5 tips bij het vinden van je droomkot

5 tips bij het vinden van je droomkot

Het is zover. Je verlaat het ouderlijke nest en gaat op kot. Je kan de vrijheid van dit nieuwe zelfstandig bestaan al bijna proeven. Slechts één klein probleem: je hebt nog geen kot. Want hoe kies je nu, uit dat immense aanbod, een stulpje uit dat perfect bij je past? Vandaag geen standaard tips zoals ruimte voor een bureau of voldoende daglicht. Nee, in dit artikel schotelen we je 5 keer écht nuttig advies voor.

1.  Hallo? Wifi?

Facetimen met het thuisfront, de nieuwe aflevering van Temptation streamen, minuten voor de deadline je paper indienen… Snel, sneller, snelst. Als student heb je nood aan de Usain Bolt van internetverbindingen. Onderwerp ieder kot dat je bezoekt daarom aan een stevige wifi-test. In een ideaal scenario is het signaal in ieder hoekje van de kamer vier stevige balkjes.

2. Het kleinste kamertje

Zelfs Beyoncé gaat naar het toilet. Dus ontkennen heeft geen zin: ook jij zal aardig wat momenten op de porseleinen troon doorbrengen. Om er zeker van te zijn dat je op kot dit in alle rust en stilte kan doen, test je dat kleinste kamertje best op voorhand eens uit. Sluit de deur goed af? Heb je voldoende beenruimte? En wat met de akoestiek? Verlaat je na de testrit de WC met een tevreden gevoel? Score! Dan kan je deze zorg al van je lijstje schrappen.

3. Mag dat licht uit?

Student zijn, dat is een vermoeiende zaak. Goede nachtrust is dan ook echt onmisbaar. Straatverlichting pal naast je raam kan dit stevig verstoren. Kijk daarom bij je potentieel kot zeker even naar buiten. Staat er een kanjer van een lantaarnpaal je recht aan te kijken? Dan is het misschien een idee om dit kot over te slaan. Investeren in blinderende gordijnen is ook altijd een optie.

4. Waar zijn die stopcontacten hier?

Tijd voor een kleine speurtocht. Waar ben je naar op zoek? Stopcontacten. Hoeveel wil je er zien? The more the merrier. Liefst veel dus en vooral ook op strategische plaatsen. Naast je bed, onder je bureau aan de wastafel. Stopcontacten voor iedereen!

5. It’s getting hot in here

Je zou het van ons Belgenland niet verwachten, maar ook hier durft het af en toe warm te worden. Studeren terwijl je baadt in je eigen zweet is een moeilijke taak. De temperatuur binnen een kot is dus ook iets waar je best rekening mee houdt tijdens je zoektocht. Bij een kamer onder het dak weet je direct hoe laat het is. Maar ook koten die naar het zuiden gericht zijn, ontpoppen zich op zomerdagen tot echte sauna’s. Even kijken waar de zon staat dus bij de volgende bezichtiging.

Succes. Je kot nog niet gevonden? Vind je droomkot op Kotweb!

Nog interessante nieuwsberichten