1, 2, 3 BOMMEKE!

1, 2, 3 BOMMEKE!

De vakantie staat voor de deur, de dagen worden warmer. Voor sommigen zelfs iets té warm. En wat is er dan aangenamer dan een frisse duik? Aangezien het in de stad niet altijd even makkelijk is om een zwembad te plaatsen, is dit het perfecte moment om de beste openluchtzwemplaatsen in de provincie Antwerpen uit te lichten!

WAARSCHUWING: Vooraleer je dit artikel leest, geven we nog even mee dat paskotjes en douches gesloten blijven momenteel. Wees hierop voorbereid en doe je zwemgerief op voorhand al aan om geklungel te vermijden 😉

LEKKER DICHTBIJ

© Ans Brys

Openluchtzwembad De Molen

Wandeldijk 40
2050 Antwerpen 5
€: 2 euro voor jongeren t.e.m. 25 jaar

Deze pool op de Linkeroever is een 50 meterbad waar je mag genieten van verwarmd zwemwater. Wanneer je het aantal baantjes dat je voor ogen had eindelijk hebt gezwommen, kun je uitrusten op de grote ligweide. Het is wel belangrijk dat je op voorhand een dag reserveert. Als je van plan bent om veel meer te gaan zwemmen in de zomer, kun je natuurlijk direct diehard een 12-beurtenkaart kopen. Met deze kaart betaal je voor tien zwembeurten en krijg je er twee gratis bij! Ka-ching!

Tip van en voor de pro: Zeker weten dat je niet voor een gesloten zwembaddeur staat? Sms dan “ZWDEMOLEN” naar 8585 en blijf op de hoogte van alle wijzigingen.

© Celeste Bennekers

Boekenbergpark

Van Baurscheitlaan, park Boekenberg z/n
2100 Deurne
€: gratis (!)

Zwem je liever in een natuurlijke omgeving? Breng dan eens een bezoek aan de ecologische zwemvijver van het Boekenbergpark. Het ‘zwembad’ bevat geen chemicaliën en wordt puur natuur gezuiverd door de planten in de vijver. Op warme dagen kan het hier behoorlijk druk zijn en moet je wellicht even wachten voor je het water in kan, maar we verzekeren het je: het is het wachten meer dan waard!

Vanaf 1 juli is de zwemvijver hoogstwaarschijnlijk weer open, dus houd de website zeker in het oog.

Tip van en voor de pro: Kom best zo vroeg mogelijk, dan ben je zeker dat je een plekje kan bemachtigen onder een van de bomen in het park. De rest van de bezoekers die later toekomen zullen watertanden als ze je daar zien liggen in de schaduw.

DAGUITSTAPJES

© Gemeente Mol

Zilvermeer

Zilvermeerlaan 2
2400 Mol
€: 5 euro in het hoogseizoen

Iets verder in de provincie Antwerpen vind je het Provinciaal recreatiedomein Zilvermeer terug. Ze noemen het ook wel eens: de Kempische zee. Met het witte zand en het groen dat je omringt, waan je je als het ware op de Belgische Caraïben. Het meer is open van 8u30 tot 21u, maar als je voelt dat dit voor jou als waterrat niet genoeg is, boek je toch direct een weekendje op de camping?

Tip van en voor de pro: Doe alsof je op vakantie bent door zelf een luxe picknick in te pakken en mee te nemen. Speakertje met wat muziek erbij en het wordt zo direct meer dan een daguitstap!

© De Lilse Bergen

De Lilse Bergen

Strandweg 6
BE-2275 Gierle (Lille)
€: 5 euro

Combineer een uitstap naar De Kempen met een bezoek aan de Lilse Bergen. Op deze 4-sterrencamping is van alles te beleven, wat dacht je van een potje minigolf na het zwemmen?

Het domein heeft een zwemvijver en plonsvijver waar je in kunt zwemmen, maar wel met een reservatie vooraf! Omwille van Covid-19 zijn de plaatsen beperkt en is een online reservatie verplicht. Ook hier kan je beslissen om te overnachten als je nog niet uitgezwommen bent. Het is een mooi domein waar je ook kan fietsen en wandelen als echte natuurliefhebber.

Tip van en voor de pro: Zwemmen maakt je dorstig. Neem een watermeloen mee die je daar ter plekke klaarmaakt. De ideale zomerse verfrissing!

Nog interessante nieuwsberichten