Coronavirus: veelgestelde vragen

Sarah

Lieve student,

Een nieuw academiejaar, een nieuwe start. Meer vrijheid, minder coronamaatregelen! Dat opent de deur naar meer mogelijkheden, maar ook nieuwe uitdagingen. STAN duimt mee dat jouw studententijd opnieuw eentje wordt van nieuwe en hervonden ontmoetingen en inspirerende connecties. Blijf wel steeds de basisregels en de algemene veiligheidsmaatregelen volgen.

De overgangsperiode van corona naar het ‘nieuwe normaal’ kan uiteraard wat hobbelig aanvoelen. Daarom:

Hoe gaat het met je? Heb je het soms moeilijk? Ben je onzeker of voelt het onwennig aan? Heeft de voorbije periode zijn sporen nagelaten? Dat snappen wij, je bent niet alleen. Er is geen eenduidig antwoord om deze problemen op te lossen, maar STAN probeert je wel te helpen om er beter mee om te gaan.

In dit artikel vind je een lijst met doorverwijzingen naar hulpinstanties, websites, apps en meer die jou verder kunnen helpen. Of check onze studentenbarometer voor verhalen van medestudenten, tips en doorverwijzingen.

Vragen over de do’s en don’ts en richtlijnen tijdens deze coronacrisis? We houden je up to date wat betreft de algemene en student-gerelateerde maatregelen in deze FAQ.

Heb je nog andere vragen? Neem dan contact met ons op via e-mail, telefoon of kom langs.

Update | Algemene maatregelen (17/11):

Door de stijgende coronacijfers worden vanaf 20 november 2021 een aantal veiligheidsmaatregelen terug verstrengd zoals onder meer de uitbreiding van de mondmaskerplicht, de invoering van een Corona Safe Ticket (CST) in onder andere danscafés en nachtclubs en het verplicht thuiswerken.  Deze maatregelen zijn geldig tot en met 28 januari 2022.

Het regent verkoudheden, coronabesmettingen en quarantaines in ons land. Voel je je ziek en heb je symptomen van COVID? Of voel je je helemaal niet ziek maar had je een hoogrisicocontact of legde je een positieve test af? Wat moet je dan doen? Check hieronder onze FAQ voor de belangrijkste tips.

Voor meer gedetailleerde info en veelgestelde vragen, kan je terecht op de website van de overheid. Blijf ten allen tijden steeds de basisregels volgen.

Update | Specifieke maatregelen voor studenten en STAN (17/11):

Voor een duidelijk overzicht van de coronamaatregelen die dit academiejaar van toepassing zijn op de campussen van hogescholen en universiteiten, check de website van onderwijs Vlaanderen.

De hogescholen en universiteiten kunnen, op basis van de lokale situatie of op basis van eigen inzichten, zelf extra maatregelen nemen, zoals bijv. de uitbreiding van de mondmaskerplicht op de campus. Check daarom via jouw onderwijsinstelling of er bijkomende regels gelden!

 • Binnenkomende (internationale) studenten die naar België komen, moeten aan een aantal inreis voorwaarden voldoen in functie van hun specifieke situatie (bijv. vaccinatiecertificaat, geldig negatief testresultaat, …). Opgelet: er zijn ook landen waarvoor een inreisverbod geldt vanwege zorgwekkende varianten. Vanaf 1 juli 2021 gelden bovendien aangepaste regels.De meest up-to-date info over quarantaine en testen vind je op de website van Onderwijs Vlaanderen
 • (Internationale) studenten die nog niet gevaccineerd zijn, kunnen zich laten vaccineren in één van de vaccinatiepunten in de stad Antwerpen en maken hiervoor een afspraak bij de lokale corona infolijn op het nummer 03/435 95 55. Zij kunnen na afspraak terecht in één van onderstaande vaccinatiecentra:
  • ZNA Sint-Erasmus (Luitenant Lippenslaan 55, 2140 Antwerpen)
  • ZNA Stuivenberg (Lange Beeldekensstraat 267, 2060 Antwerpen)
  • Dienstencentrum De Boskes (Sint-Bernardsesteenweg 187, 2020 Antwerpen)
 • STAN’s infobalie blijft open voor je. Check hier de openingsuren.
 • bar_TAKEOFF is elke weekdag geopend tussen 10u en 16u voor take-away. Ook het terras is open.
 • Studenten die gedeeltelijk of volledig gevaccineerd zijn in het buitenland gaan langs bij een (studenten)arts voor advies en voor het invoeren van hun vaccinatiegegevens in Vaccinnet.
 • Georganiseerde coronaproof activiteiten en evenementen zijn mogelijks mits aan een aantal voorwaarden voldaan wordt:
  – Mondmaskers zijn verplicht op alle evenementen, indoor of outdoor, ongeacht het aantal bezoekers.
  – Covid Safe Ticket én mondmasker zijn verplicht op alle publieke evenementen en private bijeenkomsten met meer dan 50 personen binnen of meer dan 100 personen buiten.
 • Op de website van de stad Antwerpen vind je alle info die van belang kan zijn voor jouw evenement of activiteit en voor de aanvraag van je evenement tijdens corona.

Vragen over ziekte/ besmetting -

Wie zich ziek voelt, kan via deze zelfevaluatietool van de overheid nagaan of een test nodig is. De FOD Volksgezondheid vraagt om thuis te blijven en je huisarts niet te contacteren als je lichte of één van de volgende symptomen hebt.

• Hoest
• Ademhalingsmoeilijkheden
• Koorts
• Pijnklachten
• Vermoeidheid
• Smaakverlies en/of verlies van de reukzin
• Diarree
• Loopneus
• Keelpijn

Aan de hand van een aantal vragen krijg je gericht advies. Ofwel zal je het advies krijgen om je te laten testen, ofwel krijg je te horen dat er geen onmiddellijk risico lijkt te zijn op Covid-19. Als er wordt aanraden een PCR-test te laten afnemen, vind je automatisch de link naar de onlinetool waar je een gratis testcode kan krijgen.

Met de testcode kan je een afspraak maken bij een testcentrum of -labo, of bij een apotheek. In dat laatste geval heb je na een kwartier het resultaat al. Je contacteert de apotheek best wel op voorhand voor een afspraak. Als je

Als je gevaccineerd bent en langer dan een kwartier van dichtbij (of in dezelfde ruimte) in contact bent geweest met een besmet persoon, dan ga je in quarantaine. Als de besmette persoon jouw gegevens correct heeft doorgegeven aan de contactopvolging, ontvang je automatisch een testcode waarmee je een afspraak kan maken in een testcentrum.

Als de besmette persoon jou zelf op de hoogte heeft gebracht, contacteer dan niet je huisarts, maar vraag de persoon om je contactgegevens aan de contactopvolging door te geven (02/214.19.19 ). Enkel dan zal je een testcode ontvangen. De quarantaine wordt stopgezet als je op de eerste test een negatief resultaat krijgt. Laat je daarna nog eens testen op dag zeven.

Het is ook mogelijk om een zelf- of sneltest af te nemen. Die kan je bij de apotheker doen. Al is het belangrijk om op te merken dat deze zelftest geen PCR-test vervangt, dus laat zeker ook een test in een testcentrum of labo afnemen. Als je zelftest positief is, moet je in afwachting van de PCR-test in quarantaine gaan. Vergeet ook niet de contactopvolging via 02/214.19.19 op de hoogte te brengen van je laatste contacten.

Had je een hoogrisicocontact, maar bent je nog niet volledig gevaccineerd? Ga dan in quarantaine. Laat je testen, tenzij je laatste contact met de besmette persoon meer dan 72 uur geleden is. Een tweede test vindt plaats op de zevende dag na je laatste contact met de besmette persoon. De quarantaine wordt pas opgeheven zodra je het resultaat van uw tweede test kreeg.

Wie besmet is, moet in isolatie en blijft minstens tien dagen thuis. Dan pas mag je je huis verlaten, op voorwaarde dat je al minstens drie dagen geen koorts meer hebt en geen ademhalingsproblemen.

Tijdens de isolatie mag je alleen naar de apotheek, de dokter of de supermarkt. Volg je de regels voor quarantaine of isolatie niet, dan kan een straf of boete volgen.

Na je positieve test begint ook de contactopvolging. Alle personen waarmee je in dicht contact kwam en met wie je samenwoont, gaan dan in quarantaine.

Zoals we hierboven uitlegden, kan je ook een zelftest afnemen, die je bij de apotheker kan kopen. Maar let op: deze zelftest vervangt geen PCR-test, dus laat zeker ook een test in een testcentrum of labo afnemen. Als je zelftest positief is, moet je in afwachting van de PCR-test in quarantaine gaan. Vergeet ook niet de contactopvolging via 02/214.19.19 op de hoogte te brengen van je laatste contacten. Deze contactopvolging contacteert je ook als je een corona alert (rood scherm) krijgt, via de app op je smartphone.

Op kot in coronatijden -

Op deze infopagina van Kotweb vind je alle antwoorden terug op jouw vragen wat betreft het leven als kotstudent in Antwerpen in deze tijd.

 1. Spreek zoveel mogelijk af met anderen buitenshuis of in een goed geventileerde ruimte
 2. Open enkele keren per dag gedurende 30 minuten de ramen van je kamer. Verlucht regelmatig de gemeenschappelijke ruimtes (keuken, woonkamer, …).
 3. Bij gebruik van het gemeenschappelijke sanitair:
  1. Was zorgvuldig je handen na elk toiletbezoek.
  2. Doe het deksel van de wc naar beneden voor je doorspoelt.
  3. Was zorgvuldig je handen na elk toiletbezoek met zeep en droog ze af met een papieren handdoek. Heeft de verhuurder geen papieren handdoeken voorzien? Vraag of hij dit kan voorzien of droog je handen af met je eigen handdoek.
 4. Bij gebruik van de gemeenschappelijke keuken
  1. Bewaar altijd voldoende afstand.
  2. Deel geen borden, mokken, bestek, (keuken)handdoeken, … met andere personen.
  3. Was alles wat je gebruikt voor en na gebruik goed af met warm water en vloeibare zeep.
 5. Pas de basisregels van hygiëne toe:
  1. Was regelmatig je handen met water en zeep (40 à 60 seconden).
  2. Raak je gezicht zo weinig mogelijk aan met je handen.
  3. Hoest en nies in je elleboog. Of bedek je neus en mond bij hoesten en niezen, gebruik hierbij een wegwerpzakdoekje en gooi het meteen daarna in een afgesloten vuilnisbak. Was daarna je handen met water en zeep.
  4. Zonder je af wanneer je ziek bent of symptomen hebt en raadpleeg je arts.

Voor alle informatie en vragen rond Covid19:

 www.info-coronavirus.be

Binnenkomende (internationale) studenten die naar België komen, moeten aan een aantal inreis voorwaarden voldoen in functie van hun specifieke situatie (bijv. vaccinatiecertificaat, geldig negatief testresultaat, quarantaine,…). Opgelet: er zijn ook landen waarvoor een inreisverbod geldt vanwege zorgwekkende varianten. De meest up-to-date info over quarantaine en testen vind je op de website van Onderwijs Vlaanderen

Koorts, hoesten en problemen met ademen, vermoeidheid, verstopte neus, keelpijn, diarree, pijn in het lichaam, hoofdpijn, aangetast smaak- of reukvermogen?

Bel meteen je huisarts of bel het nummer 0900 10512 voor de dokter van wacht. Wachtposten vind je via www.hwpantwerpen.be. De arts zegt je aan de telefoon wat je moet doen en of je getest moet worden. Ga niet zelf naar de dokter of naar een ziekenhuis, maar contacteer enkel en alleen telefonisch.

Studentenarts-net is een netwerk van huisartsen die hebben aangegeven dat studenten er terechtkunnen. Studenten maken een afspraak via de gebruikelijke kanalen en betalen het gewone tarief. Check de contactgegevens hier.

Volg de opgelegde maatregelen inzake quarantaine of isolatie zeer strikt op.

Lees hier meer over de contact tracing

Ben je een student in Antwerpen met een BIS-nummer of RR nummer en moet je getest worden? Dan kan je hiervoor terecht bij een arts van het studentenarts-net (check de contactgegevens). De arts bezorgt je een testcode, waarmee je jezelf kunt aanmelden voor een test op diverse locaties in Antwerpen.

Ben je gecontacteerd door contact tracing? Dan krijg je automatisch een testcode waarmee je je kunt aanmelden op diverse locaties in Antwerpen, dus dan is een consultatie bij arts niet nodig.

Voor internationale studenten is het BIS-nummer een voorwaarde voor testing. Heb je nog geen BIS-nummer? In de meeste gevallen kan jouw onderwijsinstelling zelf een BIS-nummer aanmaken. Zoniet, kan je arts of de corona-infolijn van Stad Antwerpen (+32 3 435 95 55) je hierbij verder helpen.

Het testresultaat wordt ontvangen via de coronalert app en/of via sms en/of via email.

Volg de opgelegde maatregelen inzake quarantaine of isolatie zeer strikt op.

Quarantaine op kot

Blijf indien mogelijk en na risico-inschatting (bespreek dit met je ouders en arts) thuis bij je ouders wanneer je in quarantaine moet. Breng de kotgenoten niet onnodig in de problemen of in gevaar.

In sommige gevallen kan je echt niet anders dan de quarantaine op kot doen. Ook buitenlandse studenten die aankomen in België en verplicht een periode in quarantaine moeten doorbrengen, mogen dit in het studentenverblijf doen. In deze gevallen stellen wij ons allen solidair op om de quarantaine zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen.

Als er meerdere toiletten zijn, gebruikt de student in quarantaine bij voorkeur telkens eenzelfde toegewezen toilet zonder dat andere studenten hier ook gebruik van maken. Indien dit niet mogelijk is, moet het toilet steeds goed gereinigd en ontsmet worden. Wij raden af aan studenten in quarantaine om een gemeenschappelijke douche te gebruiken, tenzij er geen lavabo op de kamer is. Vraag je kotbaas voldoende ontsmettings- en reinigingsmateriaal.

Verder:

 • Verlucht je kamer zoveel mogelijk
 • Hou steeds 1,5 m afstand van je kotgenoten
 • Draag een mondmasker van zodra je je kamer of studio verlaat
 • Was je handen en of/gebruik handgel vooraleer je zaken aanraakt wanneer je je kamer of studio verlaat
 • Ga enkel in de gemeenschappelijke delen voor het hoogst noodzakelijke. Moet je er toch zijn? Zet dan steeds het raam open.
 • Probeer zoveel mogelijk gedeeld kook- en eetmateriaal te vermijden. Indien je echt niet anders kan dan dit te gebruiken: was dit meteen grondig af.
 • Eet niet samen met medestudenten, eet in je eigen kamer of studio
 • Bezoek ontvangen is niet toegelaten.

Isolatie op kot

Het wordt aangeraden om de isolatie thuis te doen en niet op kot. Ook hier geldt dat je best een risico-analyse maakt, samen met je vertrouwenspersonen (o.a. je arts).

In sommige gevallen is het echter niet mogelijk om naar huis te gaan en moet de isolatie dus in de studentenkamer of studio gebeuren. In deze gevallen stellen wij ons allen solidair op om de isolatie zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen.

Isolatie is niet hetzelfde als quarantaine. Een student in isolatie mag in principe de kamer of studio niet uit. Ook bezoek ontvangen in de kamer of studio is niet toegelaten.

Een student in isolatie mag de gemeenschappelijke keuken niet gebruiken en moet eigen of toegewezen spullen gebruiken: apart bestek, borden, bekers, glazen, handdoeken.

Wees solidair en help de student in isolatie uit de nood. Spreek een beurtrol af met mede-kotgenoten om boodschappen te doen en te koken voor de student in isolatie.

Een student in isolatie heeft eigenlijk een aparte douche en apart toilet nodig. Is die er niet, dan moet de student die ruimtes na gebruik schoonmaken en minstens een half uur ventileren. Uiteraard moet een mondmasker gedragen worden bij het betreden van de gemeenschappelijke delen, afstand gehouden worden en moet de kamer zoveel mogelijk verlucht worden. Maak hierover duidelijke afspraken met je medebewoners. Vraag je kotbaas voldoende ontsmettings- en reinigingsmateriaal.

Neem contact op met je onderwijsinstelling om een afspraak te boeken.

Studentenactiviteiten organiseren -

Door de coronacrisis veranderen de regels voor het organiseren van evenementen regelmatig. Voor meer info over de huidige maatregelen kan je hier terecht. Voor coronaproof activiteiten of evenementen georganiseerd door studentenverenigingen zijn grotendeels dezelfde regels van toepassing als voor andere evenementen of activiteiten. Op de website van stad Antwerpen vind je hier alle informatie die van belang kan zijn voor jouw evenement. Check zeker ook de website van Onderwijs Vlaanderen voor de laatste updates over coronamaatregelen voor studentenactiviteiten in hoger onderwijs.

Indien je, de geldende coronamaatregelen in acht nemende, een evenement organiseert, denk er dan zeker aan om je evenement minstens drie weken op voorhand aan te vragen via het evenementenloket. Ook als je materiaal nodig hebt, is een aanvraag drie weken op voorhand nodig. Moet je materiaal geleverd worden, dan doe je je aanvraag zes weken op voorhand. Je aanvraag zal ook enkel goedgekeurd worden als je zorgt voor een spreiding van de bezoekers aan het einde van je activiteit.

Heb je extra hulp of ondersteuning nodig, dan kan je altijd bij de dossierbeheerder van de evenementen cel van stad Antwerpen terecht of bij een medewerker van STAN. Wij helpen je graag mee op weg. Door de coronacrisis is dat met snel opeenvolgende wijzigingen van regels voor evenementen niet vanzelfsprekend. Houd daarom zeker de website van stad Antwerpen in het oog. Ook op deze website van de Federale Overheid vind je alle juiste en actuele info over de coronamaatregelen.

Uiteraard rekenen we in deze bijzondere tijden op het gezond verstand van iedereen. Wie de coronamaatregelen niet naleeft, riskeert een GAS pv en geldboete voor inbreuken op de uitgevoerde activiteiten zonder de nodige toelatingen. Daarnaast kan de activiteit stil gelegd worden en een maatregel burgemeester opgelegd worden. Hier bovenop heeft politie de bevoegdheid om in het kader van de covid maatregelen onmiddellijk stappen te ondernemen om de activiteit ter plaatse te laten beëindigen.

Vragen over STAN -

STAN’s infobalie blijft open voor je. Check hier de openingsuren. Daarnaast staan onze onthaalmedewerkers ook elke werkdag klaar om al je vragen te beantwoorden via Facebook Messenger en mail.

Voor ieders gezondheid vragen we je strikt de veiligheidsmaatregelen te respecteren: houd afstand, houd je mondmasker aan, ontsmet je handen bij het binnenkomen, vorm geen groepen (ook niet buiten ons gebouw) en volg de looplijnen die onze medewerkers voor je uitgetekend hebben. Blijf thuis als je je ziek voelt!

Naar aanleiding van de maatregelen omtrent het coronavirus wordt momenteel alleen de Studio Tarmac verhuurd, onder bepaalde voorwaarden (max 4 personen). De andere zalen worden momenteel niet verhuurd.

Corona strooide roet in het eten van onze Studentengids Antwerpen, maar STAN zou STAN niet zijn mochten we van elk nadeel geen voordeel maken. We grepen de kans om iets te creëren dat helemaal uit onze comfortzone ligt: een gloednieuw magazine met jou, de student, in de hoofdrol. Check alle info hier.

STUDY360 gaat ook dit najaar coronaproof door: van 6 december 2021 tot 28 januari 2022. Houd onze socials en de website www.study360.be in de gaten voor de laatste updates.

Studiegerelateerde vragen -

Absoluut. Veel hogescholen en universiteiten zijn nu al bezig online infomomenten te organiseren. We hebben een totaaloverzicht gevonden voor je, die vind je hier.

Als student aan de Universiteit Antwerpen kun je met al je vragen en twijfels over je studierichting, met studieproblemen omtrent blokken, plannen, uitstelgedrag, presenteren of masterproefproblemen en zelfs afstudeerbegeleiding zoals loopbaanoriëntatie en solliciteren steeds terecht bij het STIP. Zij hebben namelijk een studiecoach die jou te woord kan staan.

Daarnaast bestaat het STIP ook uit een studentenpsycholoog en een zorgcoördinator die steeds klaar staan voor een babbeltje en meer concrete hulp betreffende meer persoonlijke problemen zoals stress, faalangst, piekeren, depressieve gevoelens, zelfvertrouwen, eenzaamheid, … Ze gaan met jou in vertrouwelijke sfeer op zoek naar de gepaste hulp.

Gesprekken bij het STIP zijn gratis voor studenten. Je bereikt ze via het telefoonnummer +32 3 265 48 72. Niet zo’n beller, maar wil je toch je verhaal kwijt? Bereik hen dan even makkelijk via volgend mailadres:  stip@uantwerpen.be

Check hier meer informatie.

Bij de AP Hogeschool kun je terecht bij de Dienst Studentenvoorzieningen. Zij bieden niet enkel psychosociale hulp in de vorm van een gesprek, maar kunnen je ook naargelang je verhaal de gepaste therapie, groepssessie, workshop, … aanbieden van faalangsttraining tot mindfullness. Daarnaast kunnen ze je ook doorverwijzen naar hun buddysysteem. Dat matcht telkens twee studenten aan elkaar, die elkaar praktisch en mentaal kunnen ondersteunen. Ze worden hierbij begeleid door de psychologische experten van AP. Je kan de Dienst Studentenvoorzieningen van AP contacteren via +32 3 220 59 00 of stuvo@ap.be.

Check deze pagina voor meer info of vind misschien het antwoord op enkele van je vragen in dit artikel, check hier enkele antivervelingstips in tijden van quarantaine of social distancing.

 • Studenten worden van need & nice to know en updates op de hoogte gehouden via mail, Digitap, de wekelijkse nieuwsbrief ‘trAPped in ons kot’ en deze webpagina.
 • STUVO AP organiseert extra ondersteuning voor wie dit in deze tijd nodig heeft (financiële ondersteuning, flexibele laptopleningen, extra internet voor wie dat thuis niet heeft …)
 • Digitale persoonlijke gesprekken vinden plaats met de psychologische dienst
 • Ook de studentenbegeleiders bieden hun ondersteuning nu online aan: ze zijn via Teams of Skype beschikbaar als eerste aanspreekpunt voor studenten die even willen praten en bieden ook studiebegeleiding aan via verschillende kanalen. Dat is ook zo voor de dienstverlening van STAP: als studenten een studieadviesgesprek willen, kan dat via Teams of Zoom.
 • Verder zijn er online groepsgesprekken door psychologische dienst, online verbindingssessies, online mindfulness-sessies, …
 • Schools of Arts verzamelen corona creations

Studentenvoorzieningen KU Leuven Antwerpen staat paraat voor studenten van campus Antwerpen, ook tijdens de coronacrisis. Op verschillende manieren blijven we met onze studenten verbonden. Zo houden we regelmatig contact met onze studentenkringen Calesa en ABsoc. Samen met hen luisteren we naar zorgen en wensen van studenten en treffen we voorbereidingen voor volgend academiejaar. Met de faculteiten werken we nauw samen via online vergaderingen en informatiedeling.

Aan studenten met hulpvragen bieden we online hulpverlening aan. Studenten kunnen ons bereiken via mail, facebook en telefoon. Je kan elke weekdag tussen 9 en 16 uur bellen op het nummer: 03 201 18 19.

Check voor meer informatie deze website.

Heb je daarnaast vragen over de situatie omtrent het COVID19 virus of wil je hierover meer informatie? Check dan zeker deze pagina, waar je een FAQ vindt omtrent dit thema.

Thomas More Hogeschool’s online community organiseert tal van initiatieven voor studenten, die gevolgd kunnen worden via Facebook en Instagram.

 • Vanaf de ingang van de coronamaatregelen werd er vanuit de studentenvoorzieningen snel en vlot een online dienstverlening georganiseerd, d.w.z. dat gesprekken met studentenbegeleiders tot nader orde niet meer face to face, maar telefonisch, via videocalls of chat (met Microsoft teams) verlopen.
 • Op het studentenportaal wordt aan de studenten heel wat informatie en tips aangereikt rond thema’s waarmee de studenten in deze coronatijden het moeilijk kunnen hebben(bv.wat te doen bij verminderde concentratieproblemen, piekergedrag, somberheid, slaapmoeilijkheden, hoe kan je in contact blijven met anderen, hoe kan je structuur aanbrengen in je dagen,…)
 • De infodagen van TM  worden volledig online gehouden. Studenten krijgen de kans om hun vragen via chatsessies te stellen Ook zullen er online infosessies worden gegeven.
 • De studentenvoorzieningen en dienst onderwijs hebben samen studietips voor studenten opgesteld.

Ben je student aan de Thomas More Hogeschool Antwerpen en zit je met vragen over de financiële, sociale of studiegerelateerde kant van studeren? Of voel je je niet goed in je vel en wil daarover eens met een professioneel iemand praten? Dan kan je steeds gratis terecht bij de STUVO van Thomas More. In dit filmpje leggen ze het zelf nog eens duidelijk uit.

Je kan hen steeds contacteren via het nummer 03/432 19 89 of het mailadres stuvo.antwerpen@thomasmore.be. Meer informatie vind je hier.

Ben jij student aan de Hogere Zeevaartschool Antwerpen en heb je vragen omtrent de financiële, juridische, studiegerelateerde of administratieve kant van het studentenleven? Dan kan je terecht bij de STUVO-studentenbegeleiders Sylvia Adriaenssens en Dimitri Van Gaever. Voel je je niet goed in je vel, heb je last van faalangst, depressieve gevoelens, eenzaamheid, … De STUVO-studentenbegeleiders bieden ook psychosociale ondersteuning. Indien nodig, brengen ze je in contact met externe therapeuten of centra voor geestelijke gezondheidszorg (via www.psy-net.be). Daarnaast kunnen ze je ook doorverwijzen naar heel wat groepssessies omtrent topics zoals faalangst en relaxatie. Je kan hen contacteren via volgend mailadres: stuvo@hzs.be .

Voor meer informatie, check deze link.

Ben jij student aan de Karel De Grote Hogeschool en voel je je niet zo goed in je vel, heb je last van faalangst, stress, depressieve gedachten, eenzaamheid, … en wil je hierover graag eens met iemand praten? Dat kan! Steken financiële zorgen de kop op of heb je moeite om je draai te vinden in het online studeren en los volgen? Op het studentenportaal vind je een heleboel informatie, alsook de contactgegevens van het team medewerkers dat klaar staat om jou te helpen.

 

Tips bij het online studeren: een overzicht met tips en tricks voor het online lessen volgen, actief deelnemen, focus bewaren thuis, structuur aanbrengen en studeren.

Begeleiding of advies nodig?: Ook tijdens de coronacrisis staan de medewerkers van de Studentondersteunende diensten voor je klaar als je begeleiding nodig hebt, vragen hebt of advies wil inwinnen.

 • Examen en evaluatie: technische problemen (problemen met internet, geen laptop, …) afwezigheden, inhaalexamens, klacht over een les of evaluatie, advies nodig, …
 • Studieloopbaan: studievoortgang, heroriënteren of uitschrijven, examens voorbereiden, …
 • Studeren met specifieke noden: dyslexie, dysorthografie, ADHD, ASS, een chronische ziekte …
 • Mentaal welzijn: faalangst, stress, uitstelgedrag, onzekerheid, familiale en relationele problemen, ingrijpende gebeurtenissen, …
 • Studentenstatuut: werken als jobstudent, studeren met inkomsten, …
 • Studiefinanciering: financiële zorgen rond het betalen van je studiekosten, studietoelage, …

Online evaluaties: evaluaties vinden grotendeels digitaal plaats. Informatie en tips kan je hier terugvinden.

Even ontspannen?: Ontmoet elkaar online! We vullen onze kalender telkens aan met leuke activiteiten.

De laatste updates omtrent het coronanieuws binnen KdG vind je hier.