor stap wordt uitgelegd met filmpjes: https://helpx.adobe.com/be_nl/photoshop/how-to/ps-basics-fundamentals.html. In no-time ben je een echte pro!

All you can eat

Maak je eigen buffet met je lievelingshapjes, snacks en drankjes, en doe alsof je in een all-in hotel bent. Vul je bord naar hartenlust met zo veel mogelijk eten en smul van je zelfgemaakte all-you-can-eat-festijn!
Geen inspiratie voor je buffet? Op de website van Libelle vind je 20 receptjes voor snelle, maar overheerlijke hapjes: https://www.libelle.be/lekker/10-hapjes-klaar-in-een-handomdraai/.

Met je vrienden op vakantie – op afstand

Videochat met je vrienden, terwijl jullie je schermachtergrond instellen op een parelwit strand, een azuurblauwe zee of een exotisch natuurgebied. Zo kunnen jullie je inbeelden dat jullie gezellig samen een fantastische vakantie beleven!
Onder andere op Skype, Zoom en Facebook Messenger kun je je achtergrond op deze manier aanpassen.

Nog interessante nieuwsberichten