WTFOCK?! Nood aan een #WoensdagOpWieltjes wandeling tijdens de blok

WTFOCK!? Nood aan een #WoensdagOpWieltjes wandeling tijdens de blok

© wtFOCK

Schreeuwt de zon jou naar buiten? Wandelen rond dezelfde blok beu? Op deze #WoensdagOpWieltjes nemen wij jou mee langs spannende, romantische, grappige … scènes uit de online jongerenserie WTFOCK. Zet jezelf even letterlijk in de schoenen van Jana, Zoë, Robbe, Kato of Yasmina in onze WTFOCK-blokpauzewandeling langs de Schelde.

Herken je dat, na een dansfilm willen beginnen dansen? Iedere vrijdagavond wordt een nieuwe aflevering van de serie WTFOCK online gezet. Dan voel ik het meteen kriebelen in mijn benen om Antwerpen te verkennen, want naast café de Barracuda, de Ossenmarkt en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten zijn er nog veel meer bekende filmlocaties. Het vijfde en laatste seizoen van de serie valt midden in de blok. Dat zorgt misschien voor (on-)gewilde afleiding bij de kijkers en daar heeft STAN dé oplossing voor!

Combineer the best of both worlds: wandel/fiets/jog … én droom weg langs bekende filmlocaties uit WTFOCK. Zo kom jij niet in een zwart gat terecht na de laatste aflevering op vrijdag 25 juni. De kant-en-klare kaart hieronder helpt jou mee op weg.

Vriendschap vormt de rode draad doorheen alle seizoenen van WTFOCK. Een goede reden om vrienden uit te nodigen als gezelschap tijdens jouw favoriete blokpauze. Doe samen een wedstrijdje ‘herken jij de aflevering?’ wanneer jullie een filmlocatie opmerken langs de route. Jullie hebben sowieso elk een voorkeur voor een personage. Daar hebben wij aan gedacht bij de opmaak van onze routekaart! Net over de helft van de route splits de wandeling zich op langs de Kaaien. Kies jij daar om het seizoen van Robbe (A, 8 kilometer) of van Kato (B, 10 kilometer) te herbeleven? Ga je boven (met de gratis! veerboot) of onder (door de Sint-Anna voetgangerstunnel) het water van de Schelde de oversteek maken van Linkeroever naar Rechteroever?

Aan de volgende locaties kan je alvast niet ontkomen bij de blokpauzewandelingen:

  • Team Jana of Jens? Zet je even neer op een bankje in het Droogdokkenpark of het skatepark op Linkeroever.
  • Team Zoë of Senne? Werp een blik op de flat van Senne aan de Waagnatie.
  • Team Robbe of Sander? Fiets net als deze twee een wedstrijdje ‘om ter snelst aan het einde van de tunnel’ doorheen de Sint-Anna voetgangerstunnel. Op het einde van de route kan je uitwaaien aan het stadsstrand Sint-Anneke. Vlakbij vind je ook het zwembad terug waar Robbe en Sander hun onderwaterkus beleefden.

© wtFOCK

© wtFOCK

© wtFOCK

  • Team Kato of Moyo? Als je influencer ‘Kato.Fransen’ haar woonomgeving wil verkennen aan het Galgenweelpark, vergeet dan zeker niet een picknickmand vol lekkers mee te nemen.
  • Team Yasmina of Younes? Bij mooi weer is het altijd druk aan de Kaaien. Zoek de rust op aan het water bij het verborgen Kempisch dok. Zet je op een bankje langs het basketbalplein of kijk uit op de jachten vanaf de trappenkade.

© wtFOCK

© wtFOCK

© wtFOCK

WTFOCK wat?! WTFOCK is een remake van de Noorse jongerenserie Skam. Ook in Nederland zijn jongeren bekend met de populaire serie. Elk seizoen staat in het teken van een ander hoofdpersonage met herkenbare problemen. Enkele thema’s zijn eenzaamheid, verboden liefde, mentale gezondheidsproblemen, moeilijke thuissituaties en vooroordelen. Alle seizoenen werden opgenomen op verschillende locaties in Antwerpen: Antwerpen centrum, Brasschaat, Berchem, Linkeroever en Borgerhout. Als Antwerpse student heb je sowieso al een filmlocatie gespot. Toch zal je ervan verschieten hoeveel (verborgen) filmlocaties Antwerpen te bieden heeft.

De graffititekening van Robbe aan de Waagnatie staat heus in jouw geheugen gegrift. Bewonder andere meesterwerken van kunstenaars op de Antwerpse muren in graffitroutes die wij voor jou eerder al hebben uitgestippeld.

Nog interessante nieuwsberichten