Student zijn in tijden van Corona – deel II

Student zijn in tijden van Corona – deel II

Ook wij ontkomen er niet aan! Het redactieteam leeft al weken in lockdown, en dus tikken we onze artikels van thuis uit. We missen elkaar en de collega’s van GATE15 enorm. We namen interviews met medestudenten af en vroegen hen wat zij het meest missen en welke aanpassingen zij moeten doen in deze crisistijd.

Stage lopen van thuis uit

Celine De Crock is 21 jaar, studeert Public Relations & Voorlichting aan de AP Hogeschool en moet door de situatie noodgedwongen haar stage van thuis uit lopen: “Ik zou niets liever willen dan omringd worden door de andere werknemers. Ik krijg veel info via Skype van mijn stagebedrijf en ik maak er het beste van, maar toch zou ik het veel leuker vinden om niet thuis te moeten werken. Normaal gezien werkte ik op dit moment mee aan het project Silverrun. Silverrun is het enige echte BK Traplopen in Antwerpen. Door de omstandigheden is dit evenement natuurlijk afgelast, waardoor ik in de plaats hiervan begon aan een tweede stage. Het was spannend in het begin, maar ik ben heel blij dat ik mijn dagen hiermee kan vullen!”

De 22-jarige Thomas More-student Vince Van Alphen ziet zowel voor- als nadelen aan het stagelopen vanuit zijn kot: “Mijn stagebedrijf is in Brussel, dus ik win wel een hoop tijd nu ik niet meer moet pendelen. Ik zit dus zowel voor school en mijn stage van ‘s ochtends tot ’s avonds achter mijn pc. Het is wel moeilijk dat ik voor mijn stage niet snel een vraagje kan stellen aan stagebegeleiders, maar moet videochatten of berichtjes sturen hiervoor.”

Naast de stages, lopen ook de lessen voor een groot deel van de studenten op afstand. Een hele aanpassing, vindt ook schakelstudente Journalistiek Pauline Martens: “Je moet nu zelf je dagen gaan indelen en echt karakter tonen om aan al je schoolwerk te beginnen. Ik vind dit best wel moeilijk om te doen, al is het wel een goede oefening om leerstof zelfstandig te verwerken. Ook merk ik dat de docenten het niet altijd even makkelijk vinden om hun lessen vanop afstand te geven en veel contact te houden met hun studenten. Videochatten en mailen met je docent is toch minder praktisch dan in het echt ermee praten. Tussen alle andere taken door moet ik binnenkort ook mijn bachelorpaper al indienen, ik werk dus zeker elke dag 4 uur voor school.”
Celine

Celine

Vince

Vince

Pauline

Pauline

Iets gaan drinken

Wat wij als studenten ongetwijfeld heel erg missen, is op café gaan met onze vrienden. Ook Celine, Vince en Pauline herkennen zich hierin. Naast al haar vrienden, mist Pauline haar ouders ook enorm: “Ik zou zo graag mijn ouders nog eens zien en knuffelen. Ook zal ik blij zijn als ik bij mijn vrienden geen 1,5 meter afstand meer moet houden. Wel geniet ik van het feit dat ik nu zelf mijn dagen kan indelen en kan uitslapen. Geen wekker, zalig!”

“Ik zou zo graag mijn ouders nog eens zien en knuffelen”

Pauline

Celine zit al de volledige lockdown thuis, ver weg van haar kot in Antwerpen: “Ik weet dat veel studenten soms met een vriend of vriendin gaan wandelen, maar ik heb sinds de lockdown niemand van mijn vrienden gezien. Ik kijk dus zeker uit naar het moment dat ik weer met hen kan afspreken! In het begin vond ik deze periode best lastig en schrok ik van alle maatregelen, maar nu heb er veel minder moeite mee. Als iedereen zich gewoon aan de regels houdt, is de lockdown veel sneller voorbij, positief blijven!”

Ook Vince vertelt ons over het sociaal contact dat hij mist: “Ik heb mijn vriendin al 5 weken niet gezien, dus haar mis ik enorm! Ook de leuke activiteiten van mijn studentenvereniging wil ik zo snel mogelijk opnieuw meemaken. Wel heb ik in deze periode meer tijd voor mijn hobby: muziek produceren.”

Surival tips

Word je net als ons soms bijna gek van opgesloten te zitten in je kot? Celine, Vince en Pauline to the rescue! Ze zijn het er allemaal over eens: naar buiten gaan en je hoofd leegmaken is de ideale stress-relief! Zo gaat Vince zeker één of twee keer per week een fietstocht maken, vindt Celine eindelijk de tijd om meer te lezen en is Pauline van mening dat je ook écht wel eens mag Netflixen zonder schuldgevoel. Je kan tenslotte niet alle dagen continu voor school werken!
Nog interessante nieuwsberichten