Hoe overleef ik mijn week op kot? Food-editie

Hoe overleef ik mijn week op kot? Food-editie

Nu “Hotel Mama” wel heel ver weg is, moet je zelf zien te overleven op kot. Je hebt een beperkt studentenbudget en wilt ook niet élke dag frietjes, burgers of pizza bestellen. Hoe kook je goedkoop, gezond, lekker én snel op kot? Wij geven je enkele tips mee!

Pasta is your new best friend

Hmm, pasta! Supermakkelijk klaar te maken en goedkoop! Pasta is eenvoudig te combineren met een heleboel andere ingrediënten: pesto en tomaatjes, ham en kaassaus, preisaus en zalm … De combinaties zijn eindeloos en je maakt het slechts zo moeilijk als je zelf wilt. Bovendien wordt pasta vaak in grote porties verkocht, dus kan je meteen genoeg klaarmaken voor twee dagen!

 

Kijk in de supermarkt naar de onderste rekken

De rekken op ooghoogte zijn vaak gevuld met de duurdere producten en merken. Kijk eens helemaal onderaan in de rekken, de kans is groot dat je daar hetzelfde product van een goedkoper merk vindt! Squatten voor de rekken is bovendien ook een ideale work-out, win-win!

 

Maak op voorhand een boodschappenlijstje

Als je een boodschappenlijstje maakt voor je naar de supermarkt gaat, koop je echt enkel wat je nodig hebt. Zo zal je geen dingen kopen die je eigenlijk niet uit je koelkast zal halen of toch niet op zal krijgen. Eet zeker ook vóór je een bezoekje aan de supermarkt brengt, als je hongerig een winkel binnenloopt koop je so-wie-so te veel eten, oops!

 

Koop grote porties

Grote porties kopen komt vaak goedkoper uit dan meerdere kleine porties kopen. Je kan er meerdere dagen van eten, en de overschot van je grote portie is eenvoudig opnieuw op te warmen in de microgolfoven. Easy peasy!

 

Voorzie een restjesdag

Als je al enkele dagen op kot hebt doorgebracht, is het te verwachten dat je koelkast op het einde van de week vol zit met restjes. Een restjesdag is dan ook een superhandige oplossing: je moet niet nog een keer naar de supermarkt en kan nog genieten van al het lekkers dat je eerder in de week al had klaargemaakt, hmm!

 

Kook samen met kotgenoten

Het is niet alleen superleuk om samen te koken met kotgenoten, het is ook veel goedkoper!

Je deelt de kost van de ingrediënten met je kotgenoten én je creëert een band door samen een overheerlijke maaltijd op tafel te toveren. Ook de afwas kan je samen doen, zo blijft die ook eens niet te lang staan. 😉

 

Nog interessante nieuwsberichten