De meest bijzondere plekjes uit de Studentengids Antwerpen

De meest bijzondere plekjes uit de studentengids

Onze enige echte studentengids is terug voor het jaar 2019-2020 en staat boordevol plekjes die de moeite waard zijn om te bezoeken. Weet je niet waar te beginnen en wil je de meest unieke adresjes als eerste een kans geven? Wij zetten ze graag voor je op een rijtje!

De/ het meest bijzondere…

  • Eetplek: Wild Project

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is dit gezellige eetplekje een vegetarisch/vegan restaurant. De menukaart is gevuld met plant-based gerechtjes en wordt geregeld veranderd. Ook de drankjes zijn organisch, natuurlijk en homemade. Het thema van de menukaart wordt doorgetrokken naar het rustieke interieur van Wild Project, waar planten en handgemaakte producten centraal staan.

  • Café: De Koninck

De Koninck is niet “zomaar een café”, maar een echt belevingscentrum! Je kan er een interactieve tour volgen doorheen de brouwerij, één van de winkels, restaurants, de slagerij, bakkerij of kaaswinkel bezoeken en zelfs een fiets kopen! Als kers op de taart kan je (uiteraard) genieten van een “Bolleke” of andere bieren van De Koninck in de prachtige bar.

  • Uitgaansplek: Het Bos

Het Bos is een unieke concertzaal die in het teken van kunst en duurzaamheid staat. Zo vind je er onder andere zelf gebrouwen bosbier, eerlijke koffie en een rasechte volks- en wereldkeuken. Je kan er terecht voor expo’s, optredens, workshops en nog vele andere projecten!

  • Zwembad: Zwemvijver Boekenberg

In het Boekenbergpark in Deurne vind je een heuse zwemvijver. Zwemvijver Boekenberg is niet zomaar een zwemvijver, maar een volledig ecologisch zwembad! Het water van de vijver wordt helemaal gezuiverd door planten, waardoor er geen chemische middelen aan te pas komen. Pluspunt: toegang tot de zwemvijver is helemaal gratis!

  • Muziekwinkel: Fat Kat

Platenzaak Fat Kat is de place to be voor menig muziekfan. Vooral fans van alternatieve muziek voelen zich hier als een vis in het water. Je vindt er zowel cd’s als dvd’s en met geluk pik je er een exemplaar tussenuit dat nergens anders te vinden is!

  • Boekenwinkel: ’t Stad Leest

Deze boekenwinkel springt meteen in het oog door de prachtige locatie: een charmant herenhuis. Naast de locatie, heeft de winkel nog meer moois te biedennamelijk een breed assortiment aan boeken, posters, prenten, gadgets, … Recent opende ’t Stad Leest zelfs een nieuwe winkel: Stationary Stad Leest. Deze winkel verkoopt (zoals de naam al verklapt) een heleboel stationary, zoals pennen, gommen en kaartjes. Je schoolspullen waren nog nooit zo mooi!

  • Bezienswaardigheid: Cogels-Osylei

Een must-see is de Cogels-Osylei in Zurenborg. De Cogels-Osylei neemt je in art nouveau-stijl mee naar de geschiedenis van de Antwerpse burgerij. De huizen en stadspaleizen zijn adembenemend, waardoor “de mooiste straat van Antwerpen” zeker een bezoekje waard is!

Nog interessante nieuwsberichten