Silent Study Spaces

Silent study spaces

Silent study spaces

Wij zien, voelen en horen dat jij – de Antwerpse student – nood hebt aan een plek om in alle stilte te kunnen studeren of een online examen af te leggen.

Studeren in coronatijden is voor geen enkele student gemakkelijk. Voor sommige studenten is het nog veel moeilijker gezien hun sociale en/of materiële omstandigheden. Elke onderwijsinstelling heeft een beperkt aantal plaatsen ter beschikking op haar campussen voor studenten die niet in de mogelijkheid zijn om thuis vanop een rustige plek te studeren.

Daarnaast stelt de stad via het platform STAN nog een aantal plekken beschikbaar waar studenten met een grote nood terecht kunnen: de Silent Study Spaces.

Omwille van de veiligheidsvoorschriften zijn de plekken beperkt. Daarom zijn de beschikbare plekken voorbehouden voor studenten die geen geschikte studeerplek hebben. Zowel STAN als de onderwijsinstellingen hebben criteria om te beoordelen of een student in aanmerking komt en volgen haar eigen aanvraagprocedure. In de FAQ onderaan deze pagina vind je onze contactgegevens en de contactgegevens per onderwijsinstelling om je aanmelding te starten. Nadat de aanmelding is bekeken door ons of je onderwijsinstelling, ontvang je – als je in aanmerking komt – een code om een plekje te reserveren.

Let op: zonder een geldige code is het reserveren van een Silent Study Space dus niet mogelijk.

Er zijn twee soorten studieplekken beschikbaar, namelijk:

 • Private silent study space: een kot voor jou alleen om in alle rust te studeren of een mondeling/ online examen af te leggen.
 • Silent study space: een ruimte met meerdere studenten op voldoende afstand van elkaar, zodat je op een veilige manier in alle rust kunt studeren.

Deze studieplekken kunnen gereserveerd worden van 2 juni tot en met 2 juli. De openingsuren en periodes kunnen afwijken per locatie, dus check goed welke locatie wanneer een plekje beschikbaar heeft.

Deelnamevoorwaarden

 • Omwille van de veiligheidsvoorschriften zijn de plekken beperkt. Daarom zijn de beschikbare plekken voorbehouden voor studenten die geen geschikte studeerplek hebben. Zowel STAN als de onderwijsinstellingen hebben daarom een aantal criteria om te beoordelen of een student in aanmerking komt. Als een student in aanmerking komt, ontvangt hij of zij een code waarmee het reserveringsproces gestart kan worden. In de FAQ onderaan deze pagina vind je onze contactgegevens en de contactgegevens per onderwijsinstelling om je aanmelding te starten.
 • Let op: zonder geldige code is het reserveren van een Silent Study Space dus niet mogelijk.
 • Om zo veel mogelijk studenten een kans te geven, vragen we je te denken aan je medestudent en je te houden aan de regel om maximaal 2 dagen per week een studieplek te reserveren.

Voorzorgsmaatregelen

Natuurlijk denken we aan je gezondheid en die van je medestudenten. Dat is waarom we met klem vragen je te houden aan de opgelegde voorzorgsmaatregelen:

 • Het is op sommige locaties verplicht een mondmasker te dragen bij aankomst en het verlaten van je studieplek op locatie. Tijdens het studeren mag je deze afzetten.
 • Houd voldoende afstand bij het binnenkomen en verlaten van de studieplek.
 • Vergeet niet om je handen te wassen. Maak daarnaast gebruik van de ontsmettingsgel die wordt aangeboden op de locatie.
 • Ontsmet je werkplek na afloop. Zo blijft de werkplek schoon voor de student die na jou komt studeren.
 • Neem je eigen fles water mee. Uit voorzorg bieden de locaties geen dranken aan.

VEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGENVEELGESTELDE VRAGEN

Het team van STAN bekijkt alle aanmeldingen zorgvuldig en stuurt je – als je in aanmerking komt voor een Silent Study Space – een code toe waarmee je de reservering kunt starten. Stuur je aanmelding met onderstaande gegevens naar hello@stanstan.be.

Voornaam:
Naam:
Adres:
(Optioneel) kot-adres:
GSM-nummer:
Onderwijsinstelling:
Onderwijsrichting:
Voeg een kopie van je studentenkaart toe.
Waarom heb jij een studieplek nodig in Antwerpen? Licht specifiek toe:

Let op: aanmeldingen die wij op vrijdag na 15u ontvangen, kunnen wij pas de maandag nadien verwerken.

 • UA-studenten melden zich telefonisch aan bij Stip op het nummer + 32 3 265 48 72 tussen 9u-12u en 13u-16u.
 • AP-studenten sturen een mail naar stuvo@ap.be.
 • KdG-studenten vullen het registratieformulier in dat ze wekelijks vinden bij de mededelingen op intranet.
 • Studenten van de Hogere Zeevaartschool sturen een mail naar stuvo@hzs.be.
 • KULeuven-studenten die studeren aan een Antwerpse campus kunnen terecht op het nummer 032 01 18 19 of sturen een mail naar studentenvoorzieningen.antwerpen@kuleuven.be.
 • Thomas More-studenten die studeren aan een Antwerpse campus sturen een mail naar stuvo.antwerpen@thomasmore.be.

Heb je een geldige code ingevuld, die je hebt ontvangen na je aanmelding bij ons of je stuvo? Zonder code kan een reservering namelijk niet worden geaccepteerd. Check dus even of je alle gegevens juist hebt ingevuld en ook de code correct is. Neem contact op met ons via mail als het nog steeds niet lukt.

Waarschijnlijk bleek de code die je had ingevuld onjuist te zijn geweest of heb je het limiet van maximaal 2 dagen per week reserveren overschreden. In allebei de gevallen zijn wij genoodzaakt je complete reservering te cancelen, om zo andere studenten ook een kans te geven op een Silent Study Space. Meld je aan om een geldige code te ontvangen óf maak een nieuwe reservering van maximaal 2 dagen per week.

Ja. Als je op tijd weet dat je er niet kan geraken, laat dit ons dan zo snel mogelijk weten. Zo kunnen wij nog een andere student blij maken met de Silent Study Space die anders onbezet zal blijven.

Nee. Het is echt de bedoeling dat studenten – ook in een Silent Study Space met meerdere studenten – in alle rust kunnen studeren. Dus het is absoluut niet de bedoeling samen te blokken met je vrienden. Afstand houden blijft altijd verplicht, om iedereens veiligheid te kunnen waarborgen!

Toch nog een vraag?

Heb je toch nog een vraag die niet beantwoord wordt op deze pagina of lukt het reserveren niet? Neem dan contact op met STAN via mail.

Kelly

CO Permeke Podium

Private (!) Silent Study Spaces

Muizenstraat 2
2060 Antwerpen

Open: maandag t.e.m. vrijdag
8u30 – 13u & 13u30 – 18u

Nu open, reserveer hier!

CO Sint Andries

Silent Study Spaces

Sint-Andriesplaats 24
2000 Antwerpen

Open: maandag t.e.m. vrijdag
9u – 13u & 13u30 – 18u

Nu open, reserveer hier!

GATE15 / TAKEOFF_

Silent Study Spaces

Kleine Kauwenberg 13
2000, Antwerpen

Open: maandag t.e.m. vrijdag
9u – 13u & 13u30 – 18u

Nu open, reserveer hier!

Urban Center

Silent Study Spaces

Sint-Bernardsesteenweg 113
2020 Antwerpen

Open: maandag t.e.m. woensdag
9u – 13u & 13u30 – 17u30

Nu open, reserveer hier!