De Kick-off: die wil je niet missen!

De Kick-off: die wil je niet missen!

Ah, al sinds 2012 is het één van onze favo momenten van het jaar: de Kick-off voor Antwerpse presidia en studentenvertegenwoordigers. Het deed dan ook pijn in ons hart toen we de Kick-off 2020 in mei moesten afblazen, maaarrr… er is goed nieuws. Als alles voorspoedig verloopt, ontvangen we jullie met open armen op 14 oktober. Fijn, hè? Vonden wij ook. En daarom is dit een mooi moment om even stil te staan bij “het waarom”: waarom is de Kick-off zo waardevol voor presidiumleden, waarom wil jij hier in oktober absoluut bij zijn, en waarom is – even een snel woordgrapje – de Kick-off nu eigenlijk zo STANtastisch? Wij vroegen het aan twee doorgewinterde presidiumleden en Kick-off-bezoekers: Arne en Jannes.

  • WORKSHOPS & INSPIRATIONAL TALKS

De Kick-off is hét evenement bij uitstek waar je een middag lang leert, informeert en inspireert zodat jij, als oud of nieuw presidiumlid, het nieuwe academiejaar volledig voorbereid van start gaat. Hoe dan, vraag je? Door allerlei workshops en inspirational talks natuurlijk. En die zijn volgens Arne – voormalig preses van Lingua en huidig presidiumlid bij Unifac – waardevol voor zowel startende presidiumleden als anciens. “Als beginnend presidiumlid moet je vaak even zoeken naar hoe je concreet jouw functie moet uitvoeren. Door middel van de workshops op de Kick-off krijg je de juiste intellectuele tools aangereikt om aan de slag te gaan in je nieuwe team. Maar ook de meer ervaren presidiumleden leren eigenlijk elk jaar weer iets nieuws.”

Die workshops omvatten vooral hapklare, bruikbare informatie rond bijvoorbeeld marketing, EHBO en vergadertechnieken. “Ze zijn bovendien precies gemaakt op maat van de student, zodat je op een interactieve manier kunt bijleren,” vertelt Jannes, voormalig presidiumlid bij Lingua. En dat vindt hij bijzonder waardevol. “De Kick-off is dé plek waar je kunt zoeken naar oplossingen voor je problemen en antwoorden zult vinden op vragen die je nog niet eens had voorzien.”

Jannes van den Wouwer

Jannes van den Wouwer

Arne Cobben

Arne Cobben

“De workshops zijn precies gemaakt op maat van de student, zodat je op een interactieve manier kunt bijleren.”

  • NETWERKEN

Toch is de Kick-off meer dan een middagje workshops volgen. Veel meer. Hier krijg je namelijk de uitgelezen kans om eens écht goed te netwerken. “De Kick-off is echt de ideale plek om andere geëngageerde studenten tegen het lijf te lopen en belangrijke contacten te leggen,” zegt Jannes.

Arne is het daar volledig mee eens. Sterker nog: het kennismaken en netwerken met andere studentenclubs vindt hij de grote troef van de jaarlijkse Kick-off. Waarom? “Nou, veel clubs komen vaak in een soort echokamer terecht, omdat ze intern te lang op dezelfde manier te werk gaan. Door nieuwe presidiumleden te leren kennen raak je geïnspireerd om ook eens nieuwe dingen uit te proberen met jouw vereniging.”

“De grote troef van de Kick-off blijft toch wel het kennismaken en netwerken met andere studentenverenigingen.”

Op de Kick-off worden dan ook regelmatig banden voor het leven gesmeed. “Die banden en het uitwisselen van tips en tricks zorgen voor een sterke cohesie in het studentenleven. Een cohesie die, net zoals de clubs, jaarlijks op de Kick-off haar aftrap vindt.”

  • Dus: save die date!

Eerlijk is eerlijk: dit klinkt als een onmisbare dag in jouw presidiumcarrière, toch? Markeer woensdag 14 oktober dan maar vast groots in je agenda, want dan word je (als de maatregelen het toelaten, natuurlijk) verwacht in het Zuiderpershuis. Ietsje later dan we gewend zijn, maar daarom niet minder belangrijk om STANtastisch goed voorbereid aan jouw presidiumjaar te starten. 😉

Meer info over de Kick-off en over het doop- en feestcharter check je via deze website.

Nog interessante nieuwsberichten