Coronamoe? Lees hier waarom je door moet blijven zetten!

Coronamoe? Lees hier waarom je door moet blijven zetten!

“De leukste activiteiten op afstand” – het is misschien wel één van de meest ingetypte zoekopdrachten van ’t afgelopen jaar, en toch kunnen we het niet helpen dat we inmiddels een beetje inspiratieloos zijn. De online vrijdagmiddagborrels en wandelingetjes in het bos hebben na bijna een jaar (!) hun charme een klein beetje verloren en het bedenken van toffe coronaproof activiteiten wordt met de dag lastiger. Herkenbaar? Dan zit je hier goed. Deze keer even niet omdat we fantastische ideeën voor je in petto hebben, maar wél omdat we jou met liefde motiveren om er toch op uit te trekken.

Alleen ben je voor even, niet voor ’t leven

Vrienden zijn niet als familie; je wordt er niet mee geboren. Dat betekent dat je ze zelf zal moeten maken én dat je er ook zelf voor moet zorgen dat je ze houdt. Verlies ze daarom vooral niet uit het oog! In tijden van crisis heb je ze harder nodig dan ooit – en zij jou. Probeer je contacten zo goed mogelijk te onderhouden, stuur je maten een berichtje om maak toch weer de zoveelste stadswandeling. Ben jij er voor hen? Dan zullen zij er ook voor jou zijn wanneer je even niet zo lekker in je vel zit. Social distancing is wellicht één van de grootste uitdagingen die jullie vriendschap te verduren krijgt, dus als jullie je hier doorheen kunnen slaan, dan kunnen jullie alles aan. En voordat je het weet lachen jullie er om in jullie favoriete stamcafé.

Zonnestralen op je snoet doen goed

“Blijf in uw kot” is natuurlijk de boodschap, maar dat betekent niet dat je de buitenlucht volledig moet vermijden. Integendeel: frisse lucht en zonnestraaltjes zijn van levensbelang! Buiten zijn maakt je gelukkiger, werkt stress verlagend, werkt bevorderend voor de concentratie en creativiteit en een flinke dosis vitamine D zorgt ervoor dat jouw weerstand weer helemaal op peil is. Need I say more? Cruciaal om ook eens úit je kot te komen, dus. En vergeet ook vooral niet: Antwerpen is misschien wel één van de mooiste steden ter wereld. Genoeg prachtige plekjes om te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer te ontdekken. Inspiratie nodig? Check de tips van redactielid Janne over een wandelroute langs de coolste graffiti van ’t Stad.

©RRoedman

©BojNys

Succesmomenten maken je gelukkig

Doordat de cafés hun deuren hebben moeten sluiten, de kotfeestjes niet langer legaal zijn en je jouw favoriete teamsport niet meer uit kunt oefenen, heb je wellicht ineens een stuk meer tijd voor jezelf. Véél meer tijd. Interesse in een nieuwe hobby? Kies dan voor iets waar je écht iets aan hebt. Wil je gezonder eten? Daag jezelf dan uit om een boel nieuwe receptjes uit te proberen. Altijd al een goede fotograaf willen worden? Neem dan je camera mee als je op ontdekkingstocht gaat in Antwerpen. Kleine succesmomenten kunnen ervoor zorgen dat jij je instant gelukkiger voelt en beter in je vel zit – óók wanneer je alleen bent.

Oh, en wil je toch eens gek doen en iets helemaal nieuw proberen? Check dan eens het artikel van redactielid Tara, die jou vertelt welke hobby’s je in één week kunt masteren. Succes!

Nog interessante nieuwsberichten