Home is where the … is

Home is where the … is (I)

Vier muren, een bed en een bureau. In haar essentie straalt een kot weinig huiselijks uit. Aangezien je als student heel wat tijd in deze kamer spendeert, kan het geen kwaad om wat warmte in de brouwerij te blazen. Maar hoe tover je nu, zonder grote renovatiewerken, dat krotje van jou om in een gezellige thuis? Wij gingen langs bij vier Antwerpse kotstudenten op zoek naar het antwoord. Elke vrijdag lees je hun tips.

Vandaag aan het woord: Aimée, student Toegepaste Taalkunde. 

“Voor mij was het echt belangrijk dat alles perfect was toen ik begon. Ik wou niet dat ik in november nog zoiets had van oei dat heb ik nog nodig. Ik ben nogal een uitsteller en dan zou ik er sowieso niet meer omgaan. Nu heb ik alles wat ik nodig heb in dit kamertje. Als ik iets moet printen, bijvoorbeeld, hoef ik niet naar buiten te gaan. Alles kan gewoon hier.

Mijn ukelele heb ik speciaal meegenomen. Zo kan ik tussen het studeren door nog wat muziek maken. Ik speel ook nog drum en piano, maar die instrumenten kon ik iets minder makkelijk hier zetten. Dat zouden mijn buren ook niet appreciëren denk ik.”

Zelf op kot gaan in Antwerpen? Alle praktische info vind je op www.studentkotweb.be. Heb je een kotprobleem: ook daarvoor kan je op deze website terecht. Kotweb is een samenwerking van GATE15, stad Antwerpen en alle Antwerspe universiteiten en hogescholen.

Nog interessante nieuwsberichten