Blue Monday: De meest deprimerende dag van het jaar?!

Blue Monday: De meest deprimerende dag van het jaar?!

Blue Monday, aka de meest deprimerende dag van het jaar, komt er weer aan. In 2021 valt Blue Monday op maandag 18 januari. Benieuwd naar waarom Blue Monday deze naam draagt en hoe je deze verschrikkelijke dag het beste kunt overleven? We’ve got your back!

De naam Blue Monday is afgeleid van feeling blue en verwijst naar jezelf neerslachtig en somber voelen. De Britse psycholoog Cliff Arnall bedacht Blue Monday, omdat hij via een formule berekende dat de laatste maandag van januari de meest sombere dag van het jaar is. Mensen zouden zich dan het meest treurig voelen, omdat vakanties heel ver weg lijken en goede voornemens in die periode meestal mislukken. Erbovenop is maandag de eerste dag van de werkweek én wordt het in januari al vlug donker.

Voel je jezelf ook al treurig worden op de meest sombere dag van het jaar? No worries, want Blue Monday is niet enkel de bad guy. Er zijn nog veel meer positieve punten aan Blue Monday, waardoor het misschien wel de leukste dag van het jaar wordt!

De kleur blauw is zo slecht nog niet

Hoewel blauw je nu waarschijnlijk meteen aan een treurige Blue Monday doet denken, staat blauw eigenlijk vooral voor rust, vrede, vertrouwen en verstand. Als je er op die manier over nadenkt, is Blue Monday dus een enorm rustgevende dag. Last but not least: blauw is ook één van de belangrijkste kleuren van STAN. Als dat geen bewijs is voor de geweldige eigenschappen van deze kleur, dan weet ik het ook niet meer ;-).

Hello lesvrije week!

De examens zijn misschien nog niet voorbij, maar de lesvrije week en het einde van de examens zijn al wel in aantocht! Gebruik deze dag dus om af te tellen naar leuke momenten, want Blue Monday brengt je weer een dagje dichter bij een week pure ontspanning. Nog even zwoegen dus, om dan dubbel en dik te genieten, enjoy! Tips nodig wat je in je lesvrije week kunt gaan doen? Houd onze kanalen in de gaten. Mijn collega-redactieleden zijn volop bezig de leukste tips voor jou te verzamelen. Wat dacht je van: leren zingen in één week: I’m blue dabadeedabadaaaa.

Cosy season

Donkere dagen brengen niet enkel treurigheid met zich mee, ze zijn ook ideaal voor knusse en gezellige avonden. Netflix, een dekentje, een kopje chocolademelk erbij et voila! Geniet van een zalige tijd op je sofa! Want geef toe: soms is sofahangen en bingewatchen exact wat je nodig hebt om volledig te relaxen. Die winterblues verdwijnt als sneeuw voor de zon! Wat ook kan helpen… Online shoppen! Op Blue Monday geven een heleboel winkels fikse kortingen. Dus kruip achter je laptop en scoor dat toffe paar schoenen, die leuke jas en die lekker warme trui voor een prikje. Nothing a bit of shopping can’t fix!

Don’t worry, be happy

Voor je het weet, is die Blue Monday alweer voorbij. Maak je er dus niet te veel zorgen om. We hebben allemaal wel eens een dagje dat we ons wat meer down voelen en dat is oké. Voel je je op meer momenten dan alleen deze maandag niet zo fijn? Check dan eens onze studentenbarometer, ontdek dat je niet alleen bent en lees tips tegen eenzaamheid en deprimerende gevoelens.

Nog interessante nieuwsberichten