Sporten waarvan je niet wist dat ze bestonden…

Sporten waarvan jij niet wist dat ze bestonden…

Let op: door de verstrengde coronamaatregelen kan het zijn dat één of meerdere van de hieronder genoemde sporten op dit moment niet uit te oefenen zijn.

Wat is het eerste wat in je opkomt als je denkt aan het woord “sport”? Juist ja, de standaardzaken zoals bijvoorbeeld lopen, voetballen, naar de fitness gaan….Die zijn allemaal heel leuk, daar niet van, maar soms heb je toch zin net even iets anders. Iets dat je uit je comfortzone haalt en je nieuwe dingen doet ontdekken. “Ja maar waar vind ik dan zulke sporten, die buiten de norm vallen?”, hoor ik je daar zeggen. Niet getreurd, want ik, Tara van het redactieteam, ben op zoek gegaan naar sporten in Antwerpen waarvan je niet wist dat ze bestonden én die misschien wel interessant kunnen zijn voor jou! Wat denk je, gaan we samen op ontdekkingstocht?

@bootybash_

@bootybash_

BOOTYBASH

Zoek je een budgetvriendelijke sport ondergedompeld in Female Energy en Positive Vibes? Dan is Bootybash hetgene waar jij naar opzoek bent! Bootybash is een intense workout-sessie gecreëerd door Livinia Ru Tseng. Het is een safespace voor vrouwen waar naast het sporten zelf, de focus eveneens ligt op zelfvertrouwen kweken. Samen met Livinia en de rest van de Bootybash-girls word je aangespoord om de beste versie van jezelf boven te halen. Het is een full body workout met de focus op buikspieren en natuurlijk the booty. De gebruikte muziekplaylist hyped je helemaal op om je grenzen te verleggen. Zo is niet alleen de fysieke gezondheid hier belangrijk, maar eveneens de mentale. Het belangrijkste doel? Om je happy en confident te voelen in je eigen skin.

Geïnteresseerd? Volg dan snel “bootybash_” op Instagram voor de laatste updates!

@poledanceantwerp

@poledanceantwerp

POLE DANCE ANTWERP

Om verder te gaan op de Female Energy: je kunt ook paaldansen in Antwerpen! Marleen Cousin richtte in 2018 een kleine paaldansstudio op, gesitueerd in hartje Antwerpen op. Doordeweeks ‘s avonds biedt ze lessenreeksen aan in atletisch paaldansen. Ook hierbij krijg je een intense workout voorgeschoteld met de focus op elegantie en vrouwelijkheid. Onderschat deze sport niet! Bij paaldansen heb je zowel kracht, flexibiliteit als uithoudingsvermogen nodig. Losse lessen kunnen niet worden genomen. Je begint aan een lessenreeks met als doel gekroond te worden tot paaldanskoning(in). Installeer alvast die paal in het midden van je kot en prepare yourself for a wild ride baby!

Geïnteresseerd? Surf dan snel naar www.poledanceantwerp.be !

@letsgourban

@letsgourban

FREERUNNING

Heb je al eens gehoord van freerunning? Nee? Wel, heb je al eens gehoord van Parkour? Parkour en Freerunning gaan hand in hand. De bedoeling van Freerunning is om zo snel mogelijk van het ene punt naar het andere te geraken op een zo vloeiend mogelijke manier. Als er hindernissen op je pad komen, moet je deze zien te overwinnen. Freerunning kan praktisch gezien OVERAL, maar is het meest populair in grote steden, omdat er doorgaans ook veel hindernissen zijn in grote steden. Zo heb je ook de kans om Freerunning te leren in ’t Stad! De LGU Academy op ’t Kiel biedt lesreeksen Parkour & Tricking aan om de kneepjes van het vak te leren. Ready, set GO!

Geïnteresseerd? Surf dan snel naar www.urbancenterantwerp.com/lgu/aanbod

PADEL

Hou je toevallig zowel van tennis en squash en kun je onmogelijk kiezen tussen de twee? Wel, dan hebben wij de perfecte oplossing voor jou: PADEL! Padel is een teamsport waarbij je met maximum 4 personen op een rechthoekig veld speelt. Het net scheidt de teams van elkaar. De bedoeling is om je tegenstander(s) te verhinderen om de bal terug over het net te slaan: een zeer competitieve en sociale sport dus. In Antwerpen Berchem kun je de heuse “Antwerp Padelclub” terugvinden, waarbij jong en oud zich kunnen aanmelden om samen te spelen. Er zijn genoeg padelvelden beschikbaar, dus trommel je beste vrienden op en spelen maar!

Geïnteresseerd? Surf dan snel naar www.antwerppadelclub.be

@anaocto

@anaocto

ROLSCHAATSEN

Op Instagram wordt het steeds hipper en hipper. We gaan back in time met de klassieke rolschaatsen met twee wielen voor en achter. Vind je rolschaatsen super hip maar weet je niet goed hoe je eraan moet beginnen? Niet getreurd! “Rollerschool Brasschaat” leert je aan hoe je artistiek kunt rolschaatsen. Van dansjes tot kunstjes, noem maar op!  Zo word jij de ster op de rolschaatsbaan.

Geïnteresseerd? Surf dan snel naar www.rolschaatsen.com

Nog interessante nieuwsberichten