De heerlijkste zomerplekjes van Antwerpen in één overzicht

De heerlijkste zomerplekjes van Antwerpen in één overzicht!

Oh heerlijke zomer, daar ben je weer! Tijd voor het zoete niks doen, studentenjobs en… vakantie! Zelfs als je niet op vakantie gaat door het verplichte schrijven van een bachelor- of masterproef of omdat je nog moet blokken voor de tweede zit (geen zorgen, been there done that), is het genieten geblazen in Antwerpen. We hebben hier de fijnste plekjes voor je verzameld om een heerlijke zomer in Antwerpen te beleven!

Zomerbars

Koerwoud

Het coole jeugdcentrum Kavka opende sinds dit jaar haar eigen zomerbar, want daar zijn er nooit genoeg van toch? Pluspunt aan deze zomerbar? Hier is veel meer te doen dan enkel de mogelijkheid een drankje te drinken. Zo organiseert Koerwoud cinema-avonden in de openlucht (Cinema Koerwoud), kan je er terecht voor verrukkelijke vegetarische buffetten, interessante poëzieavonden of organiseer je er je eigen evenement!

Adres: Oudaan 14

Bar Paniek

Voor een hippe locatie, een betoverende zonsondergang en een ongedwongen sfeer moet je zeker en vast bij Bar Paniek zijn. Bar Panieknoemt zich ‘een ontmoetingscentrum voor artistieke kruisbestuiving’, maar je kunt ook hier terecht voor een drankje en een hapje van een kleine, maar betaalbare kaart. Dus geen paniek in je vakantie, want hier begint het relaxen!

Adres: Kattendijkdok-Oostkaai 21b

Nood aan nóg meer zomerbars?

Check het vakantieparadijsje Bar Noord in de urban jungle van Park Spoor Noord (Viaduct Dam 1) of trek naar Sommar: een bar met zandstrand én flexwerkplekken (Rijnkaai 102).

© Kavka

© Kavka

© Zomer van Antwerpen

© Zomer van Antwerpen

IJssalons

Gelato Factory

Op ’t Zuid scheppen ze in Gelato Factory overheerlijke, vers gemaakte bolletjes. Hier kan je kiezen tussen de klassieke smaken én twaalf wisselende, speciale smaken zoals Lavenda (lavendelbloemen met Antwerpse Honing). Let op! Het is wel soms aanschuiven ’s avonds bij mooi weer, maar dat is het helemaal waard. In de zomer is de Gelate Factory elke dag van 14:00-23:00 uur open.

Adres: Verschansingsstraat 57

Gelateria Savini

Vegans opgelet! Aan het Dageraadplaats ligt dit schattige ijssalon waar je vers, Italiaans schepijs van de bovenste plank kunt halen. Hier scheppen ze met liefde je hoorntje of bakje vol met lekkers uit een authentieke vitrine. Het aanbod bestaat naast de vegan smaken uit specialiteiten en klassiekers.

Adres: Dageraadplaats 29A 

Meer ijssalons bezoeken?

Bezoek Cremerie Germaine voor authentieke smaken, een heerlijk terras en hip interieur op ’t Eilandje (Nassaustraat 13) of check Crème de la Crème op de Oude Koornmarkt 1, waar de groene en gele luifels je lokken voor heerlijke ijsjes.

© Gelato Factory

© Gelato Factory

Nog interessante nieuwsberichten