Fun facts voor chocoholics

Fun facts voor chocoholics

Zoetekauwen, opgelet! Vandaag vieren we Internationale Dag van de Chocolade, en daar weten wij in onze koekenstad natuurlijk álles van… of toch niet? Check de fun chocolate facts hieronder en kom erachter of jij wel écht alles weet van jouw favoriete lekkernij.

Wist je dat…

… je chocolade kunt snuiven?

Snuiven, ja. Dat las je goed. Belgische chocolatier Dominique Persoone lanceerde zijn baanbrekende uitvinding de “chocolate shooter” in 2008 en sindsdien is dit een wereldwijd succes. Zo’n cacaosnuifje schijnt (volgens zéér betrouwbare bronnen) voor een unieke smaakbeleving te zorgen. Eentje voor op jouw bucketlist, dus! Trek daarom snel naar The Chocolate Line in het indrukwekkende Paleis op de Meir en try before you die.

… er een ware chocoladegod bestaat?

De naam “Quetzal” verwijst naar de (ja, die bestaat écht) chocoladegod van de Azteken. En laat nu net één van Antwerps beste chocoladeparadijsjes naar deze god vernoemd zijn! Bij Quetzal aan de Lijnwaadmarkt 11 proef je de meest hemelse chocolademelk, ijsjes, brownies, you name it. Over goddelijke tussendoortjes gesproken…

… er jaarlijks een Antwerp Chocolate Week wordt georganiseerd?

De Antwerp Chocolate Week is hét walhalla voor de chocoholic. Om deel te nemen aan dit zalige event schaf je eenmalig – en voor een luttele €10 – een Chocolate Pass aan waarmee je 10 coupons krijgt om bij verschillende chocolatiers lekkers te verorberen. De jaarlijkse Chocolate Week vindt wel pas plaats in het voorjaar maar hey, dan hebben we weer iets om naar uit te kijken. Hou daarom zeker deze website in de gaten als jouw interesse is gewekt.

… het “grootste Belgische chocolademuseum ter wereld” knal in Antwerpen staat?

Recht tegenover het Centraal Station vind je ‘m: Chocolate Nation. Hier kom je niet voor saaie tentoonstellingen of monotone praatjes, maar voor de ultieme chocoladebeleving. Natuurlijk kun je ook in hun shop terecht om overheerlijke souvenirtjes aan te schaffen, maar wist je ook al dat je hier ook workshops en cursussen kunt volgen? Check de website van Chocolate Nation voor meer info.

… je zelf (vegan) chocolade kunt maken?

Yes, veganistische en lactose-intolerante liefhebbers van chocolade kunnen óók chocolade eten. Hoe fijn is dat! En nog leuker, je kunt het ook zelf maken. Wij vertellen je hoe.

Dit heb je ervoor nodig:

 • 150 gram cacaoboter
 • 100 gram rauwe cacaopoeder
 • 30 gram kokosvet
 • 2 el kokosbloesemsuiker
 • snufje zout
 • geroosterde hazelnoten

En zo maak je het:

 1. Smelt de cacaoboter en het kokosvet au bain marie.
 2. Laat het gesmolten mengsel even afkoelen tot het lauwwarm is.
 3. Roer vervolgens de cacaopoeder en de kokosbloesemsuiker door het mengsel. Goed mengen!
 4. Voeg de geroosterde hazelnoten toe. Goed mengen!
 5. Giet het mengsel in een ondiepe ovenschaal of losse vormpjes. De dikte is rond de 1 à 2 cm.
 6. Laat de chocolade een half uurtje opstijven in de vriezer.

Et voila! Geniet ervan. 😉

Meer over dit recept, tips en weetjes lees je hier.

Nog interessante nieuwsberichten