BAVR, met de lange a

BAVR,

met de lange a

© Jokko

Met zijn unieke house, UKG en hip hop edits veroverde BAVR afgelopen zomer al heel wat Belgische festivals. Zo draaide hij al in Barcelona, Milaan en mocht hij afgelopen voorjaar het voorprogramma spelen van Girls Don’t Sync all the way in the UK. Nog voor hij achter zijn mengpaneel kroop op StuDay, had de redactie van STAN de eer om Bart Verbiest te interviewen. De Antwerpse trots, die meer naambekendheid verdient, ging met ons in gesprek.

Om alle discussies over de korte en lange a voor once and for all te beëindigen, startten we met een hele basic, maar toch essentiële vraag: hoe spreken we jouw artiestennaam uit?

Bart: “Met de lange a, BAAVR. Met de korte a kan het al snel vuil klinken, dus het is echt wel BAAVR.” 

Er is bijna geen enkel Belgisch festival aan jou voorbij gegaan dit jaar:  Pukkelpop, Rock Werchter, Tomorrowland, WeCanDance en meer…Wij vroegen ons af hoe jij de festivalzomer ervaren hebt. 

Bart:“Festivals brengen altijd heel veel stress met zich mee, maar uiteindelijk is het het elke keer waard. Voor mij zijn festivals van sinds het begin altijd al een bucketlist dingetje geweest. Ik heb afgelopen zomer ook enorm veel nieuwe mensen leren kennen, dus in het algemeen was het echt een topzomer.”

Je hebt een goede band met de dames van Girls Don’t Sync, hoe is dat ontstaan? 

(Girls Don’t Sync is een Britse all-female DJ group die niet meer weg te denken is uit de UK hip hop scene. Met hun catchy en hyped-up house en UKG edits draaien ze elk publiek rond hun vingers, just so you know.)

Bart: “Een maatje van mij, Casper, organiseert ook een eigen feest; Freed. Hij had de meisjes toen geboekt. Soms draaiden de dames al edits van mij, dus ik had al een beetje contact gehad met hen via Instagram. Toen ik op diezelfde editie moest draaien, hebben ze mij zien spelen. Ze vonden mijn set echt heel goed en hebben toen gevraagd of ik niet een keertje hun voorprogramma wilde zijn van hun UK tour. Ik heb dan Liverpool gekozen omdat ze van Liverpool zijn. En ja, een thuismatch spelen is altijd leuker. Daar was het dan echt mega plezant. Daarna ben ik hen nog eens tegengekomen op Pukkelpop en sindsdien is het gewoon altijd een gezellige boel.”

© Jokko

Jij organiseert Love On Top Club, een meermaals terugkerend event voor fans van house, UKG en hiphop. Deze fans konden al meermaals dansen tot de zon opkwam in Club Capital, Ampère en afgelopen zomer zelfs op de zeescouts van Linkeroever. (Hier vond hun succesvol dagfestival plaats in samenwerking met Freed.) Hoe is die samenwerking ontstaan?

Bart: “Eigenlijk zijn we eerst begonnen in Gent, in de Charlatan, als een gewoon studentenfeest. In Antwerpen was daar eigenlijk nog niet echt een geschikte ruimte voor. Samen met een maatje wilden we gewoon DJ’s boeken die we zelf goed vonden zonder er een specifiek label op te plakken.

Daarom dat de eerste edities ook zoveel variatie kenden met bijvoorbeeld disco, afro en gewoon all-round music. Maar daarna word je ouder, mensen studeren af, veel van mijn vrienden kwamen terug naar Antwerpen, dus dan hebben we een eerste editie getest in Antwerpen. Gelukkig was dit ook een groot succes.

Tegenwoordig, boek ik gewoon de DJ’s die ik zelf heel erg graaf vind en waar ik zelf naar opkijk. Het doet me deugd dat het zo’n succes is en dat anderen het ook echt appreciëren. Artiesten en vooral ook ikzelf kunnen er echt draaien wat we willen, het voelt soms aan als een speeltuin voor mij.”

Wat is jouw ultieme tip voor de nieuwste generatie Antwerpse studenten?

Bart: “Ik ga als een super oude bompa klinken, maar geniet gewoon van elk vrij moment dat je hebt. Ondanks dat je enorm veel te doen hebt voor school, moet je langs de andere kant ook niks.

Je hebt nu super veel vrijheid en je moet daar echt van genieten. Eens je werkt, komen er rekeningen en ontzettend veel kopzorgen bij. Dus geniet van dat vrije hoofdje. Ik klink echt als een standaard zagende vader nu, maar het is wel echt zo.”

Antwerpse trots op StuDay 

Zijn wilde festivalzomer, zijn band met de dames van Girls Don’t Sync, en zijn rol als mede-eigenaar van Love On Top Club laten zien dat Bart niet alleen een amazing talented DJ is, maar ook een belangrijk Antwerps figuur in wording.

We zijn super trots  dat deze Antwerpse DJ zijn festivalzomer heeft kunnen afsluiten op ons eigen Antwerps studentenfestival StuDay, net zoals hij dat trouwens vorig jaar ook gedaan heeft. En we kijken er alvast naar uit BAVR en zijn unieke house en UKG sounds volgend jaar weer te mogen ontvangen.

© Jokko

© Jokko

© Jokko

Nog interessante nieuwsberichten