Halloween voor Uitstellers

Halloween voor Uitstellers

Voor zij die het nog niet door hadden: vandaag is het Halloween! Heb je het maken van een kostuum weer tot het laatste moment uitgesteld? Weet je zelfs niet waar je vandaag terecht kan om je vampierentanden en nepbloed nog eens boven te halen? Geen nood, hieronder vind je onze Halloween snelgids voor de uitsteller! 

Welke feestjes zijn er vanavond?

Uitgaan op Halloween is eigenlijk nog niet zo’n slecht idee, want op 1 november heeft niemand les. Kateren in de aula, of lijden onder slaaptekort is dus al geen excuus. Er zijn tal van studentenverenigingen die jullie alleszins met open armen zullen ontvangen op hun Halloweenfeestjes vanavond. Door Mythica wordt er bijvoorbeeld ook en Pumpkin Carving Contest georganiseerd in The Geeky Couldron. Ook Absoc organiseert een Halloween TD in Den Echo. In De Shop, Club Vaag, Club Lima en De Studio is zoals gewoonlijk ook heel wat te doen. Elk wat wils, al is de rode draad wel dat verkleed komen ten zeerste aangemoedigd wordt.  

Last Minute Halloweenkostuums

Je verkleden voor Halloween kan heel eenvoudig zijn. Als we Mean Girls mogen geloven, is het dan ook dé avond om schaars gekleed op feestjes te paraderen. Aan de voorstanders van dergelijke kostuums: knock yourself out. Het wordt echter maar 4°C vannacht. De studenten die geen koud willen lijden, kunnen best andere opties in overweging nemen. Bij tweedehandswinkels zoals Think Twice zijn er altijd verborgen schatten te vinden. Daarbij zijn de prijzen op het einde van de maand het voordeligst. Zelfs Halloween kan budgetvriendelijk zijn.  

Op Pinterest vind je dan weer kleine knutselprojectjes, die je een overvloed aan inspiratie kunnen geven. Studenten die toch liever accessoires gaan kopen dan ze zelf te maken, kunnen eens een kijkje nemen bij Hema of Flying Tiger. Aan zij die echt nog hard willen gaan, valt het ten zeerste aan te raden om eens door de Kammenstraat te lopen. Speciaalzaken zoals Ringz and Thingz hebben een standaardaanbod aan Halloweenartikelen. Als je bij geen van deze plekken nog zou geraken, ben je aangewezen op de spullen die je thuis of op kot hebt liggen. Een gouden tip: Eyeliner en rode lippenstift kunnen wonderen verrichten. Dat kunnen make-up artists op Youtube beamen.  

Blijf je liever thuis?

Je innerlijke hipster de kop indrukken, is niet noodzakelijk om er een leuke avond van te maken. Ben je het vieren van commerciële, uitgemolken feestdagen eigenlijk kotsbeu? Als zelfs een last minute kotfeestje jou niet kan bekoren, kan een avond Netflix dat misschien wel. Er staan ontzettend veel horrorfilms en -reeksen te wachten om bekeken te worden. Marianne is alleszins een huiveringwekkende aanrader om u tegen te zeggen. Haal wat popcorn in huis, en trommel wat vrienden op. Elkaar te stuipen op het lijf jagen en geesten oproepen als een hoop 12-jarigen heeft zo nog steeds zijn charmes.  

 

Nog interessante nieuwsberichten