De mooiste herfstwandelingen in Antwerpen!

De mooiste Herfstwandelingen in Antwerpen!

Verlies je ook al snel je motivatie door dat aankomend herfstdipje, of heb je de neiging om een hele dag in bed te liggen? Je weet wel Netflix & Chill? Niet getreurd, wij hebben voor de ijverige student die het herfstdipje wil vermijden een reeks actieve wandelingen opgezocht. Zo krijg je de kans om koude, donkere herfstdagen om te toveren in pittoreske, romantische wandelingen met je lief, familie of beste vrienden. Wandel ze!

STRUISBEEKVALLEI

Wandel jij graag romantisch langs het water en tussen het groen? Dan is de Struisbeekvallei echt iets voor jou. Struisbeekvallei, waar ligt dat ergens? Wel deze vallei vormt de grens tussen de stad Antwerpen en de Zuidelijke randgemeenten. Tijdens de wandeling volg je de rivier ‘De Kleine Struisbeek’ dat door Edegem, Wilrijk en Aartselaar stroomt en uiteindelijk uitmondt in de Schelde. Aan water en groen dus geen gebrek!

Waar? Deze route start aan de Krijgslaan te Antwerpen.

DE KASTEELPARKEN

Voor diegene die iets dichter bij huis wil blijven zijn er de Kasteelparken. Het klinkt als iets heus vorstelijk, en dat is het ook! Het bestaat uit de drie voormalige kasteeldomeinen: Vogelzang, Middelheim en Den Brandt. Tesamen worden ze het Nachtegalenpark genoemd. Bovendien biedt het park Middelheim een prachtig Openluchtmuseum voor beeldhouwkunst aan. Een combinatie van kunst en natuur? Daar kun je toch geen nee tegen zeggen!

Waar? De Kasteelparken kun je terugvinden ter hoogte van de Floraliënlaan te Antwerpen.

ZANDVLAKTE LINKEROEVER

Wellicht heb je wel al eens gehoord van het stadsdeel Linkeroever. Maar wist je ook dat het vroeger oorspronkelijk bestond uit polders? Nu heeft een deel van Linkeroever zich door vele overstromingen inmiddels getransformeerd tot een prachtige zandvlakte. Wandelen door zand is geen lachertje, dit natuurgebied is dus grotendeels voor de wandelaar die van wat uitdaging houdt. Laat je verrassen door Linkeroever!

Waar? Deze route start aan de Blancefloerlaan te Antwerpen.

BOSPOLDER

Ten Noorden van Antwerpen vind je het Bospolder terug in Ekeren. Ekeren? Ja, Ekeren! Nog nooit geweest? Dan wordt het tijd om hier toch echt eens heen te gaan. In deze polder zijn namelijk tal van routes te bewandelen die je leiden van graslande, tot bos, moeras en meer. Je waant je dus echt op vakantie, en dat in Ekeren!

Waar? Deze route start aan de Ekersedijk te Antwerpen.

Nog interessante nieuwsberichten