Eerste hulp bij goblin mode tijdens de blok

Eerste hulp bij goblin mode tijdens de blok

Oxford University Press riep goblin mode uit tot woord van het jaar. Goblin mode is wanneer je je onbeschaamd lui en slordig gedraagt. Sounds familiar? Tijdens de blok maakt iedereen zich hier wel eens schuldig aan: je zit veel binnen, draagt dagen aan een stuk dezelfde jogging en in je kamer stapelen de lege kommetjes en bekers zich op. Dat is volkomen normaal in deze tijd van het jaar, maar van deze nieuwe modetrend maak je best geen gewoonte. Met deze tips zit je in no time in cleaning mode!

OOTW: outfit of the week

Laten we eerlijk zijn: niemand doet tijdens de blok elke dag een compleet nieuwe outfit aan. Maar uit je bed rollen en je jogging van vorige week van de vloer rapen is ook niet echt de vibe… Hoe vind je een balans en voorkom je full goblin mode? 

  • Tip 1: leg je kleren voor morgen al klaar om te voorkomen dat je weer naar diezelfde jogging grijpt. De kans is klein dat je met smalle oogjes en een ochtendhumeur zin zal hebben om een outfit te bedenken. Het is een kleine moeite, maar je zal jezelf dankbaar zijn in de ochtend. Zo maak je je ochtendroutine al één taakje korter.
  • Tip 2: vind een evenwicht tussen comfy en stylish. Acht uur in strakke jeans op een bureaustoel zitten is niet bepaald comfortabel. Maar een hele dag in je hoodie en flodderbroek doorbrengen is dan weer niet goed voor je zelfvertrouwen. Hier geldt ook: balance is key. Kies je voor een luie broek? Combineer die dan met een trui waar je vrolijk van wordt of voeg een paar accessoires toe, zoals oorbellen of een mooie horloge. Het leven is te kort om niet te shinen, ook tijdens de blok.

Karaoke schuimfuif

Last van een ongezellige badkamer in je kot? Voelt douchen daardoor meer aan als een verplichting dan als self-care? Met deze kleine aanpassingen komt daar verandering in!

  • Tip 3: download de Spotify-playlist ‘Songs to sing in the shower’ en brul erop los! Deze befaamde methode heeft een slaagkans van 99,99%. Je ziet je badkamer transformeren in een geheime karaokebar met schuimfuif vibes. Woar is da feesje?!
  • Tip 4: treat yourself. Je harde studiewerk verdient wel een kleinigheidje. Doe jezelf eens een fancy douchegel of een bruisbal cadeau. Steek een geurkaars aan, breng een kamerplant naar de badkamer en leg je zachtste handdoek klaar. Je saaie badkamer wordt plots een oase van rust en je waant je in een wellness. Wedden dat je er nu naar uitkijkt om in de douche te springen?

Slaapkamer of stortplaats?

“Mamma miahere I go again.” Begint je kamer weer te lijken op een vuilnisbelt? Zie je door de rommel je bureau niet meer en heb je nood aan een duurzame oplossing? Check this out!

  • Tip 5: does it spark joy? Je hoeft geen Marie Kondo te zijn om een overzichtelijke werkplek te verkrijgen. Met een kleine aanpassing wordt haar vraag iets toepasselijker voor een student tijdens de blok: “does it stress you out?!” Tientallen pennen, een verjaardagskaartje van 2017, extra notities van klasgenoten waar je waarschijnlijk toch niet meer naar zal kijken… Al deze spullen geven je onbewust meer stress. Als je deze onnodige prullaria al van je werktafel haalt, ben je een stapje dichter bij een ordelijke kamer. En meer hoeft dat tijdens de blok echt niet te zijn.
  • Tip 6: We geven het toe: de vorige tip kan misschien leiden tot een obsessieve lenteschoonmaak van je kot, maar je moet nu écht wel studeren! Deep cleaning kan dus écht wel wachten. Laat je niet afleiden door je sorteer – en labeldrang, want dan verlies je kostbare studietijd. Daarom opteer je best voor deze hardhandige aanpak: pak één grote doos en gooi daar alle stresserende rommel in. Het is niet de meest duurzame oplossing, maar wel een zeer efficiënte. Marie Kondo ziet het voor één keer wel door de vingers…

Geen goblin mode voor jou dus met deze zes tips in het achterhoofd! Heb je toch nog externe motivatie nodig om die jogging te laten liggen vandaag? Of laat je die rommel op je bureau liever staan? Dankzij STUDY360 kan je op verschillende locaties in en rond de Antwerpse studentenbuurt terecht om te studeren. Tal van ordelijke, gezellige studieplekken wachten op jou!

Ohja en knal ze, die examens!

Nog interessante nieuwsberichten