2020, begone! Tips voor een knallend Nieuwjaar met je bubbel

2020, begone! Tips voor een knallend Nieuwjaar met je bubbel

New Year’s Eve… Voor sommigen een gezellig samenzijn met de familie, voor anderen een goede reden om een laatste keer goed uit de bol te gaan voor de start van de examens. Voor mij betekent Nieuwjaar een groot familiefeest met veel eten en drinken, een heuse Secret Santa-quiz en samen aftellen met de VRT-uitzending van het vuurwerk in ’t Stad. Stating the obvious: dit jaar zullen de feesten er net iets anders uitzien. Maar bekijk het zo. We zijn bijna van 2020 verlost, en met wie je het einde van dit rot jaar ook viert: het wordt een oudjaar die je nooit zal vergeten, dus maak er iets leuk van! In dit artikel geef ik jullie alvast enkele tips voor een knallend eindejaar. Happy New Year 😏

Tips voor een Zoom-feestje

Stem op de mooiste backdrop

Keert jouw maag ook al om bij de gedachte aan nog een Zoom meeting? I feel you. Fleur daarom met vrienden of familie de video call op door jullie backdrop te decoreren in kerstthema! In plaats van te e-peritieven vanachter je bureau, bouw je een waar kerstdecor: kerstboom, lichtjes, slingers, glitters, … Je kan er zelfs een wedstrijdje van maken. Stem op de mooiste Zoom-achtergrond, en de winnaar krijgt een fles cava wanneer jullie weer ‘in real life’ mogen afspreken.

TIP: Geen inspiratie? Check dan snel redactielid Julia’s artikel boordevol ideetjes om de ultieme kerstsfeer te creëren. Jingle bells…

Quizzen en karaoke

Als we één ding geleerd hebben in 2020, dan is het wel dat tegen een computerscherm praten super awkward is. Breek daarom het ijs met activiteiten die je perfect vanop afstand kan doen. Wat dacht je van een potje Cards Against Humanity, een rondje (online) Weerwolven of digitale Pictionary? Wil je een echt feestje bouwen, organiseer dan een karaokeavond met je favoriete kerst jingles. Ambiance gegarandeerd!

Bubbelfeest (met bubbels)

Ovenhapjes bij de vleet

Jij zegt Nieuwjaar, ik zeg ovenhapjes. Jezelf volproppen met kroketten en bladerdeeghapjes hoort er nu eenmaal bij op oudjaar. Wanneer je dus even down bent omdat je dit jaar niet met de hele familie kan vieren, bedenk je dan dat je dit jaar de doos ovenhapjes met maar drie andere mensen moet delen, in plaats van twintig. Score!

Maar zeg, even serieus. Oudjaar is het moment om je innerlijke Gordon Ramsay boven te halen en een echt feestmaal op tafel te toveren. Het internet staat vol feestelijke receptjes voor het ultieme zes gangen-menu! Blader je liever door een kookboek? Check dan zeker eens de gratis kookmagazines van supermarkten als Delhaize en Albert Heijn (zeker handig als je al je geld al aan kerstcadeautjes hebt uitgegeven en je dus geen budget meer hebt voor een tripje naar de boekenwinkel).

Bij een droogje hoort een natje

Vind je cava maar gewoontjes? Dan is een cocktail dé manier om het jaar origineel af te sluiten. Wat dacht je van Gingerbread Bourbon Punch, Christmas Sangria of een Pear Rosemary Gin & Tonic?

Wij maken dit jaar een New Year Spritz. Schol!

Grinch, is that you?

Helemaal geen zin in een feestje? Dan is oudjaar het perfecte moment om jezelf eens goed te verwennen. Waarom? Omdat 2020 een rot jaar was en self-care belangrijk is. Neem een warm bad met een feestelijke bath bomb van Lush (glaasje cava in de hand), bestel je favoriete take-out, doe je zachtste pyjama aan en kijk een cheesy Netflix-kerstfilm (A Christmas Prince, iemand?) terwijl je twee stukken kerststronk naar binnen werkt. Kruip lekker vroeg onder de wol met een goed boek, en voor je het weet ligt 2020 in het verleden.

Nog interessante nieuwsberichten