Hoera voor ALLE moeders!

Hoera voor ALLE moeders!

© STAN

Vandaag vieren we de belangrijkste vrouw in ons leven: mama! Tijd om je eens uit te sloven en je mama een verrassing van formaat te geven. Maar waarom denk je dit jaar niet eens aan alle mama’s, want het is toch moederdag voor iedereen? In dit artikel leggen we jullie precies uit hoe jij vandaag ook andere moeders in de bloemetjes kan zetten.

Twee keer moederdag?

Eerst en vooral: hoezo is het vandaag moederdag? Dat is een goede vraag, want over de hele wereld wordt moederdag op de tweede zondag van mei gevierd. Maar Antwerpen zou Antwerpen niet zijn als zij een specialleke zijn op deze regel. Hier vieren we moederdag op 15 augustus, de dag waar we de moeders der moeders van de Christenen vieren, Maria. Eigenlijk komt het neer op een hele geschiedenis met officiële beslissingen, maar het belangrijkste om te onthouden en waar het eigenlijk allemaal om draait: jouw mama is de beste, en dat moet gevierd worden!

Lang leve alle mama’s!

Iedereen zegt dat zijn moeder de beste is, dat is een discussie die nooit uitgevochten zal zijn. Maar jammer genoeg is het niet voor iedereen mogelijk om deze dag ten volle te vieren. Daarom zijn er in Antwerpen verschillende instanties waarmee moeders in nood geholpen worden. Op die manier kan jij jouw steentje bijdragen om iemand anders moederdag een beetje beter te maken.

© Moeders voor Moeders & De Kraamvogel

© Moeders voor Moeders & De Kraamvogel

Moeders voor Moeders

Moeders voor Moeders is een Antwerpse organisatie die zich inzet voor werkelijk ALLE mama’s. Bij hen kan je terecht wanneer je het als moeder iets moeilijker hebt, op eender welk vlak. Waar halen ze hun (financiële) middelen? Bij mensen die een beetje kunnen missen! Misschien is het eens tijd om die kast vol spelletjes van vroeger uit te kuisen en te kijken wat jij kan missen. Je kan ook altijd de zolder eens opgaan om die doos vol kinderkledij een betere plek te geven dan die dikke laag stof waaronder die nu te vinden is. Of kies ervoor om deze maand misschien eens niet op restaurant te gaan, en dat geld te steken in een goed doel, om de moeders in nood te helpen. Alle beetjes helpen, en dat weten ze ook bij Moeders voor Moeders. Alle nodige info kan je vinden op hun website.

De Kraamvogel

De Kraamvogel is een vzw die zich volledig inzet om zwangere of recent bevallen vrouwen te ondersteunen. Ze hebben ook verschillende projecten lopen onder de naam KANSarmoede(r), om mama’s in nood te helpen. Zo hebben ze het project Origine, voor moeders zonder papieren toch de nodige zorg te kunnen bieden. De Pamperbank is dan weer iets wat zich focust op de financiële steun wanneer het aankomt op luiers. Extra info over deze en ook andere projecten kan je hier vinden.

Wat is armoede als moeder?

Wil je meer weten over hoe het is om als moeder in armoede te leven? Check dan eens de interessante docureeks Zorgen voor Mama‘ van de VRT, die het afgelopen jaar het leven van zes moeders in armoede in beeld bracht. Ook het boek ‘Armoede krijg je gratis’ van Stella de Swart vertelt het verhaal van een moeder die plots in de armoede belandde en hoe moeilijk de weg eruit wel niet kan zijn. Iedereen kan tegenslagen krijgen door simpele dingen, maar het leven gaat door. Als moeder moet je dan niet alleen voor jezelf maar ook voor je kinderen zorgen. Meer informatie over de schrijfster én haar boek kan je vinden op haar website. Door jezelf te verdiepen of jouw steentje bij te dragen, leren we allemaal een beetje bij en vieren we vandaag werkelijk alle moeders!

Nog interessante nieuwsberichten